Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een koude week met twee dagen sneeuw! – week 3

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 16 januari

In verband met de weersvoorspellingen voor deze middag (veel regen) hebben we besloten vandaag eerst lekker naar buiten te gaan toen het nog droog was om vervolgens daarna binnen fruit te gaan eten. Sportstuif Schijndel kwam vandaag ook nog gezellig langs met een paar kinderen, dus we waren met een grote groep. We hebben buiten verschillende activiteiten gespeeld. Om een beetje warm te worden zijn we met de hele groep begonnen aan het spelletje Selfie tikkertje. Een tikspel waarbij je als je getikt bent kan worden bevrijd door één van je medespelers die nog niet getikt is. Hij of zij kan met één van de "fototoestellen" die op de grond liggen een selfie maken om zo vervolgens beide weer mee te mogen spelen met het spel. 

Na de warming-up werd de groep gesplitst in de wat oudere en jongere kinderen. De oudste groep speelde vandaag het spel levend stratego

Voor de jonge kinderen stonden er drie verschillende kleine activiteiten op het programma. Zij speelde poortbal, een spelletje waarbij alle kinderen in een kring staan met hun benen wijd. Iedereen heeft nu een eigen poortje waarin gescoord kan worden. Met de bal probeer je bij iemand te scoren, maar hij of zij mag natuurlijk ook verdedigen met de handen. Als er bij je gescoord wordt mag je de volgende keer maar 1 hand gebruiken om te verdedigen en wordt er nogmaals gescoord moet je omdraaien in de kring, waardoor je onder je benen door moet kijken. Wordt er dan alsnog gescoord mag je weer terugdraaien en met twee handen verdedigen. 

Daarnaast speelden de kinderen kat en muis tikkertje. Een tikspel waarbij de kat de staarten (lintje achterin de broek) van de muisjes probeert af te pakken. Vervolgens werd er nog een potje Annemariakoekkoek gespeeld. Daarna zijn we met z'n allen snel naar binnen voor de regen die eraan kwam. Lekker fruit gegeten en daarna vrijgespeeld. 

   

Dinsdag 17 januari

Vandaag was het een frisse, maar gelukkig wel droge dag. We konden in de middag dus lekker met zijn alle naar buiten! Met de jongste kinderen speelde we twee verschillende spelletjes. Het eerste spelletje dat we deden was olifantentikkertje. Bij dit tikspel staan er twee olifanten (met slurf) in een vak vol materialen. Deze materialen moeten zij beschermen. De andere kinderen proberen deze spullen te pakken, zonder getikt te worden. Als dit lukt, mogen ze het materiaal in hun eigen hoepel leggen. Als ze getikt worden, moeten ze het helaas teruggeven aan de olifanten, maar hebben ze nog genoeg kansen om het opnieuw te proberen. Als tweede speelde we het spelletje levend kwartet. Bij dit spel heb je vier teams die in hun hoepel verschillende materialen hebben. Het doel is om bij de andere teams materialen af te pakken, zodat je met je team uiteindelijk vier dezelfde en dus kwartet hebt. Bij ieder team staat er ook iemand bij de hoepel die de andere kinderen mag tikken. Als dit gebeurt moeten ze het afgepakte materiaal ook weer teruggeven.

Met de oudere kinderen speelde we een vorm van slagbal. Hierbij is er een veldteam en een ‘slagteam’. Het veldteam verdeelt zich in twee helften in het veld en mag alleen op zijn eigen helft blijven. Iemand van het slagteam gooit of schopt de bal het veld in en probeert achter in het veld pittenzakjes te pakken. Ieder pittenzakje die hij/zij mee terug neemt is een punt waard. Het veldteam probeert de renner met de bal te tikken. Omdat het veldteam verdeelt staat in twee helften en niet over de grens mag rennen, is dit best lastig. De renner kan namelijk iedere keer naar de kant rennen waar de bal niet is, waardoor het veld team de bal van kant naar kant moet overgooien. In het begin was het nog een beetje lastig, maar gedurende het spel werden er steeds meer kinderen getikt door het goede samenwerken van de kinderen! We speelden jongens tegen de meisjes en de jongens gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

   

Woensdag 18 januari

Deze middag konden we buiten spelen in een heerlijk zonnetje. We speelden daarom ook lekker lang buiten met maar liefst 4 verschillende spelletjes. Een van de spelletjes die we speelden was een estafette. Ieder team had voor zich een hele rij met hoepels en in de laatste stond een pion. De bedoeling was om deze pion uiteindelijk in de voorste hoepel te krijgen. De eerste in de rij rent naar de pion toe en mag hem één hoepel naar voren plaatsen, hij/zij rent terug en tikt de volgende in de rij aan. Deze doet hetzelfde, totdat pion in de voorste hoepel staat. Het is belangrijk dat kinderen hierbij goed samenwerken en op tijd klaarstaan om te gaan rennen. Na de eerste ronde, speelde we ook nog een aantal variaties op deze estafette. Ook speelde we het spelletje kamelenrace. Bij dit spel moeten de kinderen in teams een pittenzakje in de hoepel mikken. Lukt dit? Dan mogen ze de hoepel kantel, zodat hij steeds verder weg komt te liggen en het steeds moeilijker wordt om raak te gooien. Het team dat de hoepel als eerste over de lijn kantelt, wint het spelletje. Verder speelde we nog de bekende spelletjes iemand is ‘m niemand is ‘m en het kleurenspel. De rest van de middag heeft iedereen nog lekker vrij kunnen spelen met spelletjes, knutselspullen, zitzakken en de skateboards.

   

Donderdag 19 januari

Vanmorgen werden we wakker en lag er een laag sneeuw op de velden van Sportstuif. Dit betekende helaas dat we niet op de velden mochten voor onze dagelijkse activiteit. Hierdoor moesten we even improviseren voor wat nieuwe spelletjes. We besloten om buiten water, spons en vuur te spelen op de stenen die wel sneeuw vrij waren. Dit is een variatie op het steen, papier, schaar spel en levend stratego. De kinderen worden in twee teams verdeeld. Allebei de teams krijgen een vlag die zij moeten verstoppen en verdedigen. Zij kunnen dit verdedigen door tegen het andere team te strijden met de kaartjes die je krijt. Op de kaartjes staan de onderdelen water, spons en vuur. Als je getikt wordt door een andere speler dan moet je je kaartje laten zien, en hiervoor geld deze volgorde:

spons verslaat water (een spons zuigt water op)

water verslaat vuur (water blust vuur)

vuur verslaat spons (vuur verbrandt spons)

Dus wanneer jij getikt wordt en je hebt spons en de ander heeft vuur, dan ben jij af. Dan moet je je kaartje geven aan je tegenstander. De tegenstander brengt dit kaartje dan meteen naar de spelleider. Wanneer de vlag wordt gevonden of alle kaartjes op zijn van het andere team dan heb je gewonnen!

Het tweede spel wat we speelde was materialen bingo. Binnen hadden we verschillende attributen verstopt met een nummer daarbij. De kinderen werden in groepjes van twee of drie personen verdeeld. Als je een voorwerp had gevonden en daar lag een nummer bij dan gaf je dit door aan de begeleiders van dit spel. Het groepje wat als eerste alle attributen had gevonden won de bingo!

   

Vrijdag 20 januari

De sneeuw was vandaag nog steeds niet weg, het sneeuwde zelfs nog de hele dag door. Hierdoor konden we vandaag het veld weer niet op. En omdat er dus ook echt een laagje sneeuw lag konden we wel leuk buiten spelen. We kozen er vandaag voor om met alle kinderen een sneeuwballen gevecht te houden. Niet alle kinderen vonden dat leuk, zij kozen er voor om een sneeuwengel of sneeuwpop te maken. Alle kinderen hadden ontzettend veel plezier in de sneeuw. Na een bepaalde tijd werd het toch een beetje koud dus besloten we om met iedereen weer naar binnen te gaan. Hier hebben we nog heerlijk vrij kunnen spelen door te tekenen, knutselen en lekker rond te razen door de kantine. Na het koekje eten werd iedereen al weer snel opgehaald en was het tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches