Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sponzen race, kickbal en bunkertrefbal in week 20-2024

Maandag 13 mei 2024

Wat starten we de week toch met slecht weer. Ondanks de regen zijn we tussen de flinke buien toch nog naar buiten geweest. Nadat we opgewarmd waren na een aantal potjes knakworst tikkertje zijn we door gegaan met de volgende activiteiten. We splitsten de groep op waarna de ene groep begon met boter kaas en eieren. Steeds mag er een speler van het team naar de hoepels in het midden toe rennen om het pittenzakje in een van de hoepels te gooien. Het team dat als eerst drie pittenzakjes op een rij in het midden heeft liggen wint het spel. De andere groep begon met een ijshoorntjes race. Een speler start met een pion op de kop, in deze pion ligt een bal. Met de bal op de pion moet een parcours afgelegd worden waarna je zodra je terug bent de bal zonder de handen te gebruiken op de pion van de volgende speler moet leggen. Het team dat als snelst drie keer het parcours met het gehele team heeft afgelegd wint het spel. We eindigden deze dag met een heerlijke traktatie van marshmallows en aardbijen waarna de dag er alweer op zat.

 

Dinsdag 14 mei 2024

In tegenstelling tot gister hebben we vandaag prachtig weer! De gehele middag zijn we druk buiten op het terrein bezig geweest. We speelden druk met onze nieuw steps en waren een toren aan het bouwen in de zandbak. Na het eten van wat fruit zijn we het veld op gegaan voor de activiteit van vandaag. Omdat het heerlijk weer is speelden we eerst waterpistool tikketje. De tikkers hadden een waterpistool. Word jij geraakt door het waterpistool dan bevries je. Zodra een ander kindje jou een high five geeft mag je weer mee doen. Vervolgens werd de groep op gesplitst en speelden we nog twee verschillende spellen. Het ene spel dat er gespeeld werd was sponzen race. Ieder team heeft een spons waarmee ze een parcours af moeten leggen. Op het eind van het parcours staat een lege emmer en de bedoeling van het spel is om deze emmer zo vol mogelijk te krijgen. Het team met de volste emmer wint. Het andere spel dat er gespeeld werd was een reflex spel. Doormiddel van gekleurde hoedjes moesten en in tweetallen verschillende opdrachten uitgevoerd worden. Bij deze opdrachten werden de reflexen goed getest. Nadat beide groepen ieder spel gespeeld heeft eindigden we de dag met een heerlijk waterijsje. Het was weer een geslaagde dag bij ons op de BSO in Oirschot!

 

Woensdag 15 mei 2024

Helaas zette het mooie weer van gister niet door en heeft het bijna de gehele dag geregend. Ondanks de regen zijn we vandaag toch lekker bezig geweest. We begonnen de dag met het eten van wat fruit waarna het heel eventjes droog was. Alle kinderen gingen het veld op waar vervolgens 3 rondjes om het gehele veld gerend moesten worden. Alle kinderen kwamen uitgeput binnen wat perfect was voor het volgende spel. Omdat het zo erg begon te regenen gingen we vandaag binnen weerwolven. Er werden verschillende kaartjes onderling verdeeld waarna de wolven steeds mochten kiezen in de nacht welke burger er word vermoord. De bedoeling van de burgers is om te proberen erachter te komen wie de wolven zijn. Na een aantal rondes kreeg iedereen nog een koekje waarna de dag er alweer op zat!

Donderdag 16 mei 2024

Vandaag was het over het algemeen een vrij droge dag wat betekend dat we zo lang en zo veel mogelijk buiten spelen. Vandaag begonnen we met poort bal tikkertje. Zodra je getikt bent moet je met de benen open gaan staan. Wanneer een medespeler de bal tussen jouw benen door schopt ben je weer vrij en mag je weer mee doen. Vervolgens speelden we kickbal. Omdat we het spel voor iedereen leuk willen houden splitsten we de groep op. De jongere kinderen speelden op een kleiner veld waarbij het brandpunt midden in het speelveld was in plaats van naast de speler die schopt. De oudere kinderen speelden op een groot veld waarbij er tussen ieder honk een obstakel staat. Heel de middag zijn we lekker lang buiten bezig geweest en hebben we leuk met elkaar gespeeld. Het was weer een geslaagde dag!

 

Vrijdag 17 mei 2024

Vandaag was het een drukke dag bij ons op de BSO met betrekking tot de activiteiten. We begonnen de ochtend met een super leuke peutergym waarbij we allerlei spelletjes deden zoals een parcours, pittenzakje door een hoepel gooien en kat en muis met de ouders. Nadat we in de ochtend al druk bezig zijn geweest was het tijd om de kinderen voor de BSO op te gaan halen waarna we door gingen naar gymzaal de Kemmer. Deze middag was het tijd voor weer een vrijdagmiddag activiteit. Deze middag speelden we met een kleine twintig kinderen bunkertrefbal. Ieder team kreeg materiaal waarmee ze een bunker mochten bouwen om je achter te verschuilen. We zijn heerlijk bezig geweest met alle kinderen en zijn fanatiek aan het trefballen geweest. Na de vrijdagmiddag activiteit was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO waar we nog eventjes vrij mochten spelen waarna de week er alweer op zit. Het was weer een leuke week met allerlei activiteiten.

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches