Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspelletjes, het dino ei spel en de Steenuil in week 26-2024

Maandag 24 juni 2024

Wat starten we de week toch met prachtig weer! Zodra we compleet zijn op de BSO hebben we als aller eerste iedereen ingesmeerd waarna we heerlijk fruit zijn gaan eten. Na het fruit moment zijn we nog even wat water wezen drinken waarna we het veld op gingen. We begonnen met iedereen tikkertje waarbij iedereen de tikker is. Zodra je getikt word moet je gaan zitten maar wanneer degene getikt word die jou getikt heeft ben je weer vrij. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De jongere kinderen speelden vandaag het dino ei spel. Bij dit spel heb je vier teams en ieder team heeft met blokjes in hun eigen hoepel een toren gebouwd. De bedoeling is om jouw toren te beschermen en de toren van de tegenstanders om te gooien. Word jouw toren omgegooid? Dan mag de toren weer opnieuw opgebouwd worden. De oudere kinderen speelden vandaag flessenvoetbal. De bedoeling was om je eigen fles te beschermen en de flessen van de tegenstander om te schoppen. We sloten de dag af met een ijsje.

  

Dinsdag 25 juni 2024

Ook vandaag was het weer een erg warme dag. Als het buiten zo warm is zorgen wij ervoor dat alle kinderen goed ingesmeerd zijn, genoeg drinken en niet in de volle zon aan het spelen zijn. Omdat we vandaag voor wat verkoeling wilden zorgen speelden we vandaag waterpistool tikkertje. Bij dit spel hebben 3 spelers een waterpistool waarmee ze de andere kinderen af mogen schieten. Na een bepaalde tijd werd er doorgedraaid met de waterpistolen zodat iedereen een keer de kans kreeg om ook de tikker te zijn. We eindigden met een laatste potje waarbij de begeleiders de waterpistolen hadden en de kinderen probeerde af te schieten. Nadat we lekker bezig zijn geweest en zijn afgekoeld door het spelletje was het alweer tijd voor een ijsje waarna de dag er alweer op zat!

 

Woensdag 26 juni 2024

Het warme weer zet goed door en dus ook vandaag was het weer een erg warme dag. Eenmaal compleet op de BSO was het weer tijd om iedereen goed in te gaan smeren waarna er eventjes vrij gespeeld kon worden. Nadat we heerlijk wat zomers fruit op hadden gegeten zijn we buiten in de schaduw gaan spelen. Omdat niet alle kinderen mega nat wilden worden speelden we vandaag een water gevecht. Een aantal kinderen kregen de waterpistolen en probeerden de andere kinderen nat te spuiten. Tijdens dit spel kon iedere speler voor zichzelf bepalen hoe nat die wou worden. Zo waren sommige kinderen helemaal doorweekt terwijl andere kinderen een paar druppels op zich hadden gekregen. Nadat we klaar waren met het watergevecht vonden sommige kinderen het nog leuk om met water te spelen en daarom zijn deze kinderen de auto’s gaan wassen. Toen eenmaal alle auto’s schoon waren was het tijd voor een ijsje waarna de eerste kinderen alweer opgehaald werden. Het was weer een gezellige dag bij ons op de BSO in Oirschot!

 

Donderdag 27 juni 2024

Wat worden we toch allemaal vrolijk van dit mooie weer. Voordat alle kinderen naar de BSO kwamen hadden we de ouders geïnformeerd om de kinderen extra kleding mee te geven die nat mochten worden. Toen alle kinderen zich omgekleed hadden zijn we het veld op gegaan. Vandaag speelden we drie spelletjes in drie groepen. Iedere groep begon bij een spel waarna er na een bepaalde tijd doorgeschoven werd. In vak een werd er waterpistool tikkertje gespeeld. Hierbij werd er fanatiek rond gerend en vonden sommige kinderen het juist enorm leuk om nat gespoten te worden. In vak twee speelden we flessenvoetbal. Iedere speler heeft zijn/haar eigen fles die beschermd moet worden. Terwijl jij jouw fles beschermd ga je proberen om de flessen van de tegenstander om te schoppen. Bij dit spel werd het niveau per groep wat aangepast. Bij de jongere kinderen mocht de bal namelijk ook gegooid of gerold worden terwijl de oudere kinderen de bal alleen maar mochten schoppen. In vak drie werd er een sponzenrace gehouden. Bij de oudere kinderen moest de spons boven het hoofd door doorgegeven worden aan de volgende speler om zo de spons aan de overkant te krijgen. Bij de wat jongere kinderen werd het een sponzenrace waarbij er steeds een speler met de spons naar de emmer aan de overkant moest rennen. Het team dat uiteindelijk het meeste water in hun emmer had zitten won het spelletje. Nadat we heerlijk op het veld bezig zijn geweest was het dan tijd om allemaal eens bij elkaar te gaan zitten. Twee kinderen gaan namelijk stoppen bij ons op de BSO. Maar voordat deze twee kinderen mogen stoppen hebben we eerst met iedereen hard voor ze gezongen want ze waren allebei bijna jarig en dit wouden ze toch nog eventjes met ons vieren. Nadat we gezongen hadden kregen alle kinderen een ijsje waarna het dan toch echt tijd was om afscheid te nemen waarna de dag er alweer opzat. Het is weer een leuke en sportieve dag geweest bij ons op de BSO!

 

Vrijdag 28 juni 2024

Vandaag was het iets minder warm dan de afgelopen dagen maar dit vonden wij helemaal niet erg. Vandaag konden we niet terecht op onze locatie in Oirschot en daarom hebben wij een heerlijk uitstapje gemaakt naar de Steenuil. Bij de Steenuil hebben alle kinderen heerlijk gespeeld in de binnenspeeltuin, buiten rond gerend op de boerderij en bij de dieren gekeken. Op het eind mochten alle kinderen zelfs de boer helpen met zijn dagelijkse ronde. Zo gingen we eerst langs bij de kippen om de eieren te rapen waarna degene die durfde een kip op zijn/haar hoofd mocht zetten. Vervolgens zijn we het voer van de koeien in de kruiwagens gaan laden waarna we dit voer aan de koeien mochten geven. Als aller laatst hielpen we de boer met het melken van de koeien waarna we de dag afsloten met een ijsje. De week zit er nu alleen dan echt op, laten we nog even genieten van het weekend waarna we volgende week gaan starten aan de laatste week voor de zomervakantie!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches