Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De eerste week van de meivakantie – week 17

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 22 april
De meivakantie is aangebroken en natuurlijk blijven we niet stilzitten bij Sporstuif Son en Breugel! In de ochtend hadden we een knutselopdracht waarbij we een knopenschilderij gingen maken. Naast sportieve activiteiten maken we dus ook zeker ruimte om creatief bezig te zijn! De resultaten waren schitterend en iedereen mocht zijn of haar schilderij mee naar huis nemen.

In de middag zou het flink gaan regenen maar tussen de buien door zijn we toch lekker naar buiten naar een speeltuin gegaan. Hier hadden we ruimte om te voetballen, schommelen, klimmen, etc. Helaas konden we niet al te lang blijven omdat het later in de middag weer flink ging regenen.

   

Dinsdag 23 april
Vandaag was het gelukkig lekker droog en gingen we gelijk naar de bossen met heel de groep! In de bossen mochten de kinderen in het begin lekker vrijspelen waarbij in bomen werd geklommen en boomhutten werden gebouwd. Later speelde we het spel Spons, Water en Vuur. Dit was natuurlijk erg uitdagend omdat we dit in de bossen speelde in plaats van een veld!

In de middag hadden we een gave sportbingo georganiseerd waarbij allerlei sportmaterialen verstopt lagen op het hockeyterrein. Op elk sportvoorwerp stond een nummer, elk groepje moest opzoek naar al die sportvoorwerpen. Wanneer ze er een vonden kwamen ze snel terug naar de Sportstuif begeleiding en vertelde ze wat er was gevonden + welk nummer erbij hoorde. Nu was de vraag welk groepje als eerste alle voorwerpen had gevonden en een bingo had?

   

Woensdag 24 april
Vandaag stond er weer wat regen voorspeld maar dat mocht ons niet weren om in de ochtend lekker naar buiten te gaan! We speelde verschillende activiteiten zoals Jager en konijn, verstoppertje en omgekeerd verstoppertje. Later gingen we allemaal naar binnen waarbij we een brandweertekening gingen maken, waarom? We gingen in de middag op bezoek bij de brandweer!

Zoals genoemd gingen we in de middag naar de brandweer waarbij we een hele rondleiding kregen. Kinderen konden in de brandweerauto zitten en mochten zelfs een speciale brandweerjas aan! Veel kinderen waren erg nieuwsgierig en daarom werden er veel vragen gesteld. We willen daarom de brandweer in Son en Breugel erg bedanken dat we hier welkom waren!

   

Donderdag 25 april
Vandaag mochten alle kinderen een vervoersmiddel met wieltjes meenemen naar de BSO. In de ochtend hebben we dan ook heerlijk buiten gespeeld. Met stoepkrijt werd er een route aangegeven die we met z'n alle hebben gereden. Een flinke optocht van kinderen op skeelers, waveboarden, stepjes en (loop)fietsen dus rondom Sportstuif! 
Van al dat bewegen kregen we natuurlijk trek, dus tijd voor een boterham. Na de lunch zijn we creatief bezig geweest. We maakten een mooie (koningsdag)kroon. Lekker even binnen knutselen en kleuren. Door het enthousiasme van de kinderen in de ochtend en de vele verzoeken die er binnen kwamen zijn we ook na het knutselen weer de wieltjes op gegaan om zo nog een rondje te rijden op het terrein. Het was weer een geslaagde dag met een mooie afwisseling van creatieve activiteiten en lekker buiten sporten en spelen. 

   

Vrijdag 26 april
Vanaf 08:00u kwamen de eerste kinderen binnen gelopen. De bordjes fruit waren al klaargemaakt, dus toen alle kinderen aanwezig waren hebben we gezellig met z’n allen fruit gegeten. Na het fruit eten, kwam Sportstuif Schijndel bij ons op bezoek! Het was regenachtig weer, maar gelukkig was de eerste activiteit van de dag een knutselactiviteit. We gingen cactussen maken van onze handen! Alle kinderen hadden een eigen mooie creatie gemaakt. Toen iedereen klaar was met zijn of haar kunstwerk, konden de kinderen vrij spelen. Daarna hebben we gezamenlijk met z’n allen heerlijk geluncht! Het eten moest natuurlijk even zakken, dus de kinderen gingen weer lekker vrij spelen.

De regen was gestopt, dus de tweede activiteit van de dag konden we gelukkig lekker buiten doen! We hebben de Koningsbingo gespeeld, waarbij kinderen plaatjes met als thema Koningsdag bij elkaar moeten sprokkelen. Het team dat als eerst alle plaatsjes op de bingokaart verzameld had won. Dat was een groot succes! De dag werd afgesloten met vrij spelen, waarbij de kinderen gingen voetballen en knutselen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches