Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Deze hele week hebben we eindelijk met goed weer buiten kunnen spelen – week 23

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 3 juni
Vandaag startte de dag al vroeg bij Sportstuif. Er stond namelijk een studiedag op het programma voor de kinderen van basisschool de Ruimte. Een mooi moment om 's ochtends lekker naar speeltuin de Splinter te gaan met z'n allen. Hier hebben we lekker kunnen spelen, klimmen en klauteren. Eenmaal in de speeltuin bleken er nog meer kinderen van Sportstuif te zijn, extra veel gezelligheid dus!  Begin van de middag was het tijd om weer terug te gaan, want de kinderen van de andere scholen waren uit en moesten dus worden opgehaald. 
Na het fruit eten zijn we met z'n allen lekker het veld op gegaan, waar we verschillende spelletjes hebben gespeeld. 

Als warming- up speelden we met z'n allen het spelletje iemand is hem, niemand is hem. 

Vervolgens speelden de jongste kinderen een mik spel waarbij ze in twee teams van ieder een kant probeerde om pionnen van een bank af te gooien met de bal. Het team dat de meeste pionnen van de bak wist te gooien won het spel. Ook speelden ze het spel hoedje van de koning. Een tik spel waarbij de tikker een hoedje op z'n hoofd heeft en probeert iemand te tikken. Op het moment dat er iemand getikt is mag de koning zijn hoed afzetten en mag één van de lopers dit hoedje pakken om zo de nieuwe tikker te worden. Als afsluiter speelden de jongste kinderen het spel hoedjesdans. Een variant op stoelendans, wanneer de muziek stopt zetten dekinderen zo snel mogelijk een hoedje op hun hoofd. 
Voor de oudste kinderen stond er vandaag een kleurenestafette op het programma. Welk team weet als eerst alle materialen van hun eigenkleur te verzamelen door het parcours te lopen? Vervolgens speelden ze het spelletje cirkelbal. Op vijf verschillende plekken in het veld lagen hoepels, dit waren de goals voor beide teams. De teams probeerde te scoren door de bal over te gooien en te laten stuiteren in een hoepel en door een teamgenoot te laten vangen. De tegenstander probeert de bal te onderscheppen en vervolgens hetzelfde te doen. Een spannend spel, wat erg fanatiek gespeeld werd door de kinderen. Met een einduitslag van 5-3 was het blauwe team uiteindelijk de winnaar. Maar wat speelden beide teams goed samen en wat werden er mooie slimme goals gescoord. Het was weer een gezellige dag voor sport en spelactiviteiten. 

   

Dinsdag 4 juni
Leuke dag gehad met z’n alle, na school hebben we lekker kunnen spelen want het was goed weer!

De activiteiten stonden al klaar. Even insmeren en gaan.

Het begin spel was Sportstuif tikkertje waar de kinderen met de handen wijd moeten gaan staan. 1 kind brengt 1 arm naar beneden en roept SPORT, een ander kind komt snel aangerend en brengt de andere arm naar beneden en roept STUIF en nou is hij/zij vrij.

Na tikkertje hebben we met de grote kinderen pionnen roof gedaan waar het ene team de pionnen moet roven van het andere team, degene met de meeste pionnen wint en 3 is te veel waar in elke hoek 2 kinderen liggen, er is 1 tikker en 1 loper. Sluit de loper aan de ene kant van het tweetal aan dan word de andere kant de loper. Goed opletten dus!

De kleine kinderen hebben "vos kom uit je hol!" gespeeld waar de konijntjes de vos wakker gaan maken. Wanneer de vos wakker is moet hij de konijntjes gaan tikken. Ben je getikt mag je mee in het hol.

Kamelen race werd in 2 tallen gedaan. Gooi een pittenzak in een hoepel. Raak! Leg de hoepel nu 1 slag verder. Wie als eerst over de lijn komt heeft gewonnen! En kat en muis spel, de katten gaan de staartjes van de muis afpakken. Geen staart meer? Dan ben je af.

Alle spellen waren een succes. Na de spellen lekker op tijd een koekje want er moesten veel kinderen vroeg weg voor de avond vierdaagse.

   

Woensdag 5 juni
Na een buiten lunch in het heerlijke zonnetje gingen de kinderen vrijspelen.

In de middag toen alle kinderen van school waren gehaald gingen we met zijn alle fruit eten buiten. Na het fruit eten gingen we met zijn alle de middag activiteiten doen.

De eerste activiteit was het tik spel Chinese muur die we met zijn allen hebben gedaan. Bij Chinese muur zijn er drie tikkers die in het midden staan van een veld. Aan een kant van het veld staan alle kinderen op een rij. Op het signaal van een leiding moeten de kinderen naar de andere kant van het veld rennen. Tijdens het rennen kunnen ze getikt worden. Als ze getikt zijn moeten ze in het midden met benen en armen wijd staan en sluiten ze bij elkaar aan. Zo vormen ze langzaam een muur.

De groep werd naar het eerste activiteit verdeeld over twee groepen. De ene groep ging het spel levend kwartet doen en de andere groep ging poort bal en steen, papier, schaar race doen.

Bij levend kwartet is er een veldje met in elke hoek een vak. In de vak liggen verschillende voorwerpen die samen een kwartet kunnen vormen. Om deze kwartet te krijgen moesten de kinderen de voorwerpen bij de andere uit het vak pakken, maar het vak kon verdedigd worden met tikken.

Bij poort bal staat iedereen in de kring met de benen wijd en moeten ze proberen te scoren bij elkaar. Dit kan door de bal tussen iemands benen te rollen. Als dat gebeurd mag je steeds minder gebruiken om je poort te verdedigen en op een gegeven moment moet je omdraaien.

Bij steen, papier, schaar race liggen er een klein parcours met hoepels. Aan elke kant staat een groep kinderen. De eerste in elke rij gaan tegelijkertijd door het parcours lopen naar elkaar. Komen ze elkaar tegen doen ze steen, papier, schaar spelen. Wie wint mag doorlopen. Van de verliezende kant gaat de volgende in de rij het parcours in rennen. Dit gaat door tot iemand aan de overkant is gekomen.

Na de activiteiten werd er nog even kort vrij gespeeld en daarna kreeg iedereen een koekje. Daarna was er nog kort tijd voor wat vrije tijd voor de kinderen werden opgehaald. De meeste werden vroeg opgehaald omdat ze mee deden met de avond vierdaagse!

   

Donderdag 6 juni

Nadat iedereen is opgehaald op de scholen en we wat fruit hebben gegeten, zijn we snel van start gegaan met de beweegactiviteiten. Als begin spel hebben we spiegeltikkertje gedaan. Vier kinderen zijn de tikker en proberen de andere kinderen te tikken. Ben je getikt dan neem je een gekke pose aan! Komt er een ander kindje voor je staan en hij / zij doet dezelfde gekke pose na? Dan mag je weer meedoen!

Na het beginspel is de groep opgesplitst tussen jong en oud. De oudere kinderen hebben samen allesbal gespeeld. De spelbegeleider dobbelt de grote dobbelsteen en het aantal ogen wat gegooid wordt hoort bij een spel: voetbal, hockey of korfbal. Daarna zegt de spelbegeleider een cijfer bijv. 5.  Zoveel kinderen gaan het spel spelen.

De kinderen gaan op volgorde het veld in. De kinderen pakken de materialen die ze nodig hebben (bijv. hockeysticks) en rennen naar hun eigen goal, tikken deze aan en komen terug. Dan begint het spel. Welk team als eerst 1 punt scoort heeft deze ronde gewonnen en dan begint het spel opnieuw!

De jongere kinderen zijn aan de slag gegaan met drie spelletjes. Het eerste spel is raak en haal trefbal. Twee teams staan in het trefbalveld. Het doel is dat je zo veel mogelijk pionnen in jou vak hebt staan. Als je een pion van de tegenstander omgooit dan mag je die pion pakken en in jou eigen vak zetten. Het team dat als eerste alle pionnen heeft of iedereen van de tegenpartij heeft afgegooid heeft gewonnen. Het tweede spel is fopbal. De groep gaat in een kring staan met de handen op de rug. 1 kind heeft een bal in de handen en staat in het midden van de kring.
Degene met de bal maakt een gooibeweging met de bal naar iemand in de kring.
Bij deze gooibeweging kan hij/zij de bal wel of niet loslaten. Als bij de gooibeweging de bal niet losgelaten wordt, maar de handen van een kind komen toch voor het lichaam, dan is deze af.
Als de bal wel losgelaten wordt, dan is het de bedoeling dat de bal gevangen wordt. Lukt dit, dan mag het kind wat de bal heeft gevangen in het midden. Lukt dit niet, dan is het kind af. Wie blijft als laatste over? Het derde spel is drie is te veel. Tweetallen stellen zich op in het veld. Ze gaan schouder aan schouder staan. 1 tweetal wordt uit elkaar gehaald. 1 wordt de tikker en de ander de loper. De tikker probeert de loper te tikken. De loper kan naast een tweetal gaan staan. Op dat moment wordt het kind dat aan de andere kant (buitenkant) van het drietal staat de nieuwe loper. Wordt de loper getikt dan wordt er gewisseld van rollen.

Als eindspel hebben alle kinderen schipper mag ik overvaren gespeeld. 3  kinderen staan in het midden van het vak en zijn de tikker. De andere kinderen zingen het liedje van schipper mag ik overvaren.  Hierna bepalen de tikkers in welke beweging de kinderen naar de overkant moeten.

De kinderen en de tikkers doen de beweging, de tikkers probeert de kinderen te tikken. De kinderen proberen daar in tegen de overkant te bereiken zonder getikt te worden.

   

Vrijdag 7 juni
We begonnen de middag door met z’n alle boterhammen te gaan eten. Nadat deze op waren gingen we zo snel mogelijk naar buiten want het was heerlijk weer!

De kinderen mochten hierna even vrij spelen. Daarna gingen we met z’n alle buiten fruit eten, toen al het fruit op was zijn we gelijk naar het veld te gaan om daar een warming up spel te spelen. We speelde Sportstuif tikkertje.

Na de warming up werd de groep verdeeld in 2 en gingen ze 3 spellen af namelijk:

Spel 1, het kat en muis spel:

Hier zijn 2 kinderen de kat en proberen ze de staart( de lintjes) van de muizen af te pakken. Deze lintjes zitten bij de kinderen in hun shirt of broekzak.

Spel 2, bottle flip:

Samen met je tweetal probeerde je een bottle flip te maken, je gooide de pion in de lucht en probeerde hem recht op te krijgen, was dit gelukt dan rende je snel het veld in waar de hoedjes lagen en pakte je er 1. Welk tweetal de meeste hoedjes had, had gewonnen.

Spel 3, estafette.

Hier had je 2 teams die zo snel mogelijk 10 pittenzakjes bij de finish moesten laten komen. Dit deden ze door te slalommen om pionnen, door een hoepel door te gaan, en uiteindelijk het pittenzakje door een gat te gooien. Na al de leuke spellen hebben de kinderen nog volop vrij buiten gespeeld en kregen ze voor dat ze begonnen aan het weekend nog een lekker koekje.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches