Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speedminton, pizza’s maken en de alleskunner in week 40-2023

Maandag 2 oktober 2023

Een nieuwe week met een lekker warme start. Het zonnetje scheen vandaag volop waardoor we ook het fruitmoment buiten hebben besteed. Wist je dat we bij Sportstuif zo veel mogelijk buiten proberen te zijn en dus ook buiten fruit eten als het weer dat toelaat? Het terras van voetbalvereniging Oirschot Vooruit is hier perfect voor!
Toen alles op was, zijn we op initiatief van de kinderen begonnen met twee tikspellen. Op onze buitenschoolse opvang vinden wij de mening van de BSO kinderen erg belangrijk en doen wij ons best het aanbod voor de kinderen zo uitgebreid mogelijk te houden. We speelden vandaag voor de warming-up het spel overstekertje en knakworst-tikkertje. Bij overstekertje moet je proberen de overkant van het speelveld te bereiken zonder getikt te worden. Getikt? Dan help jij de tikker in het midden. Knakworst-tikkertje is een erg geliefd spel onder de kinderen. hierbij heb je een of twee tikkers die alle andere kinderen proberen te tikken. Als je getikt bent strek je je armen zijwaarts, waarna je bevrijdt kan worden als een medespeler je armen omlaag duwt. We sloten de activiteit af met tienbal. Bij dit spel heb je twee teams waarbij je punten kunt verzamelen door de bal tien keer over te gooien met je team.

 

Dinsdag 3 oktober 2023

Vandaag was het dan toch echt goed te zien dat de herfst is begonnen. Wat in de ochtend al begon als een regenachtige dag, zette zich de gehele dag voort. Maar wat regen houdt ons op onze BSO niet tegen. We zijn immers niet voor niets een Sportieve BSO! Zodra het weer het toeliet, gingen we als de wiedeweerga naar buiten toe voor de activiteit om even alle energie eruit te laten. We begonnen met een korte warming-up waarbij iedereen mee deed tijdens het altijd leuke spel slingertikkertje!
Onze sportactiviteiten vinden plaats onder begeleiding van minimaal twee begeleiders. Zo kunnen we de veiligheid waarborgen en de kinderen beter helpen en motiveren. Terwijl de ene begeleider druk bezig was met het tikspel werd er druk gewerkt om de volgende activiteit klaar te zetten. De volgende activiteit was namelijk een hindernis-parcours. In teams legden de kinderen om de beurt het parcours af waarbij ze moesten rennen, springen en kruipen. Welk team is er het snelst en wint de ronde?

 

Woensdag 4 oktober 2023

Vandaag had KC de Linde een studiedag. Op studiedagen zijn wij de gehele dag aanwezig, kinderen kunnen dus al vanaf 7.30 uur terecht bij ons op de BSO. Soms maken we een leuk uitstapje tijdens studiedagen maar ook kan het zo zijn dat we op onze locatie blijven. Per studiedag kijken we ook altijd naar de samenstelling van de groep, waarna we onze planning aanpassen op de groepsgrootte en de leeftijd van de aanwezige kinderen. Deze ochtend wilden de kinderen graag een tikspel spelen, dus wat doen we dan? Een tikspel spelen natuurlijk! Omdat het een wat kleiner groepje kinderen was, mochten de kinderen zelf kiezen welke vorm van tikkertje ze wilden spelen. Alle kinderen reageerden op dat moment met “weet ik niet” waardoor één van de kinderen zei: “zullen we anders weet ik niet tikkertje spelen”. Bij dit spel herhaal je als je getikt bent ‘weet ik niet’ tot dat een ander kind je aantikt en je weer vrij bent. Hierna speelden we nog een paar klassieke tikspelletjes zoals WC-tikkertje, Slingertikkertje en knakworst-tikkertje. In de middag kwamen de kinderen die geen studiedag hadden naar onze sportieve BSO waarna we onze normale middagplanning vervolgden: vrij spelen, fruit eten en een activiteit. De activiteit voor de middag was haasje over tikkertje. Bij deze vorm ga je zodra je getikt bent als een bok staan en als iemand je wilt bevrijden moet hij of zij over je heen springen. Hierna vervolgden we de activiteit met mens erger je niet. Bij dit spel heb je een veld waarbij iedereen een eigen goal heeft. Word er gescoord bij jou? Dan ben je af. Bij dit spel is er een extra regel en dat is zodra er tegen de paal van jouw goal en de goal van de persoon naast jou geschoten wordt, beide spelers af zijn. Door deze regel toe te voegen gaan de kinderen meer samenwerken waardoor het spel leuker en actiever word.

Donderdag 5 oktober 2023

Vandaag stond er een lange en drukke dag op de planning, het was namelijk de ‘dag van de leraar’, waardoor alle scholen in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen een studiedag hadden. Dit betekende voor onze BSO dat er deze dag ruim dertig kinderen kwamen spelen. Voldoende tijd dus om er een superleuke dag van te maken!
In de ochtend begonnen de kinderen met veel vrije tijd op de planning, een studiedag is tenslotte een vrije dag die we rustig aan opstarten. Met zo’n grote groep is het leuk om voetbal op groot veld te spelen, waar met name bij de jongens genoeg animo voor was. Vlak voor de lunch stond ons nog iets lekkers te wachten, we maakten namelijk pita-pizza’s! In groepjes mocht iedereen zelf het pitabroodje beleggen, waarna we deze tijdens de lunch heerlijk op hebben gegeten. Hierna gingen alle kinderen eventjes naar buiten toe want binnen waren we alweer druk bezig met het voorbereiden van de volgende activiteit: de alleskunner! Een spel waarbij er in vier teams verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden en er per opdracht punten verdiend werden. Zo waren er opdrachten waarbij ze van een teamlid een mummie moesten maken, de chubby bunny challenge en gingen we kijken wie het beste een Oreo koekje zonder handen te gebruiken vanaf het oog in de mond kon krijgen. Iedereen deed echt super leuk mee en natuurlijk waren er ook bonuspunten te verdienen. Welk team kon er het beste de kuikentjes dans? Het was een spannend spel en alle vier de teams liepen gelijk op. Uiteindelijk na vijftien verschillende opdrachten kwam er een winnaar uit met maar liefst 103 punten. De winnaar en de verliezer scheelden echter maar elf punten dus het is tot het einde spannend gebleven. Ondanks de grote groep, oogt het op onze BSO nooit heel druk. Er is zoveel ruimte dat ieder kind een eigen plekje kan bemachtigen waar hij of zij zich fijn voelt om te spelen.

 

Vrijdag 6 oktober 2023

Op de vrijdag is het nog redelijk rustig op onze BSO in Oirschot maar ook daar zien we al wel verandering in komen. Nu we de tijd nog hebben, organiseren we nu om de week de vrijdagmiddag activiteit. Deze dag stond er speedminton op de planning. Tijdens deze activiteiten doen de kinderen van onze buitenschoolse opvang mee en kunnen kinderen van buitenaf zich ook aanmelden. Wist je dat we nog drie vrijdagmiddag-activiteiten te gaan hebben? Aanmelden kan nog steeds via Samen bij Sportstuif.

Deze middag hebben we dus met alle kinderen samen speedminton gespeeld. Speedminton lijkt erg op badminton alleen in plaats van dat je met een net speelt heb je een vak en kan je punten maken door de shuttle bij de tegenstander in het vierkant op de grond te slaan. Een super leuk spel waar meer tempo in zit dan bij normaal badminton. Vervolgens zat de vrijdagmiddag activiteit erop en zijn de kinderen van onze BSO binnen verder gaan spelen. Zo hebben ze onderling gekeken wie er de hoogste toren kon bouwen met bekers en hebben ze samen met Brian getekend. Het was een relaxte dag wat perfect was om de week mee af te sluiten!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches