Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bijna de hele week ligt er sneeuw op het veld, dat betekend veel binnen activiteiten - week 3

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 15 januari

Vandaag hadden we geluk. De omgeving van Sportstuif Son en Breugel kleurde wit net voordat de kinderen uit school kwamen. Een lekker laagje sneeuw bleef liggen, waar wij heerlijk mee konden spelen. Na het fruit eten snel met z'n allen nog even naar buiten om met de overgebleven sneeuw te spelen. Het veld mogen we helaas met deze winterse omstandigheden niet op, daarom hebben we na de sneeuwpret binnen nog drie verschillende spellen gespeeld. 

We speelden het spelletje tik tak boem. Een spel waarbij door de deelnemers een kring gevormd wordt en één kind in het midden van de kring staat met zijn of haar ogen dicht. De kinderen in de kring gooien een bal door. De persoon in het midden telt van twintig naar nul, waarbij de laatste tien seconden in het hoofd. Wanneer hij of zij bij nul is roept hij boem. Degene die op dat moment de bal in zijn handen heeft is af en gaat zitten op de grond met de benen wijd. Het kindje naast deze persoon moet nu in de volgende ronde eerst over deze persoon heen stappen voordat hij de bal verder kan gooien. Degene die het lukt om het langst te blijven staan heeft gewonnen. Daarnaast speelden we een spel met ballonnen. We probeerde de ballon als groep zijnde zo lang mogelijk in de lucht te houden, zonder dat deze op de grond viel. Ieder kind kreeg een nummer, het nummer dat geroepen werd door de begeleider was aan de beurt om de ballon de lucht in te slaan. Het derde en laatste spelletje wat gespeeld werd was emmerpong. Twee teams stonden tegenover elkaar met ieder zes emmers voor zich. Het was de bedoeling om met de bal in een emmer van de tegenstander te gooien. Wanneer dit lukte werd deze emmer weggehaald. In elke emmer lag ook een opdracht die de tegenstander moest uitvoeren wanneer er in zijn of haar emmer werd gegooid. Zo stonden er bijvoorbeeld jumping jacks en een dansje op het programma. Het team dat als eerst alle emmers van de tegenstander weg had gespeeld won het spelletje.

Het was weer een koude, maar zeer geslaagde middag bij Sportstuif! 

   

Dinsdag 16 januari

Vanwege de sneeuw konden we de velden vandaag niet gebruiken. We hebben vandaag vier leuke spellen binnen gespeeld.

Spel een was een mikspel met pittenzakjes. Als team moesten ze zoveel mogelijk punten verdienen.

Het tweede spel was de vloer is lava. De kinderen mochten hun eigen route over de banken, tafels, krukken en matten vinden om de overkant te bereiken.

Bij het derde onderdeel moesten de kinderen goed nadenken en samenwerken om de mastermind-code te kraken.

Als laatste spel moesten de kinderen wederom samenwerken om een bal van A naar B te verplaatsen met ludieke extra taken, zonder dat deze de grond raakte.

   

Woensdag 17 januari

Helaas lag er vandaag nog te veel sneeuw en ijs op het veld waardoor we ervoor hebben gekozen om binnen twee activiteiten te spelen. We spelen ook maar twee spellen omdat we vandaag maar een kleine groep kinderen hebben.

Het eerste spel wat we spelen is een mikspel waarbij je tennisballen in de emmers moet gooien. De emmers staan in een gebied waar je niet in mag komen. De tennisbal moet je gooien van achter de banken. Als je er een raak gooit dan krijg je 1 punt. Dit spel spelen we met drie team tegen elkaar. Iedereen mag om de beurt drie ballen gooien. Er kan dus per ronde 3 punten verdient worden.

Aan de andere kant van de kantine spelen we een kaarten estafette. Er is een klein parcours opgebouwd waar de kinderen moeten springen en slalommen voordat ze bij de kaarten zijn aangekomen. Er zijn drie teams die tegen elkaar strijden. Wanneer je achteraan bij de kaarten bent aangekomen dan mag je één kaart omdraaien. Is dit de goede kleur dan mag deze kaart open aan de zijkant neergelegd worden. Draai je de verkeerde kleur dan moet deze kaart weer terug gelegd worden tussen de rest van de kaarten. Het eerste team wat cijfers 2 tot en met 10 in de juiste kleur hebben gevonden die wint.

   

Donderdag 18 januari

Deze middag was het heerlijk zonnig buiten. Helaas was de zon niet sterk genoeg om de sneeuw van het veld te laten verdwijnen, dus kunnen we ook vandaag nog geen gebruik maken van het kunstgrasveld. We spelen de activiteiten vandaag zowel binnen als buiten.

De kleine kinderen spelen in twee groepen, twee verschillende spellen namelijk: kringspelletjes en een eierloop estafette. De kringspelletjes zijn de bekende spellen fopbal en poortbal en spelen we buiten op het terras. De eierloopestafette is een estafettevorm waarbij de kinderen met een lepel in de hand met daarop een ei (pingpongballetje) door een parcours te lopen. Aan het eind van het parcours proberen ze het balletje in een bekertje te stuiteren. Lukt dit? Dan wordt dit bekertje weggehaald. Het team dat de meeste bekers heeft weggespeeld, wint het spelletje.

Met de grote kinderen spelen we buiten levend Stratego diereneditie. Er zijn twee teams die ieder in hun eigen gebied een vlag verstoppen. De bedoeling is om als eerst de vlag van het andere team te vinden. Onderweg kun je je tegenstander tikken. Alle spelers hebben een kaartje met daarop een dier genummerd van 1 t/m 10. Hoe lager het cijfer, hoe sterker het dier. Het sterkste dier verslaat de minder sterke dieren. Er zijn ook leuke uitzonderingen zoals een klem die zelf niet mag tikken, maar die wel alle dieren (op de hyena na) verslaat en een muis die de nummer 1 kan verslaan. 

Na een aantal rondjes levend Stratego is er nog wel wat tijd over en stellen we voor om binnen het spel weerwolven te spelen. De meeste kinderen kennen dit nog van een aantal weken geleden, toen hebben we dit voor het eerst bij Sportstuif gespeeld. Ze waren razend enthousiast en ook vandaag was het weer een groot succes!

   

Vrijdag 19 januari

Ook de laatste dag van de week konden we helaas nog niet op het veld door de sneeuw. Hierdoor besloten we drie spelletjes binnen te spelen.

Het eerste spel was hints. Bij hints beeld iemand een beweging, sport, dier of iets naar eigen keuze uit. Daarna is het aan de rest van de kinderen om te raden wat deze persoon aan het doen is. Degene die dat raadt die mag als volgende iets uitbeelden.

Het tweede spel was raad de tekening. Een persoon uit het groepje mocht iets naar keuze tekenen op papier. De rest moet raden wat er getekend wordt. Ook hierbij geld, de persoon die raad wat er getekend wordt die mag als volgende wat tekenen.

Het derde spelletje was een ballonnen estafette. Hier worden drie groepen gemaakt die tegen elkaar strijden. De bedoeling is dat je de ballon tijdens de gehele estafette in de lucht moet houden.  Maar de estafette bestaat uit ergens overheen en onderdoor gaan en zigzaggen. Als je het einde hebt gehaald dan moet je daar de ballon in een kratje zien te slaan. Als dit lukt heeft dit team 1 punt. Aan het einde van het spel kijken we welk team de meeste punten bij elkaar heeft gespeeld.

Na deze spelletjes was het alweer tijd voor weekend, tot volgende week!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches