Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trampoline springen, duo verspring race en among us in week 22-2024

Maandag 27 mei 2024

Na een aantal weken met een paar dagen vrij is ook deze week niet helemaal normaal, dinsdag en donderdag zitten we namelijk op een andere locatie. Ondanks dat we niet alle dagen op onze eigen BSO locatie te vinden zijn starten we de maandag wel gewoon bij Oirschot Vooruit. Vandaag hebben we de gehele dag heerlijk buiten kunnen spelen. nadat we wat fruit op hadden gingen we het veld op. We begonnen met haasje over tikkertje waarbij je zodra je getikt bent op je hurken moet gaan zitten. Zodra een medespeler over je heen springt ben je weer vrij en mag je weer verder spelen. Nadat we allemaal warm waren zijn we door gegaan met twee verschillende spelletjes. De ene groep begon met sneak tag. Bij dit spel heb je allemaal tweetallen. Van ieder tweetal staat er een speler met de rug naar de ander toe. Zodra de andere speler op de rug van zijn medespeler tikt moet degene die met de rug naar de ander toestaat zijn medespeler proberen te tikken voordat hij/zij over de lijn is. De andere groep begon met het duo verspring spel. In tweetallen moest er in zo min mogelijk sprongen naar de overkant gesprongen worden. Er mocht steeds om de beurt gesprongen worden. Na een aantal minuten werd er omgedraaid en werd het andere spel gespeeld. de gehele dag zijn we heerlijk bezig geweest. Het was weer een geslaagde start van de week!

 

Dinsdag 28 mei 2024

Vandaag konden we niet op onze eigen locatie bij Oirschot Vooruit terecht, daarom waren we vandaag te vinden in sportcentrum de Kemmer. We speelden voordat we fruit gingen eten druk in de speeltuin en op het tennisveld waarna we na het fruit eten snel de zaal in gingen. Als warming-up speelden we eerst de dikke matten race. Bij dit spel worden er twee teams gemaakt en ieder team heeft zijn eigen dikke mat. Doormiddel van op de mat te springen moet er geprobeerd worden om de mat vooruit te krijgen. Het team dat als eerst de dikke mat over de finish lijn heeft wint. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De oudere kinderen speelden eerst het grote ballen spel. Bij dit spel zijn er doormiddel van banken vier vakken gemaakt en in ieder vak staan twee spelers. De bedoeling is om de bal in een van de andere vakken twee keer te laten stuiteren. Lukt het jou om de bal twee keer in een ander vak te laten stuiteren? Dan moet dat tweetal eruit en mogen er twee andere in. De jongere kinderen begonnen met trampoline springen. Er mocht vrij in de lucht gesprongen worden maar ook oefenden we het maken van een koprol doormiddel van gebruik te maken van een schuine dikke mat. Buiten het trampoline springen was er ook nog ruimte om te slingeren en klimmen in de touwen. Na een tijdje werd er omgewisseld en speelden de jongere kinderen niet het grote ballen spel maar speelden ze wedstrijd tikkertje. Twee tikkers in twee vakken. Word jij getikt door de tikker? Dan moet je naar het andere vak en mag de tikker een hoedje omdraaien. De tikker die het snelst alle hoedjes omgedraaid heeft moet stop roepen en wint. We zijn vandaag weer heerlijk bezig geweest en hebben ons goed vermaakt!

 

Woensdag 29 mei 2024

Vandaag waren we weer gewoon te vinden op onze BSO bij Oirschot Vooruit. De gehele dag zijn we heerlijk bezig geweest. Er werd buiten druk gespeeld met de steps, gevoetbald op het veld en gespeeld in de zandbak. Nadat alle kinderen op de BSO waren zijn we naar buiten toe gegaan. Eerst speelden we duo verspring spel dat we afgelopen maandag gedaan hadden. In tweetallen moest er zo snel mogelijk naar de overkant gesprongen worden. Het was enorm  leuk om te zien hoe de oudere kinderen de jongere kinderen hielpen. Vervolgens speelden we een ijshoorntjes race. Iedere speler liep in het speel vak rond en hield een pion op de kop vast met een bal erop. De bedoeling is om bij elkaar de bal van de pion af te slaan zonder dat jouw bal eraf geslagen word. Vervolgens zat de dag er alweer bijna op en werden de meeste kinderen alweer opgehaald. Het was weer een heerlijk dagje bij ons op de buitenschoolse opvang.

 

Donderdag 30 mei 2024

Ook vandaag konden we helaas niet op onze eigen locatie terecht dus weken we weer uit naar sportcentrum de Kemmer. Ook vandaag werd er eerst buiten heerlijk gespeeld waarna we de zaal ingingen. Als opwarmer voor de hoofdactiviteit speelden we haasje over tikkertje en high five tikkertje. Iedereen deed erg fanatiek mee waardoor het spel goed verliep en we snel door konden met de volgende activiteiten. De aller jongste kinderen legden een heel parcours af waarbij er druk geoefend werd aan de balans, het klimmen en kruipen en natuurlijk ook het springen. Vervolgens speelden we met de materialen van het parcours de vloer is lava waarbij er druk door de vuurmonsters geprobeerd werd de andere spelers af te tikken. De oudere kinderen speelden vandaag bunker trefbal. Er werden twee teams gemaakt en ieder team had hetzelfde materiaal. Met het materiaal dat ze hadden mocht er een bunker gemaakt worden waarachter je jezelf kunt verstoppen en beschermen. Er werd creatief gebouwd waarna we van start gingen met het spel. Het team dat als eerst alle spelers af heeft gegooid of de meeste punten heeft aan het eind van het spel wint. Langzamerhand werden alle kinderen opgehaald waarna de dag er alweer opzat. Het was een geslaagde dag waarbij alle kinderen het erg leuk vonden om eens een keer in de gymzaal te spelen.

 

Vrijdag 31 mei 2024

Wat zijn we vandaag toch weer lekker druk bezig geweest bij ons op de buitenschoolse opvang. In de ochtend zijn we weer druk bezig geweest met de peutergym. 18 peuters hebben samen met hun ouders/verzorgers heerlijk allerlei activiteiten en spelletjes gespeeld die te maken hebben met de motoriek. In de middag was het tijd voor een nieuwe vrijdagmiddag activiteit. Vandaag stond er among us op de planning. In teams moesten er allerlei opdrachten uitgevoerd worden alleen zaten er in het team 2 of 3 kinderen die het spel onopvallend moesten saboteren. Op het eind moest er geraden gaan worden wie de saboteurs waren. Het team dat uiteindelijk de meeste punten behaald heeft wint het spelletje. De gehele middag zijn we heerlijk bezig geweest met alle opdrachten. De opdrachten varieerden van het bouwen van een toren tot aan het inwikkelen van een teamgenoot in wc papier. Iedereen deed fanatiek mee waarna de activiteit er alweer op zat en het dan nu toch echt tijd was om het weekend te gaan vieren.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches