Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

XXL games, buitenspeeldag en de viskwekerij in week 24-2024

Maandag 10 juni 2024

We starten de week met erg veel wind. Ondanks de harde wind zijn we toch het veld op gegaan en is er niemand weg gewaaid. We begonnen met stuiterend ijsje. Dit spel lijkt op anne-maria koekkoek, alleen met deze variant mag er gelopen worden zolang de bal stuitert. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De jongere kinderen gingen vandaag een visestafette spelen. Eerst moest er een klein parcours afgelegd worden waarbij er gesprongen, geslalomd en gerend moest worden. Op het eind van het parcours lagen allerlei hoedjes op de grond. Doormiddel van een stok moest er een hoedje opgevist worden. De oudere kinderen speelden vandaag kickbal. Bij dit spel word de bal het veld in geschopt waarna er zo snel mogelijk langs alle honken gerend moet worden. We zijn vandaag weer lekker actief bezig geweest en hebben lekker gespeeld!

 

Dinsdag 11 juni 2024

Vandaag hadden we allerlei materialen uit de loods waar we mee aan de slag gingen. Zo speelden we eerst een kort tik spel waarna de groep opgesplitst werd. In eerste instantie zouden beide groepen allebei de spelletjes gaan spelen maar helaas moesten we eerder stoppen vanwege het weer. De oudere kinderen begonnen met kanjam. Bij dit spel staan er twee kanjam tonnen tegenover elkaar en moet je proberen om de frisbee bij de tegenstander in de ton te krijgen. De jongere kinderen speelden vandaag eerst XXL twister waarna we afsloten met XXL vier op een rij. Helaas begon het vervolgens erg hard te waaien en kwam er een flinke bui aan waardoor we snel alles opgeruimd hebben en naar binnen zijn gegaan. We zijn vandaag alsnog lekker bezig geweest en hebben weer een paar nieuwe spellen gespeeld.

 

Woensdag 12 juni 2024

Vandaag was het in heel Nederland de nationale buiten speel dag. Samen met wat ouders uit een woonwijk, een aantal vrijwilligers en buurtvereniging de Pullen hebben wij een geweldige dag georganiseerd voor kinderen uit Oirschot en omgeving. Er waren allerlei verschillende dingen te doen in deze straat. Er stonden een heel aantal spellen uitgezet zoals een springkussen, vier op een rij, touwtrekken, XXL twister en ski latten lopen. Ook was er een ballonnenclown aanwezig en kon je jezelf laten schminken. Onze eigen BSO kinderen zijn ook naar deze straat gekomen en hebben hier de gehele middag heerlijk gespeeld. Het was een heerlijke dag en volgend jaar gaan we het zeker nog een keer mee organiseren!  

 

Donderdag 13 juni 2024

Vandaag was het erg lekker weer waardoor we lekker lang buiten hebben gespeeld. Vandaag begonnen we eerst met poort tikkertje waarna we doorgingen naar de volgende spelletjes. De oudere kinderen speelden vandaag emmer bal. Dit spel lijkt op rugby alleen is het  zonder lichamelijk contact. Iedere speler heeft een lintje achter in de broek. Dit lintje kan door de tegenstander eruit getrokken worden voor punten. Verder was het doel van het spel om samen met je team de bal bij de tegenstander in de emmer te krijgen. De jongere kinderen speelden vandaag een 2.0 visestafette. Er lagen houten vissen achter een lijn en de bedoeling was om deze vissen met de hengel op te vissen. Eerst werd er een parcours afgelegd waarbij er door de loopladder gelopen moest worden om vervolgens een rondje te draaien om een pion waarna er gevist mag worden. Onder iedere vis staat een getal en dit getal is de aantal punten die je krijgt. Het team dat op het eind de meeste punten heeft wint het spelletje. Het was weer een gezellige dag bij ons op de BSO!

 

Vrijdag 14 juni 2024

Vandaag was het tijd voor de afstudeer opdracht van onze stagiaire Luke. Samen met onze BSO kinderen gingen we naar Viskwekerij de Stroom in Spoordonk. Bij deze viskwekerij kregen we eerst een kleine leerzame presentatie over de vissen die er gekweekt werden en waar het water vandaan kwam. Vervolgens was het tijd om eens een kijkje te gaan nemen waar de vissen gekweekt worden. Alle kinderen mochten de meerval wat te eten geven waarna degene die durfde er eentje mochten aaien. Nadat we de vissen gezien hadden zijn we als kabouters de natuur in gegaan. We namen een kijkje bij de goudvissen, bezochten de kikkerpoel en zagen allerlei beestjes zoals slakken, vlinders, mieren en padden. Nadat we een tijdje in de natuur rond hadden gelopen was het tijd om terug te gaan naar onze BSO in Oirschot waar we de dag afsloten met nog een klein spelletje. De gehele dag zijn we heerlijk bezig geweest en hebben we ook nog eens wat geleerd. Onze stagiaire Luke heeft zijn stage behaald en nu kunnen we dan eindelijk het weekend gaan vieren!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches