Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

De scholen zijn weer begonnen! - Week 36

De scholen zijn weer begonnen, dus dat betekent weer drukke dagen bij Sportstuif met veel nieuwe kinderen! 

 

Maandag 5 september

Vandaag was het weer de allereerste schooldag na de zomervakantie. Veel kinderen hebben we in de zomervakantie nog gezien bij Sportstuif, maar vandaag zijn er ook veel nieuwe gezichten. Na de vakantie zijn er namelijk veel nieuwe kinderen gestart, voor wie het vandaag de allereerste dag is. Nadat we alle kinderen hebben opgehaald van school, hebben we samen fruit gegeten. Zoals altijd gaan we na het fruit eten naar het veld om te starten met de activiteiten. Als warming-up speelden we vandaag sportstuif-tikkertje. Hierbij moeten de kinderen die getikt zijn met de armen gespreid gaan staan. Ze kunnen dan door de andere kinderen verlost worden door de ene arm omlaag te doen en ‘sport’ te roepen, en bij de andere arm ‘stuif’. Na de gezamenlijke warming-up speelden we in twee groepen fopbal en een estafette met water. Na afloop mochten de kinderen nog lekker vrij spelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald.

 

 

Dinsdag 6 september

Op de eerste dinsdag met deze grote groep van wel 35 kinderen hebben we eerst tijdens het fruit eten een namen rondje gedaan voor iedereen die elkaar nog niet kende. Waarna we met z’n alle het veld op gingen om eerst een tikspel te doen als warming-up. Na deze warming-up hebben we drie leuke activiteiten gedaan: de hoepeldans, drijfbal en iemand is hem niemand is hem. Hoepeldans werkt hetzelfde als stoelendans alleen is dit met hoepels. De hoepels liggen in een cirkel en de kinderen gaan er omheen dansen. Wanneer de muziek stopt zoek je een hoepel, als je geen hoepel hebt gevonden dan mag je de spelleider komen assisteren. Bij het spelletje drijfbal ligt er een grote skippybal in het midden van het veld. Aan beide kanten van het veld staan twee teams verspreid over deze zijkant, en bij hen liggen een aantal ballen. Door middel van deze ballen moet je proberen om de skippybal bij de tegenstanders aan de overkant over de lijn te krijgen. En het laatste spelletje iemand is hem niemand is hem speel je met twee ballen. Iedereen gaat in het veld staan en mag deze ballen dan ook pakken. Wanneer je een persoon af gooit met de bal is deze persoon af. Dan ga je even aan de zijkant van het veld staan en wanneer er aan de zijkant twee of drie kinderen staan mag de eerste weer terug het veld in. Het was weer een hete dag dus daarna hebben we gezellig met zijn alle afgesloten met een goed glas drinken!

 

 

Woensdag 7 september

Na twee drukke dagen hadden we vandaag een iets kleiner groepje. Een aantal kinderen zijn op woensdag om 12:00 uur en 12:30 uur uit, dus na het ophalen hebben we lekker samen geluncht. Later in de middag worden de andere kinderen opgehaald en eten we samen fruit. Na het fruit eten gingen we naar het veld voor de activiteiten. Omdat het vandaag, naar verwachting, de laatste ‘echte’ warme dag was deze week, speelden we waterspelletjes. Het was hierbij onder andere de bedoeling om met een spons zo snel mogelijk de kan aan de overkant te vullen. We sloten af met een aantal rondes Annemaria Koekkoek. De rest van de middag hebben de kinderen nog fijn samen buiten gespeeld.

 

 

Donderdag 8 september

Vandaag waren we, net zoals maandag en dinsdag, weer met een grote groep kinderen. Na school is er even een moment om vrij te spelen, totdat we compleet zijn om samen fruit te eten. Vanmiddag stonden de spellen levend stratego en levend kwartet op het programma. Omdat we met veel kinderen waren, konden we twee groepen maken. Het ene groepje begon bij levend stratego, het andere groepje bij levend kwartet en na ongeveer 20 minuten wisselde de kinderen van spel. Bij levend kwartet is het de bedoeling dat je met je team vier dezelfde voorwerpen in de hoepel verzameld. Dit doe je door de voorwerpen te ‘stelen’ bij de andere teams. Als het lukt om met het voorwerp terug te rennen naar je eigen hoepel, zonder dat de bewaker je heeft getikt, mag je het  voorwerp houden. Andere teams kunnen het wel weer terug ‘stelen’, totdat je het kwartet compleet hebt en veilig hebt gesteld. De kinderen waren bij de spellen super fanatiek en toen we klaar waren, was het alweer tijd om een koekje te eten en gingen de eerste kinderen weer naar huis.

 

Vrijdag 9 september

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Het was een regenachtige dag, dus het was nog even spannend of we buiten een activiteit konden doen. Gelukkig was het na het fruit eten droog en konden we nog lekker naar buiten. Om te beginnen speelden we het bekende tikspel kat en muis. De kinderen speelden alle rondes super enthousiast mee! Hierna speelden we het spelletje raak & haal. Hierbij is het de bedoelding dat je met je team de pionnen in het veld van het andere team omgooit. Als dit lukt, mag je de pion pakken en in het veld van je eigen team zetten. Welk team heeft aan het einde de meeste pionnen in het veld staan? De rest van de middag hebben de kinderen lekker vrij mogen spelen, totdat ze weer werden opgehaald.

 



Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches