Wat is Sportstuif een fijne BSO! De opvang bestaat grotendeels uit sport en spel, waarin kinderen alle facetten van het spel leren kennen. Winnen, verliezen, samenwerken, sociaal zijn etc. Ook is er genoeg ruimte om te knutselen, kleuren of gewoon lekker even niks. Onze dochters kijken altijd erg uit naar de dagen waarop ze naar Sportstuif kunnen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden wat betreft de opvang en is er nooit iets teveel. Enthousiasme straalt van de begeleiders af en zijn zij altijd bezig met nieuwe bezigheden in spelvorm. Door de korte lijntjes is er snel en direct contact zodat je al ouders weet wat de kinderen die dag hebben gedaan! Wij zijn erg tevreden met deze opvang.

Irene van Erp Irene van Erp
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blog zomervakantie week 28, 29 en 30

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!
 

Maandag 8 juli 2024
De zomervakantie is officieel van start gegaan! De eerste week is het nog gezellig druk bij Sportstuif. Vandaag hebben we op locatie een mega stormbaan staan. In de ochtend mogen de kinderen hier zelf overheen en in de middag koppelen we hier een estafette aan. Het was een perfecte eerste vakantiedag!

   

Dinsdag 9 juli 2024
Het was vandaag zomers warm en om deze reden hebben we de hele dag verschillende wateractiviteiten gedaan. In de ochtend hebben we in drie verschillende groepen, drie verschillende waterspellen gespeeld. Na de lunch hebben we de buikschuifbaan neergelegd en hier konden de kinderen de hele middag mee spelen. We hebben een heerlijke zomerse dag gehad!

   

Woensdag 10 juli 2024
In de ochtend hebben we met de hele groep kinderen buiten op het veld de konijnen en de jagers gespeeld. Hierbij verstoppen de konijnen zich over het terrein en de jager probeert ze te vangen. De konijnen mogen natuurlijk ook wegrennen, maar als ze eenmaal gevangen zijn moeten ze de kooi in. In de middag zijn we met zijn allen naar het bos gewandeld. Hier hebben de kinderen hutten gebouwd en verstoppertje gespeeld. Aan het eind van de middag zijn we terug gewandeld naar Sportstuif en hier hebben we de dag met vrij spelen afgesloten.

   

Donderdag 11 juli 2024
Vandaag hadden we weer iets super cools bij Sportstuif op locatie. Er kwam namelijk een mega opblaasbare klimboom. Deze klimboom was wel 6,5 meter hoog! In de ochtend mochten de kinderen om de beurt een paar keer in de boom klimmen om alvast te oefenen. Sportstuif Uden was vandaag ook gezellig op bezoek en samen speelden we in de middag drie verschillende activiteiten. We hadden drie groepen gemaakt die de om de beurt vortex rugby, water spons vuur en bij de klimboom speelden. Aan het eind van de middag ging Sportstuif Uden weer terug en sloten wij de dag met onze eigen groep af!

   

Vrijdag 12 juli 2024
Helaas leek het weer vandaag eerder op die van de herfstvakantie. Het bleef de hele dag maar regenen en hierdoor waren we helaas genoodzaakt om vandaag vooral binnen te spelen. Gelukkig kunnen we ook voor binnen genoeg leuke activiteiten bedenken en begonnen we in de ochtend met oudhollandse spelletjes. Na de boterhammen was het gelukkig nog even droog en konden we naar buiten voor wat korte tikspellen. We speelden onder andere Chinese muur tikkertje en Hollandse leeuwen. We merkten dat het voor de kinderen wel even fijn was om een frisse neus te halen! Twee kinderen hadden eerder deze dag hun best gedaan om een speurtocht te maken voor de overige kinderen. Deze hebben we na het fruit eten ook nog gespeeld. Gelukkig hebben we deze regenachtige dag nog een leuke invulling kunnen geven!

   

Maandag 15 juli 2024
Deze week belooft het prachtig weer te worden met hoge temperaturen, hier gaan we deze week dus ook flink van genieten. Deze ochtend zijn we met alle kinderen naar een speeltuin in de buurt gewandeld. Bij deze speeltuin kun je voetballen, klimmen en schommelen. Na dit leuke dagdeel was het in de middag natuurlijk tijd voor de buikschuifbaan nu het zo’n super mooi weer is. Aan het einde van deze dag hebben we een heerlijke traktatie van Kai en Charlie!

   

Dinsdag 16 juli 2024
Vandaag beginnen we de dag met een activiteit die we nog nooit bij Sportstuif Son hebben gespeeld namelijk zeskamp. Bij deze zeskamp hebben we dus ook letterlijk zes spellen die we met iedereen spelen. Deze spellen zijn: vliegend tapijt, penalty schieten, jonassen, vloer is lava, een samenwerkingsspel en een estafette. Na al deze spellen had iedereen natuurlijk super erge honger en was het tijd om weer de heerlijke Sportstuif boterhammen te eten.

Na deze lunch mochten we allemaal een vlieger knutselen, dit deden we omdat het weer iets minder goed was deze middag. Er kwamen echt super mooie creaties uit!

   

Woensdag 17 juli 2024
Het is alweer woensdag, wat gaat de tijd toch weer snel. Deze ochtend bleven we op onze locatie om hier een apenkooi en superbal te spelen. Bij de apenkooi moest iedereen een parcours afleggen. Na deze ochtend vertrokken we om naar speeltuin Helmond West te gaan. Dit was de eerste keer dat wij naar deze speeltuin zijn geweest. Hier kun je veel klimmen, klauteren, glijden en schommelen. We hebben ons hier de hele middag prima vermaakt, het was een super leuke speeltuin!

   

Donderdag 18 juli 2024
Poeh, het was vandaag wel echt een super hete dag. Daardoor zijn we deze ochtend naar de speeltuin bij de Plus gegaan omdat dit een beetje tussen de bossen is. Hier kon iedereen op zijn eigen tempo spelen en ontspannen. Na de middag was het dan ook weer tijd voor heerlijke waterspellen. Iedereen had hier een vrij keuze in wat ze gingen doen. Ze konden er voor kiezen om buik te schuiven of nog wat andere waterspelletjes te spelen.

   

Vrijdag 19 juli 2024
Deze vrijdag hebben we weer een mooi aantal kinderen om ook even te voet weg te gaan. Hier begonnen we de dag met het lopen naar speeltuin de Brink waar we de hele ochtend vrij hebben kunnen spelen maar ook hebben we hier een potje verstoppertje gespeeld. Bij de lunch krijgt iedereen vandaag een tosti om heerlijk op te eten. Na deze lunch speelden we allemaal nog samen buiten op de buikschuifbaan tot het alweer het einde van de dag was!

   
Maandag 22 juli 2024
We begonnen deze dag met een boterhammetje smeren voor iedereen. We gaan vandaag namelijk met Sportstuif Son en Breugel naar speeltuin de Splinter. Hier eten we dan dus ook met z’n alle samen een boterham. Aan het einde van de middag waren alle kinderen moe en konden we dus met een voldaan gevoel terug naar Sportstuif om daar de dag samen af te sluiten.

   

Dinsdag 23 juli 2024
Het was vandaag wat slechter weer dan de rest van de week. We blijven deze ochtend daardoor ook op onze eigen locatie. Hier knutselen we verschillende spulletjes met wc rollen. We hebben veel creaties gezien zoals paddenstoelen, verrekijkers, vlinders en rakketten. Wat hebben deze kinderen ontzettend goed hun best gedaan. Na de middag zijn we naar de Brandevoortsehoeve gereden om hier de middag binnen te kunnen spelen. Aan het einde van de middag reden we weer terug naar Sportstuif om hier nog te genieten van een traktatie van Cas en Fenna omdat zij de laatste dinsdag bij ons waren.

   

Woensdag 24 juli 2024
Na het fruit eten in de ochtend zijn we meteen naar een voor ons nieuwe speeltuin in Oss gereden, deze speeltuin heet Elckerlyc en dit was voor ons ook de eerste keer dat wij naar deze speeltuin zijn geweest. Er zijn hier ontzettend veel klimkastelen maar ook schommels, water en zand. Alle kinderen hebben deze dag dus flink kunnen spelen. Einde middag was het helaas tijd om weer terug te gaan maar we hadden wel nog een leuke traktatie op het programma staan want Maxime was jarig geweest, wat een feestdag dus!

   

Donderdag 25 juli 2024
Ook vandaag waren we weer met een mooi aantal kinderen om op uitje te gaan. We besloten weer om een nieuwe speeltuin uit te kiezen om het zo leuk mogelijk te houden voor iedereen. Ook voor ons als begeleiding is het leuk om op verschillende plekken te komen en de leukste speeltuinen daar uit te kunnen kiezen. We reden dus met twee auto’s naar ’t kwekkeltje om hier de hele dag weer te genieten van alle leuke speeltoestellen die ze daar hadden. Op de weg terug naar Sportstuif hadden we nog een super leuke tussenstop, dat was een heerlijke schepijs.

   

Vrijdag 26 juli 2024
Na vandaag is de helft van de zomervakantie alweer voorbij. Het weer was deze ochtend niet zo super goed maar gelukkig werd het op een gegeven moment wel droog dus konden we toch even weg. We zijn samen met Sportstuif Schijndel deze ochtend naar het bos gewandeld en hebben hier hutten gebouwd en van bergen af kunnen glijden en rennen. Daarna was het weer eens tijd om bij Sportstuif te lunchen. Na de lunch is het weer gelukkig wat verbeterd en kunnen we dus heerlijk op het veld spelen. Wel kozen we ervoor om deze middag veelal de kinderen te laten vrijspelen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Jayme van Asperdt

Pedagogisch coaches