Een hele fijne buitenschoolse opvang met enthousiaste begeleiders. Onze dochter kijkt altijd uit naar haar Sportstuif dagen! Erg praktisch dat ze er tijdens de school vakanties ook terecht kan 😄.

Inge Heuvelmans Inge Heuvelmans
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste echte schoolweek van 2024 is begonnen en wat was deze koud! - week 2

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 8 januari

Na een geslaagde kerstvakantie starten we vandaag de eerste schooldag in het nieuwe jaar weer op.
Het is een zonnige, maar frisse dag. Het is zelfs onder de nul graden! 

Om het lekker warm te krijgen zullen we dus hard moeten gaan bewegen op het veld met z'n allen. Een iets verkort, maar wel actief programma voor vandaag dus. Als warming-up spelen we met z'n alleen wie ben ik tikkertje. Een tikspel waarbij je als je getikt bent door de tikker met je ogen dicht stil moet blijven staan. De lopers kunnen je op de rug tikken en zeggen "tik tik wie ben ik?" Wanneer je dit goed raad mag je weer mee rennen. Niet goed geraden dan blijf je nog even staan. 
Na de warming-up werd de groep in tweeën verdeeld. De eerste groep begon met een voetbalspelletje. Er waren vier goals en vijf teams. Het team waarbij gescoord werd moest wisselen met het team dat aan de kant zat. Lukt het jouw en je team om ongeslagen te blijven tijdens het spel? 
Het tweede spel dat werd gespeeld was een estafette. Vanuit vier kanten liepen de vier teams naar het middenvak waarin allemaal materialen lagen in hun teamkleur. Door in de hoepels te springen en te slalommen liepen de eerste spelers van elk team naar het middenvak. Wanneer ze hier arriveerde pakten ze één materiaal van hun eigen kleur en rende zo snel als ze konden naar de rest van het team. Wanneer de eerste speler terug was mocht de volgende speler weer vertrekken. Het team dat als eerste alle materialen van hun eigen kleur had verzameld won het spel. 
Nadat beide groepen alle activiteiten gespeeld hadden zijn we snel weer naar binnen gegaan om lekker op te warmen, want ondanks het harde bewegen was het toch behoorlijk fris in de wind. 

   

Dinsdag 9 januari

Brrr, het is vandaag net zoals gisteren erg koud buiten. Ook vandaag hebben we weer gewoon buitenactiviteiten op de planning staan. Natuurlijk houden we wel rekening met de kou, door bijvoorbeeld spellen te kiezen waarbij iedereen continu in beweging blijft.  

We delen de groep vandaag op in drie kleinere groepen die ieder drie verschillende spellen langsgaan. Een van deze spellen is het bekende levend kwartet. Hierbij strijden vier teams om zoveel mogelijk kwartetten. Je hebt een kwartet verzameld door vier dezelfde materialen bij jouw team in je hoepel te leggen. De teams stelen de materialen bij elkaar. Dit gaat echter niet zo makkelijk, want bij ieder team staat een bewaker die je mag tikken als je iets gepakt hebt. Als dit het geval is, moet je het materiaal teruggeven.  

Ook spelen we een soort van voetbal-estafette. De bedoeling is dat je met je team om de beurt een pion naar het einde van het parcours brengt. Deze zet je op een hoedje die al in een piramide opstelling klaar staan. Als je alle pionnen naar het einde hebt gebracht, staan je pionnen zoals bij het bowlen. De eerstvolgende die aan de beurt is probeert om met een bal zoveel mogelijk pionnen om te schieten. Als je hebt geschoten, ga je de bal halen en geef je hem aan de volgende. Dit doe je totdat een team als eerst alle pionnen om heeft geschoten.  

Als laatst spelen we nog een tikspel. Bij dit tikspel zijn er twee vakken met in ieder vak een tikker. Ben je getikt in het ene vak? Dan ga je naar het andere vak. Word je hier weer getikt, ga je terug naar het andere vak. Zo kunnen we steeds goed zien welke tikker de meeste kinderen kan tikken.  

Drie verschillende spellen, waarbij iedereen goed in beweging is gebleven om het zou warm mogelijk te krijgen. Na de spellen zijn we weer naar binnen gegaan om hier verder te spelen. We sluiten de dag zoals altijd af met een heerlijk koekje.  

   

Woensdag 10 januari

Het is weer een even week, dat betekend dat het weer tijd is voor de woensdagmiddag activiteit. In de wintermaanden mogen we deze activiteit doen in sporthal de Landing. Vandaag staan er minigames op het programma.

In heel de gymzaal staan veel verschillende minigames opgesteld. Het is de bedoeling dat iedereen een duo vormt en om dan zo veel mogelijk spellen uit te voeren. Elk duo krijgt een blaadje mee waar alle spellen opgeschreven staan. Wanneer zij een spel uitgevoerd hebben mogen zij deze af laten strepen door iemand van de begeleiding.

Zoals al eerder verteld staan er een heel aantal spellen klaar zoals pionnen van een bank af gooien, lintjes aan de waslijn hangen, frisbee in de kast gooien, op een bank balanceren, pittenzakjes in een bepaald vak weten te schuiven en nog veel meer. Alle kinderen mogen zelf kiezen wat ze gaan doen, als op het eind maar zo veel mogelijk spellen hebben afgestreept.

Het was er leuk om te zien dat na het uur van spelen bijna alle kinderen heel de kaart af hadden gestreept, ze hebben dus onwijs goed hun best gedaan om alles zo veel mogelijk af te krijgen!

   

Donderdag 11 januari

Het was de eerste dag van de week waarin de temperaturen weer wat omhoog gaan. Het was vandaag niet meer zo ontzettend koud zoals het de afgelopen dagen was. Wel hadden we vier activiteiten bedacht waarbij de kinderen niet veel stil zouden staan omdat bewegen in het frisse weer toch wel het fijnste is.

Het eerste spel was een piratenboot spel. Hier liggen 5 hoepels in het midden. In deze hoepels mag 1 iemand vrij bewegen om de bal af te pakken. Aan beide kanten van deze hoepels staan 2 duo’s. het is de bedoeling dat zij de bal van de ene kant naar de andere kant kunnen rollen zonder dat de persoon in het midden deze bal af kan pakken.

De volgende activiteit was een rubik’s cube estafette.  Drie teams strijden tegen elkaar in een estafette vorm. Aan het einde van de estafette liggen 4 rijen van 4 verschillende kleuren pionnen door elkaar. De bedoeling is dat je door middel van twee pionnen die naast elkaar liggen te wisselen aan het einde van het spel vier dezelfde kleur rijen hebt liggen. Je moet hierbij dus goed kijken welke twee pionnen je met elkaar wisselt om het juiste effect te krijgen!

Daarnaast speelde we het spel waslijn tikkertje. Hier krijgt iedereen een lintje om. Ben je getikt dan moet je je lintje afgeven aan de gene die jou heeft getikt. Aan het einde van het spel kijk je wie de meeste lintjes heeft verzameld.

En als laatste speelde we het welbekende spel stand in de mand.

   

Vrijdag 12 januari

Het is weer het einde van de week en deze is gelukkig een stuk minder koud dan de rest van de week. In de middag gaan we weer lekker naar buiten voor de sportactiviteiten.  

We beginnen vandaag met een estafette met de hele groep. Er zijn maar liefst zeven teams die het tegen elkaar opnemen. Ieder team heeft aan het eind van het parcours vijf pittenzakjes liggen. Het is de bedoeling dat je het parcours aflegt en aan het eind een pittenzakje in de hoepel probeert te mikken. Je mag het iedere keer één keer proberen, dus ongeacht of je raak of misgooit, ren je weer terug naar het begin om de volgende uit je team aan te tikken. Het team dat als eerst alle vijf de zakjes in de hoepel heeft gegooid, wint! We spelen verschillende rondes, totdat we naar het volgende spel gaan.  

Dit is reuze politie en boefje. Er zijn drie verschillende rollen: de polities, de boven en de bewakers.   

De boeven krijgen een minuut te tijd om zich over het hele terrein te verstoppen, totdat de polities in actie komen. Zij gaan proberen de boeven te vangen / tikken. Lukt dit? Dan moet de boef naar de gevangenis midden op het veld. Bij de gevangenis staan natuurlijk ook bewakers die de boeven goed in de gaten houden. Als het de boef lukt om te ontsnappen, mag hij weer wegrennen en zichzelf verstoppen voor de polities. Zowel de boeven als de polities hebben het hele terrein over gerend, dus zijn lekker in beweging gebleven!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches