Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste week na de zomervakantie is goed van start gegaan met veel leuke activiteiten – week 35

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 28 augustus

De zomervakantie is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Na een leuke zomervakantie bij Sportstuif met verschillende activiteiten, uitjes en gezelligheid, stonden onze begeleiders weer klaar met een lach om de kinderen op te vangen. Vandaag stonden er weer nieuwe activiteiten klaar om de kinderen uit te dagen. We begonnen met het een tikspel waarbij weer bevrijd kon worden als je samen met iemand anders die was getikt door een hoepel ging. Met de kleine kinderen hebben we een dobbelestafette gedaan en nog een tikestafettespel. De kinderen moesten met een dobbelsteen gooien en vervolgens het getal wat gelijk stond aan de pion in het veld omgooien. Het team wat als eerste alle zes de pionnen om had gegooid, won het spel. Bij de grote kinderen begonnen we met een reactie vermogen spel waarbij de kinderen steeds in tweetallen tegen elkaar zo snel mogelijk het balletje moesten pakken op het teken van de begeleider. We sloten af met een kleurenbal waarbij de kinderen de bal over moesten gooien. Wanneer de begeleider bijvoorbeeld banaan zei, konden de kinderen alleen in het gele vak scoren door over te gooien. Het was een mooie dag om de schoolweek te starten waarbij de kinderen goed uitgedaagd werden om te bewegen.

   

Dinsdag 29 augustus

Hoewel het vandaag de tweede schooldag is, is het voor de meeste kinderen wel weer de eerste keer bij Sportstuif na de zomervakantie. Gelukkig zijn de meeste kinderen alweer snel gewend aan het nieuwe ritme. Het was vandaag met 40 kinderen weer volle bak bij Sportstuif!  

Na het fruit eten starten we met de sportactiviteiten op het veld. We beginnen met slingertikkertje met de hele groep. Drie kinderen beginnen als tikker en wanneer ze iemand getikt hebben pakken ze de hand van diegene vast. Wanneer ze uiteindelijk een slinger van vier kinderen vormen gaat de slinger doormidden en gaan ze met zijn tweeën weer verder. Zo ontstaan er uiteindelijk steeds meer slingers en is het voor de overgebleven kinderen steeds lastiger om niet getikt te worden.  

Na het gezamenlijke beginspel splitsen we de groep op basis van leeftijd op in drie verschillende groepen. Er zijn drie spellen uitgezet die de groepen om de beurt spelen. We spelen het mikspel kamelenrace, waarbij de kinderen zo snel en zo vaak de pittenzak in de hoepel proberen te mikken om als eerste aan de overkant te zijn. Het leuke aan dit spel is dat er dus ook een wedstrijdelement aan toegevoegd is, waardoor kinderen extra gemotiveerd raken.  

We spelen ook het nieuwe tikspel ‘riddertikkertje´. Wordt je getikt door de ridder met zijn zwaard? Verlies je een arm. Wordt je nog een keer geraakt? Verlies je je andere arm. Wanneer je voor de derde keer getikt wordt, verlies je een been en moet je dus op één been verder. Wordt je dan nog een keer getikt ben je helaas af. Bij de oudere kinderen maken we dit spel nog extra moeilijk doordat de twee ridders samen moeten werken met een zwaard. Beide ridders staan op een helft van het speelveld en mogen niet aan de andere kant komen. De overige kinderen zullen dan meestal naar de helft rennen waar het zwaard niet is, maar wanneer de ridders goed samenwerken en het zwaard snel doorgeven kunnen zij nog veel kinderen tikken!  

Het derde spel dat we spelen is raak en haal. Dit spel hebben we al vaker gespeeld en is voor veel kinderen inmiddels bekend. Je probeert hierbij de pionnen van het andere team om te gooien. Lukt dit? Dan mag je de pion halen en in het veld van jouw team zetten.  

Een geslaagde middag vol met activiteiten!  

   

Woensdag 30 augustus

Het is alweer woensdag, dit betekend dat er weer een aantal kinderen eerder uit zijn waardoor we samen mogen lunchen. Het samen lunchen wordt steeds gezelliger omdat er ook elke keer weer meer kinderen mee mogen eten.

Na de lunch kunnen de kinderen nog vrij spelen tot de rest van de kinderen er zijn en we dus samen fruit gaan eten. Na het fruit eten gaan we naar buiten. Op de woensdag gaan we naar veld 2 van HTC omdat de hockeytrainingen weer beginnen op veld 1.

Daar gaan we van start met het wel bekende spel Sportstuif tikkertje. Bij dit spel zijn er twee tikkers die alle kinderen mogen tikken. Ben je getikt? Dan ga je met je armen wijdt staan. de rest van de kinderen die geen tikker zijn en die niet getikt zijn kunnen je bevrijden. Dit doen ze door eerst één arm naar beneden te duwen en daarbij SPORT te roepen. Daarna ren je weer door. Een ander persoon moet de tweede arm omlaag duwen waarbij er STUIF geroepen wordt. Als dit is gebeurd dan ben je weer vrij en mag je mee doen.

Na dit warming-up spel verdelen we de groep in twee kleine groepjes. De ene groep begint met penalty schieten en de andere groep speelt een kleefestafette. Bij een de estafette moeten de groepjes zo snel mogelijk hand in hand een parcours af leggen. Dus er moet goed samengewerkt worden!

Als afsluitend spel spelen we eiland tikkertje. Alle kinderen staan hierbij in hoepels die verdeeld liggen over het veld. Daar tussenin staan twee tikkers. Op het moment dat de spelleider JA roept gaan alle kinderen opzoek naar een nieuwe hoepel. Tijdens dat de kinderen allemaal gaan rennen proberen de tikkers zo veel mogelijk kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan ben je af en mag je een hoepel mee nemen en even aan de zijkant wachten. Wie blijft er tot laatst over?

Na de spellen was het alweer tijd voor een koekje en de dag af te sluiten!

   

Donderdag 31 augustus

Vandaag hadden we iets minder geluk met het weer. Op het moment dat de eerste school uit was begon het met bakken uit de lucht te vallen. Gelukkig kunnen de kinderen bij ons ook fijn binnen spelen en doen we dat totdat het buiten weer iets beter wordt. Het weerbericht vertelt ons dat het na half vier droog is, dus we kunnen ons buitenprogramma gewoon door laten gaan!  

We delen de groep vandaag, net als dinsdag, weer op in drie groepen die ieder drie spellen langsgaan. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd, zodat we de spellen voor de oudere kinderen wat moeilijker en uitdagender kunnen maken. 

Een van de spellen die we spelen heet ‘hoepel op’. Hierbij liggen hoepels verspreid door het veld met in het midden een emmer. Wanneer je aan de beurt bent, ren je naar een hoepel en probeer je vanaf die plek een balletje in de emmer te gooien. Lukt dit? Dan mag je de hoepel meenemen naar de pion van jouw team. De volgende speler is aan de beurt. Bij de oudere kinderen maken we het wat moeilijker, door in plaats van gooien het balletje in met een racket in de emmer te slaan.  

Het tweede spel is pionnenroof. Bij de kleinere kinderen spelen ze met tweetallen met de rollen ‘politie en boefje’. De politie staat bij het hek met voor zich een pion (diamant). De boef rent erna toe en wanneer hij de pion pakt, mag de politie achter hem aanrennen om hem proberen te tikken. Als de boef over de lijn is zonder getikt te worden, heeft hij de diamant bemachtigd. Bij de oudere kinderen spelen we pionnenroof in twee teams. Dit is een stukje moeilijker met meer verschillende regels en afspraken. Ze waren hier erg enthousiast over en er werd goed gespeeld. Wanneer kinderen af waren werden teamgenoten volop aangemoedigd! 

Ook speelde we nog een kaartenestafette. Hierbij zijn er twee teams die via een parcours naar een aantal gedekte kaarten rennen. Beide teams hebben rode en zwarte kaarten door elkaar liggen. De bedoeling is dat het ene team zo snel mogelijk de zwarte kaarten omdraait, en het ander team de rode. Draaien ze de verkeerde kleur om? Dan moeten ze hem weer omdraaien. Het team dat als eerst alle juiste kleuren heeft omgedraaid wint.  

De hele middag is het gelukkig goed weer gebleven, waardoor we lang buiten hebben gespeeld!   

   

Vrijdag 1 september

De eerste schoolweek na de zomervakantie zit er alweer bijna op en de kinderen hebben goed hun best gedaan bij Sportstuif. Vandaag stonden er nog een aantal leuke activiteiten klaar om de kinderen fit het weekend in te laten gaan. We begonnen met de gehele groep met tik tik wie ben ik. Een tikspel waarbij je goed moet luisteren naar de stem van de bevrijder, want als je de stem goed raadde met de ogen dicht, mocht je weer meedoen met tikspel. Vervolgens gingen we in twee verschillende groepen door met de activiteiten. Met de kleinere kinderen speelden we kat en muis maar ook speelde we een mikspel met hoepels op de goal. De kinderen moesten goed richten met balletjes en pittenzakken om de hoepels te raken. En natuurlijk wilde ze het ook zo snel mogelijk doen doordat het in een racevorm werd gespeeld. De grote kinderen mochten op het begin flink rennen met Australische achtervolging. Hierbij speelden ze een estafettevorm waarbij ze elkaar konden tikken als ze een ander team inhaalden. Na de estafette waren de grotere kinderen best wel moe door het vele rennen. Als afsluiting mochten ze daarom in drie verschillende teams een hockeypartijtje doen in een driehoekig veld om uit te lopen. De kinderen hadden goed hun best gedaan en dus konden wij als Sportstuif ook met een gerust hart het weekend in.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches