Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃.

Rachelle Rachelle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie week 17 & week 18

Week 17

22 april t/m 26 april

Zoals jullie van ons gewend zijn hebben wij in de vakanties altijd extra leuke activiteiten op het programma. We begonnen de eerste dag van de vakantie met kolonisten van Catan. 

Levend kolonisten van Catan is een handelsspel voor Jong en oud. De kinderen proberen door het uitvoeren van opdrachten en het handelen met rivalen de benodigde grondstoven te verkrijgen om hun stad te kunnen bouwen. Het doel is namelijk om een zo'n groot mogelijke stad te bouwen. 

Over het speelveld zitten verschillende posten verdeeld. Bij elke post kunnen de kinderen door een opdracht uit te voeren 1 of meerde grondstoffen krijgen of ruilen. De deelnemers hebben de grondstoffen nodig om onderdelen van hun stad te kopen: Een huist kost: steen, hout, graan, wol of graan. Een boederij kost: 2x graan, 4x erts of een huis. Een straat kost: steen of hout. Een huis kan alleen gebouwd worden aan een straat. Een boederij kan alleen een huis vervangen. Een straat kan alleen aan andere straten gebouwd worden. Elk huis is 1 punt waard, een boederij is 2 punten waart.

Dit spel was heel erg leuk en gelijk een heel leuk begin van de vakantie. in de middag spelen we ook een activiteit, namelijk jongens tegen de meiden. Dit is een razend populaire activiteit bij onze kinderen. Ze nemen het tegen elkaar op bij allerlei leuke uitdagingen, denk hierbij aan:vlagverovertje, letterpakkenspel, optredens, lachspel en nog heel veel andere leuke kleine spelletjes. Wie weet er de meeste punten te behalen? Dinsdag trappen we de dag af met een verzorgde knutselactiviteit. Deze ochend gingen we aan de slag voor al onze moeders, aangezien moederdag al aardig dichtbij is. Iedereen krijgt een eigen fotolijstje die ze helemaal mogen pimpen. Er liggen allerlei materialen op de tafels, zoals: stiften, glitters, stickers en plaatjes. In de middag wordt er minute to win it gespeeld. We spelen heel veel verschillende kleine spellen, hierbij krijg je 1 minuut waarin je zoveel mogelijk punten moet behalen, daarna wissel je door. Aan het einde van alle spellen wordt er gekeken naar het team met de meeste punten en dit team gaat er met de winst vandoor! Woensdag spelen we 30 seconds. We hebben kaartjes met verschillende bekende dingen erop staan, deze moeten ze uitbeelden of omschrijven zonder het woord te zeggen. Hun team genoten moeten het juiste antwoord proberen te raden. Het is een best lastig en uitdagend spel.Gelukkig staan er heel veel dingen op het kaartje waardoor je heel veel en snel punten kan verdienen. Dit spel speelde ze mega fanatiek en ze maken er een echt feest van. Donderdag organiseerde we onze eigen Sportstuif olympics waar we heel de dag druk mee bezig zijn geweest. Zo hadden we de onderdelen: discuswerpen, duurloop, sprinten, verspringen, curling en skateboarden. Dit was een enorm leuke en sportieve dag. Vrijdag gingen we aan de slag met de activiteit legomasters. We hadden verschillende voorbeelden opgezocht en verschillende tijden in een bakje gedaan. Je grabbelde daaruit je tijd en mocht dan zo snel en mooi mogelijk je kunstwerk gaan maken, wilde je liever het voorbeeld na tekenen en knutselen dan mocht dit ook.

Week 18

29 april t/m 3 mei

De tweede week van de vakantie breekt alweer aan. Ook deze week staat helemaal volgepland met allerlei leuke uitdagende activiteiten. We beginnen de week met het spel Kanjam, maar wat is Kanjam nou? 

Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (“Kan”) te werpen. Het spel wordt gespeeld met 2 tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt. Maar ook voor het alleen raken van de ton met de frisbee krijg je punten. Ziet je medespeler bij een worp dat de frisbee de ton niet gaat raken? Dan mag je teammaat de frisbee een “tikkie” in de goede richting te geven. Of de frisbee in de ton te dunken (“Jam”). Zo kun je als team bij een mindere worp door samenspel toch punten scoren.

Dit is voor de meeste kinderen nog niet zo'n bekend spel. Na een poosje gaat dit als maar beter en krijgt iedereen de smaak te pakken. In de middag gaan we aan de slag met archery tag. Dit speel je met een boog en een pijl. Deze pijl heeft alleen geen spitse punt maar een grote rubber voor op de pijl. Daardoor kun je goed objecten/targets raken. Wij hebben dan ook zelf verschillende targets klaar gezet zodat ze deze kunnen proberen te raken. Dit gaat ze erg goed af. Dinsdag spelen we een aantal potjes Kubb, Kubb is een spel waar precisie en strategie een grote rol in spelen. 2 teams (maximum 6 spelers per team) spelen tegen elkaar, en het doel is om alle blokken (Kubbs) van de andere ploeg omver te gooien. Als dat gebeurd is, mag je op de koning mikken in het midden van het speelterrein. Gooi je die ook omver, dan heb je gewonnen! In de middag gaan net zoals gister archery tag spelen. Voor sommige is het vandaag de eerste keer en een aantal hebben gister al flink geoefend. De woensdag breekt alweer aan.Vandaag is het erg warm buiten waardoor we bedacht hebben om een buikschuifbaan te bouwen. Dit is fijn voor de verkoeling en ook nog eens mega leuk. Tussen het buikschuiven door spelen we ook nog even archery tag. Donderdag ochtend starten wij deze lekker warme dag met een spelletje: geen eerste, geen laatste. Je hoort het misschien al aan de naam van het spel maar het doel is om geen eerste te worden maar ook geen laatste, wordt je dit wel dan lig je er helaas uit. We spelen 23 kleine spelletjes. Spel nummer 23 is de finale ronde, wordt jij bij dit spel geen eerste maar ook geen laatste dan ben je dus de enige echte winnaar! In de middag gaan we net zoals vorige week het 30 seconds spel spelen. Ook vandaag was er aan fanatiekheid geen gebrek. Tussendoor spelen sommige kinderen weer een potje archery tag. We vieren ook nog een verjaardag en genieten van een heerlijk waterijsje, dat hebben ze wel verdient op deze leuke warme dag! De vrijdag komt alweer om de hoek kijken, dat betekent dat de vakantie alweer bijna voorbij is. Gelukkig hebben wij ook vandaag nog leuke dingen op de planning staan. Zo beginnen we met een kamelenrace. bij dit spel kiezen we een bepaalde afstand waar de kinderen moeten gaan staan. Ze moeten vanaf dat punt een bal of pittenzakje in een hoepel/korf gooien. Lukt dit? Dan mag jouw kameel (pion) één stap naar voren stappen. De kameel die het eerste op het einde is heeft gewonnen. In de middag hebben we ook nog een hele leuke activiteit gepland staan, namelijk waterpong. Hierbij zetten we allerlei bekers met water klaar en hebben we kleine balletjes. Het is de bedoeling dat de kinderen vanaf een bepaalde afstand deze balletjes in de beker met water gooit. Gooi je raak? Dan mag je deze beker weghalen, wie heeft er als eerste zijn bekers kwijt gespeeld? 



Ons team

Kelly Martens
Kelly Martens Vestigingsmanager
Shauny Regli
Shauny Regli
Edo Donkers
Edo Donkers
Antje van Gastel
Antje van Gastel
Sjors Aerts
Sjors Aerts
Yara Claassen
Yara Claassen
Max Sonnemans
Max Sonnemans
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches