Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De laatste week voor de zomervakantie - week 27

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 1 juli 
De laatste schoolweek
voor de zomervakantie is vandaag van start gegaan! De zon scheen zo nu en dan heerlijk, dus waren de omstandigheden goed om buiten actief bezig te zijn. Nadat iedereen van school was gehaald, aten we zoals iedere dag samen wat fruit, dronken we een beker ranja of water en gingen we naar buiten.

De warming-up stond vandaag in het teken van het EK-voetbal. We speelden namelijk EK-tikkertje. Als je getikt was moest je een voetbalhouding aannemen. Andere kinderen konden je dan bevrijden door de bal op de goede plek te houden. Denk hierbij aan een kopbal, een keepersredding, voet op de bal etc. De kinderen waren erg creatief in het bedenken van houdingen!

Na de warming-up deelden we de groep op in twee groepen. De oudere kinderen speelden vandaag het spel HAKO-bal. Dit is een mix tussen handbal en korfbal. Het spel wordt gespeeld in twee teams, en beide teams zijn opgesplitst in een aanvallend en een verdedigend team, net zoals bij korfbal. Omdat we dit spel al een paar keer vaker hebben gedaan snapte de kinderen dit erg goed en werden er ook leuke partijtjes gespeeld!

De jongere kinderen speelden vandaag drie verschillende spelletjes. Het eerste spel was politie en boefje. Hierbij stonden de polities aan het hek met voor zich een pittenzakje. De boef probeerde dit pittenzakje te stelen en terug naar de lijn te rennen. Zodra de boef het pittenzakje had gepakt ging de boef er natuurlijk achteraan om hem te tikken.

Het tweede spel was een hockey oefening. De kinderen stonden in tweetallen tegenover elkaar en speelden de bal met de hockeystick door een poortje over naar elkaar. Als je de bal precies door het poortje kon spelen, mocht je een stap naar achter zetten. Op deze manier maak je het dus voor jezelf steeds moeilijker en kan iedereen op zijn eigen niveau spelen!

Als laatst speelden de jonge kinderen nog het spel mijnenveld. Bij dit spel liggen er rijen met hoepels achter elkaar. Er was steeds maar één juiste route naar de andere kant van het veld. Koos je de verkeerde hoepel en stapte je op een bom, dan was je helaas af en moest je achteraan sluiten. De kinderen in de rij moesten goed opletten wat hun voorganger deed, zodat ze deze informatie konden gebruiken als ze zelf aan de beurt waren. Sommige kinderen vonden dit spel zo leuk, dat ze het na de activiteiten zelfstandig nog verder wilde spelen!

   

Dindag 2 juli 
Als beginspel hebben we vandaag high-five tikkertje gedaan. Vier kinderen waren de tikker en probeerden andere kinderen te tikken. Ben je getikt moest je met beide handen in de lucht staan. Als je een high-five kreeg van een medespeler mocht je weer meedoen! 

Na het beginspel werd de groep opgesplitst tussen jong en oud. De oudere kinderen hebben samen Kickbal gespeeld. Dit is een vorm van slagbal met een grote skippybal die met de voet het spel in wordt geschoten. Er zijn twee teams, één veldpartij en een slagpartij. De slagpartij brengt de bal in het veld. Na het schot probeert degene die de bal in het veld gebracht heeft langs alle honken te rennen en zo een heel rondje af te leggen. Wanneer hij of zij bij het laatste honk is ontvangt het team een punt. Ondertussen probeert de veldpartij de bal zo snel mogelijk op te halen en bij de brandplek te krijgen. Op het moment dat er drie uit zijn gemaakt in een team dan wisselen de veld-, en slagpartij van taak. Het team dat aan het eind de meeste punten heeft gescoord wint het spel!

De jongere kinderen zijn verdeeld in drie kleine groepjes voor drie verschillende spelletjes. Het eerste spel was de rollende vissen. In het midden van het speelveld is een meertje met daarin allemaal vissen. Voor de kinderen de taak om deze vissen te vangen. Na het startsein rolt iedere deelnemer de bal naar het meertje. Als de bal in een meertje belandt, dan mag er uit de meertje waar de bal stilligt een hoedje (vis) meegenomen worden. Elk hoedje (vis) telt voor het punt. Wie vangt de meeste vissen?

Voor het tweede spel stond de estafette race op het programma. De teams maken een rij achter de pion staan. Het kind dat vooraan staat rent naar de pion, gaat er omheen en rent terug. Wanneer hij/zij terugkomt bij start pion mag volgende starten. Het team dat als eerste klaar is wint. Als laatste spel hebben de kinderen verschillende acro-oefeningen uitgevoerd. Een top dag met leuke activiteiten!

   

Woensdag 3 juli
Toen de eerste kinderen vandaag uit school kwamen was het regenachtig weer. Hierdoor startte iedereen vandaag de dag bij Sporstuif door binnen te spelen. Hier werd druk getekend en werden er spelletjes gespeeld. Na de lunch is iedereen hier mee verder gegaan en werden ondertussen de andere kinderen ook van school gehaald. Toen de gehele groep compleet was konden we fruit gaan eten. 

Gelukkig was het weer buiten opgeklaard en konden we naar buiten voor de middagactiviteiten. We begonnen vandaag met het bekende wc-tikkertje. Als je bij dit spel getikt werd, moest je gehurkt op de grond zitten en je arm omhoog houden. Als iemand anders je wc doorspoelde, mocht je weer meedoen. 

Na de warming-up speelden we nog drie verschillende spelletjes. Het eerste spel was rupsje. Bij dit spel zijn er twee of drie teams die in een rij achter elkaar gaan staan. Tussen elk kind komt vervolgens een ballon. Ze proberen naar de overkant en terug te lopen zonder dat de ballonen op de grond komen. Ze mogen hun handen en armen niet op de ballon hebben. Op deze manier vormen de kinderen samen een rups. 

Ook speelden we het vier vakken spel, waarbij in ieder vak een duo staat. Er komt een bal in het spel en het is te bedoeling dat de bal nu drie keer in het vak van de tegenstander stuitert. Als dat gebeurd heb je een punt verdiend en was het duo af. Een ander duo kon dan deze plek innemen. 

Als laatst speelden we nog pac-man tikkertje. Dit tikspel brengt het bekende computer spel tot leven. Er was een vak uitgezet met twee in- en uitgangen en daarin nog een klein vak met ook twee in- en uitgangen. In het vak lagen meerdere hoedjes verspreid. Er waren twee tikkers in het vakken en dit waren de spookjes. De andere kinderen waren de pac-mannen die probeerden de hoedjes te pakken. Werd je getikt door een spookje, en had je een hoedje in je hand dan moest je die laten vallen. Je moest dan eerst weer het speelveld verlaten voordat je opnieuw mocht beginnen. 

Tussen de activiteiten door kwam de prijswinnaar van de EK-actie ook zijn prijs ophalen! Hij was super blij en trots met zijn nieuwe oranje Sportstuif shirt! 

   

Donderdag 4 juli 
Vandaag was het net even een andere dag als normaal. De Ruimte heeft namelijk al zomervakantie vanwege twee studiedagen. In de ochtend hebben we met dit groepje kinderen midgetgolf met pittenzakjes gespeeld. Er werd fanatiek gestreden om de eerste plaats en uiteindelijk waren er maar liefst vier winnaars. De winnaars mochten als beloning voorop lopen naar speeltuin de Brink. Hier hebben ze lekker kunnen spelen, en vooral ook met modder gekliederd.

Nadat we terug waren uit de speeltuin hebben we samen geluncht en nog even vrij gespeeld totdat de andere kinderen uit school waren. Voor sommige van deze kinderen was het vanaf nu ook zomervakantie, anderen moesten nog een dagje meer naar school.

We waren vandaag weer met een gezellige groep kinderen. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan om in een lekker zonnetje te starten met de activiteiten. We begonnen vandaag met het kleurenloopspel. Na de warming-up werd groep opgesplitst tussen de jonge en oudere kinderen. De oudere kinderen speelden vandaag Super Mario trefbal. Een trefbal variant met superkrachten. Als je iemand had afgegooid mocht je een superkracht kiezen. Een extra leven, lopen met de bal of afweren. Iedereen speelden super fanatiek mee!

De jongere kinderen gingen vandaag oefenen om een jager te worden! De jagers leerden sluipen, schieten en jagen. Na alle spellen hebben we nog een verjaardag gevierd van twee jarige zusjes. Zij hebben ons verwend met een heerlijk ijsje

   

Vrijdag 5 juli 
Zoals gisteren was voor een aantal kinderen de zomervakantie al begonnen. Dit betekende dat het in de ochtend al een gezellige boel bij Sportstuif was! Met een klein groepje kinderen zijn we op uitstapje naar de Kienehoef gegaan. Hier konden we in de speeltuin spelen en namen we een kijkje bij de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij mochten we zelfs de geitjes borstelen en met de konijntjes knuffelen!

Om 12:00 uur is het dan ook voor de andere kinderen eindelijk zover, zomervakantie! We beginnen de vakantie door samen te lunchen. Na de lunch regende het wat, maar dit kon de pret niet drukken. We hebben binnen gekleurd, spelletjes gespeeld en tafelvoetbal gespeeld. Sinds kort heeft de hockeyclub namelijk een echt tafelvoetbalspel in de kantine staan. Deze valt erg goed in de smaak bij onze kinderen.

Na het fruit eten was het gelukkig weer droog en hebben we drie verschillende spelletjes gespeeld. Het eerste spel was een balansspel. Hiervoor was een estafette uitgezet en deze moesten zij afleggen met een ijsje in hun hand. Dit ijsje was een pion met een bal erop en ze moesten ervoor zorgen dat het bolletje (de bal) niet van het hoorntje viel! Ook speelden we het spel beat the card. Bij dit spel werken de kinderen in tweetallen samen en konden ze bij ons een kaart komen halen. Op de kaart stond een getal tussen de 1 en de 10. Kregen ze een kaart met vijf erop, moesten ze vijf keer met de bal overgooien. Als dit was gelukt, mocht je de kaart houden en ging je zo snel mogelijk een nieuwe halen. Het team met de meeste kaarten won het spel. Als laatst speelden we ook de bekende steen, papier, schaar estafette.

Namens Sportstuif wensen wij iedereen een super fijne zomervakantie toe!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches