Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Deze week was het weer tijd voor de jaarlijkse vriendjes en vriendinnetjes dag – week 39

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 25 september

Vandaag is het weer een zonnige dag, dus hoog tijd om lekker naar buiten te gaan om verschillende activiteiten te spelen. Om even op te warmen zijn we gestart met een potje tweelingtikkertje met de hele groep. Twee kinderen houden elkaar de hand vast en proberen de andere kinderen te tikken. Wanneer zij iemand getikt hebben wordt het een groepje van drie. Wordt de vierde persoon getikt dan worden het twee tweelingen en gaan beide apart van elkaar proberen nog meer kinderen te tikken. 

Na de warming-up zijn de oudere en jongere kinderen gesplitst. Beide groepen speelden meerdere verschillende spellen. De oudste kinderen speelden estafette vormen. Dit deden ze door rennend, zaklopend en doormiddel van de kruiwagenloop een parcourtje af te leggen. Daarnaast werd het balspel kingen gespeeld.

De Jongste kinderen speelden vandaag eerst de loop-, en tikspelen Vos kom uit je hol en Annemaria koekoek, beide bij de kinderen bekende en populaire spelletjes.  Na die tijd werd er een potje spons, water, vuur gespeeld, wat een beginnende vorm van levend stratego is. Het was weer een gezellige middag vol sport en spel activiteiten!  

   

Dinsdag 26 september

Vandaag begonnen we gezamenlijk met Chinese muur tikkertje. Hier begonnen we met drie tikkers in het midden van het veld. word je getikt? Dan moet je samen met de mede afgetikte mensen een muur gaan vormen door het midden van het veld. Deze muur wordt alsmaar groter waardoor het moeilijker wordt om hier langs af te rennen.

Na dit spel verdelen we de groep door drieën. Een groep met oudere kinderen, middel oude kinderen en jonge kinderen. Met alle drie de groepen doen we wel dezelfde spellen en wisselen we dat dus door.

Het eerste spel was de vloer is lava. Bij dit spel strijden twee groepen tegen elkaar, wie als eerste de overkant haalt zonder de grond te raken. Dit moeten ze halen met allerlei verschillende attributen.

Het tweede spel is levend kwartet. Hier liggen allemaal verschillende voorwerpen in het midden van het veld. Hier omheen liggen vier hoepels waarbij elke hoepel één team begint. Deze teams gaan dus tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk een kwartet uit het midden van het veld te halen. Ligt dit kwartet daar niet meer dan moeten ze dus van elkaar gaan stelen. Ieder team moet één tikker aanwijzen die hun hoepel mag verdedigen. Steel je iets uit de hoepel en word je dan getikt? Dan moet je dit wat je hebt gepakt terug leggen. Aan het einde gaat het erom wie het snelste één kwartet bij elkaar heeft.

Het laatste spel wat er gespeeld moest worden was de geluksestafette. Hier staan drie rijen klaar met aan elk begin van de rij een dobbelsteen. Na dit begin staan er zes pionnen opgesteld in de rij. gooi je aan het begin bijvoorbeeld drie dan moet je naar de derde pion rennen en leg je deze neer. Zo ga je door tot het eerste team alle pionnen om heeft. Gooi je een getal dubbel? Dan moet je alleen naar deze pion toe rennen en deze aan te tikken. Dus de pion mag plat blijven liggen. Het team wat als eerst de hele rij om heeft die wint!

   

Woensdag 27 september

Vandaag was de jaarlijkse vriendjes en vriendinnetjes dag bij Sportstuif! Op deze dag mogen de kinderen op de BSO een vriendje of vriendinnetje uitnodigen om mee te komen spelen tijdens de activiteiten. Voor deze dag hebben we dan ook weer leuke activiteiten voorbereid!  

We splitsen de groep op in twee kleinere groepen op basis van leeftijd. De ene groep start met lacrosse. Een sport die in Nederland nog niet heel bekend is, maar wel heel leuk is. Bij lacrosse heeft iedereen een stick vast met aan het uiteinde een ‘netje’ waarin de bal zit. Je gooit de bal naar elkaar over door de stick op de juiste manier te laten bewegen. Vandaag oefenen we eerst het overspelen en vangen van de bal en hierna proberen we nog in het goal te scoren.  

De andere groep start met een nerf battle. Alle kinderen hebben een eigen nerf gun en proberen kinderen van het andere team te raken. Veiligheid staat hierbij voorop dus iedereen draagt een veiligheidsbril en maken we duidelijke afspraken over de afstand waar vanaf geschoten mag worden.  

Na een klein half uur wisselen we van spel, zodat allebei de groepen beide activiteiten kunnen doen. Leuke spelletjes en heerlijk weer waren de goede ingrediënten voor een geslaagde vriendjes en vriendinnetjes dag!  

   

Donderdag 28 september

Meestal is het op donderdag niet zo’n mooi weer in Son, maar vandaag hadden we niks te klagen. Na het fruit eten gingen we dan ook gelijk naar buiten om leuke activiteiten te verzorgen voor de kinderen. We begonnen gezamenlijk met een tikspel om warm te worden, namelijk mikkie tik. Hierbij moesten de kinderen met ballen richten op emmers om weer mee te mogen doen nadat ze waren getikt. Met de kleinere kinderen hebben we mini trefbal en kaart vs dobbel gespeeld. Bij kaart vs dobbel waren de kinderen in twee rijen een estafette aan het doen. Het ene team had speelkaarten tot en met getal 6 en het andere team een dobbelsteen. Aan het einde van de estafette moesten de kinderen dan of dobbelen of een kaart trekken. Het getal wat ze dan hadden stond gelijk aan het aantal blokjes wat ze mochten pakken en bij hun team mochten leggen. Het team met de meeste blokken aan het einde, won de estafette. Met de grotere kinderen speelden we vak me dan als je kan en trefbal met achterlijn. Bij deze trefbal vorm mochten de kinderen achter het vak van de tegenstander gaan staan wanneer ze afgegooid waren. Op deze manier konden ze van achter het andere team afgooien en zelf weer meedoen wanneer dit lukte. De kinderen vonden het spel zo leuk dat na de activiteit ze zelf doorgingen met een groep van acht kinderen om het spel verder te spelen. Het was wederom een zeer geslaagde dag bij Sportstuif!

   

Vrijdag 29 september

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en deze start deze middag met een lichte regenbui. Dit houdt ons natuurlijk niet tegen om gewoon lekker naar buiten te gaan. Wanneer de hele groep compleet is kunnen we starten met de laatste activiteiten van deze week.  

Met de grote kinderen spelen we vandaag een vorm van slagbal. Er is een veld- en een slagteam. Het slagteam, gooit een bal in het veld en het veldteam probeert de renner af te tikken met de bal. Dit lijkt makkelijk, maar het veld is opgedeeld in twee helften. De kinderen op de ene helft mogen niet naar de andere helft rennen. Dus is de renner aan de linkerkant, maar de bal aan de rechterkant, moet je de bal naar je teamgenoten aan de linkerkant gooien. Goed samenwerken is erg belangrijk bij dit spel. De renner maakt het moeilijker voor het veldteam om steeds van helft te wisselen. Aan het einde van het speelveld liggen pittenzakjes die gelden als punten. Het aantal pittenzakjes dat je mee terug kunt nemen zonder getikt te worden, is het aantal punten dat je verdient. Als iedereen aan de beurt is geweest, wisselen het slag- en veldteam met elkaar.  

Met de kleinere kinderen spelen we onder andere een zakloop estafette. De eerste kinderen in de rij leggen een parcours af terwijl ze in een zak staan. Aan het einde van dit parcours liggen verschillende hoepels. Ze stappen uit de zak en gaan in een hoepel staan. Vanuit de hoepel proberen ze een balletje in een emmer te mikken. Als dit lukt mogen ze de hoepel meenemen naar hun eigen team. Het team dat uiteindelijk de meeste hoepels heeft wint het spelletje.  

We spelen ook nog een ander mikspel met de kleinere kinderen. Iedereen beschermt zijn eigen pion en proberen een pion van iemand anders om te gooien. Als je pion is omgevallen moet je helaas even wisselen met degene aan de zijkant.  

Na de activiteiten kan iedereen nog even vrij spelen totdat het echt tijd is voor weekend!    

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches