Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wasknijper pakker, VIP-tikkertje en verven in week 11-2024

Maandag 11 maart 2024

We starten deze nieuwe week helaas met wat buien. Ondanks het weer laten wij de pret niet bederven bij ons op de BSO en zijn we vanmiddag toch nog eventjes snel tussen de buien door naar buiten geweest. Nadat we fruit hadden gegeten was het buiten zo goed als droog en zijn we dus snel naar buiten gegaan. Een maal buiten verzamelden we op een van de blauwe lijnen op het voetbalveld. Iedere dag als we gaan starten met de activiteit vertellen we de kinderen dat ze naar buiten mogen gaan en op de blauwe lijn mogen wachten. Op deze manier is het voor alle kinderen duidelijk waar ze naartoe moeten en kunnen we sneller starten met de activiteit. Eenmaal buiten gingen we snel starten met het spel. Vandaag speelden we wasknijper pakkertje. Bij dit spel heeft iedere speler twee wasknijpers die onder aan de jas vast gemaakt moeten worden. Zodra iedereen klaar was met het bevestigen van de wasknijpers was het de opdracht om de wasknijpers bij elkaar af te pakken. Heb je er eentje afgepakt dan mag je deze op je eigen jas maken. Na een aantal minuten werd er gekeken wie er de meeste wasknijpers had. Na een aantal rondes gespeeld te hebben begon het weer te regenen en zijn we lekker naar binnen gegaan waar we de dag afsloten met een traktatie van twee kinderen. Hierna kwamen de eerste ouders alweer om de kinderen op te komen halen.

 

Dinsdag 12 maart 2024

Ook vandaag was het weer een bewolkte dag met wat regen maar desondanks was het alsnog een leuke dag bij ons op de buitenschoolse opvang. Voordat we fruit gingen eten was er lekker veel ruimte om vrij te spelen. een groep speelde in de hut, andere kinderen speelden in de zandbak of waren binnen heerlijk bezig. Na het fruitmoment begon het helaas wat te regenen. Alle kinderen hadden veel energie en daarom besloten we om vandaag lekker naar buiten te gaan en flink wat te gaan rennen. We speelden vandaag de lijnen race. Bij dit spel word er een lijn op het veld genoemd waar de kinderen naartoe moeten rennen. De lijn waar ze naartoe rennen word aangetikt en vervolgens word er terug gerend naar de startlijn. Na een aantal lijnen genoemd te hebben merkten we dat de kinderen moe werden. We sloten af met nog een laatste lijn. De kinderen mochten gezamenlijk bedenken hoeveel seconden ze nodig hadden om naar die lijn en terug te rennen. Omdat iedereen gezamenlijk de tijd moest redden zag je dat er heel goed geholpen werd onderling om iedereen binnen deze tijd weer bij het startpunt te krijgen. Eenmaal de tijd gehaald was het tijd om binnen een koekje te gaan eten waarna we langzamerhand alweer naar huis gingen.

 

Woensdag 13 maart 2024

Eindelijk was het vandaag een volledig droge dag! Nadat we de boterhammen opgegeten hebben zijn we heerlijk vrij gaan spelen. Bij ons op de BSO zijn niet alle scholen tegelijkertijd uit, dit betekent dat er in de middag nog een aantal kinderen opgehaald moeten worden. Eenmaal compleet op onze buitenschoolse opvang was het helaas tijd om afscheid te gaan nemen van drie kinderen. Deze kinderen mogen namelijk na school zelf naar huis toe. Nadat we ze bedankt hadden voor de leuke tijd bij ons op de BSO kregen we nog wat lekkers waarna het tijd was om verder te gaan. Met alle kinderen gingen we naar buiten toe waar we twee verschillende spelletjes speelden. We begonnen met ik wil fit worden voor vakantie dus ik doe… Dit spel lijkt op ik wil op vakantie en ik neem mee alleen voegt bij deze versie iedere speler een beweging toe. Er moest enorm goed opgelet worden om alle bewegingen te kunnen onthouden. We eindigden met een samenwerkingsrace. Bij dit spel zit ieder team in tweetallen gehurkt achter elkaar. Ieder tweetal heeft elkaars handen vast. De achterste twee spelers mogen vervolgens opstaan en proberen naar voren te lopen terwijl ze de handen vast houden. De armen van deze spelers moeten over de andere spelers heen waarna ze vervolgens vooraan weer aan mogen sluiten. Zit het voorste tweetal weer dan mogen de twee achterste starten. Het team dat als eerst aan de overkant van het speelveld is wint. We sloten de dag af met een koekje waarna we nog eventjes vrij konden spelen waarna de dag er alweer op zat!  

 

Donderdag 14 maart 2024

Wat boffen we vandaag toch met dit prachtige weer. Er was vandaag dan ook lekker veel tijd om vrij te spelen. De een was druk in de hut bezig, er werd gespeeld in de zandbak en kinderen waren heerlijk op het veld aan het spelen. Bij ons op de BSO is er op het terein namenlijk alle ruimte om heerlijk te spelen. Na het fruit moment zijn we snel naar het veld toe gegaan voor de activiteit. Na een gezamenlijk tik spel hebben we de groep opgesplitst. De kleinere kinderen speelden vandaag een spel waarbij ze eerst een parcours af moesten leggen. Om de stok heen, door de hoepel om vervolgens het hoedje op de juiste pion te leggen. De kleinere kinderen zijn hier een hele tijd heerlijk mee bezig geweest. De grotere kinderen speelden vandaag VIP-tikkertje. Bij dit spel moet er tactisch nagedacht worden over wanneer ze konden gaan rennen. De spelers proberen namelijk de tegenstander te tikken. Per team is er een VIP die zijn/haar teamleden kan bevrijden. Word deze VIP getikt dan is hij/zij af. Het was een heerlijke middag waarbij we bijna de gehele dag buiten zijn geweest, hopen dat dit weer doorzet!

  

Vrijdag 15 maart 2024

Helaas was het vandaag weer een regenachtige dag. Ondanks het weer hebben we er toch een leuke middag van gemaakt. We zijn dan wel een sportieve BSO maar ook bij ons word er tijd gemaakt om te knutselen of te tekenen. vandaag zijn we gezamenlijk creatief bezig geweest met de verf. Iedereen was vrij in wat hij/zij wou maken. Er kwamen te gekke creaties uit en iedereen is heerlijk bezig geweest. Na dat we lekker creatief bezig zijn geweest was er lekker veel ruimte om vrij te spelen. De een speelde druk met de lego en de anderen waren kunstjes aan het oefenen op de matten. Het was een relaxte vrijdag waarbij we toch heerlijk bezig zijn geweest!



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches