Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een nieuwe zonnige week bij Sportstuif! - Week 25

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Opnieuw een warme week met veel verschillende nieuwe spelletjes!


Maandag 20 juni

We starten de week weer met een grote groep waarbij we nieuwe en gave activiteiten gaan spelen. Weet je dat we op maandag, dinsdag en donderdag al boven de 20 kinderen per dag zitten!

Vandaag starten we met Eilandbal, bij dit spel zijn er twee groepen waarbij iedereen een hoepel voor zich heeft liggen. Er zijn ook twee wisselspelers die aan de zijkant moeten wachten. Er zijn ook een paar ballen in het spel waarbij de speler de bal in hoepel moet gooien van de tegenstander. Als het lukt ben je af en wissel je met de speler aan de zijkant. Als je mist mag de tegenstander de bal pakken en het opnieuw proberen.

Als tweede spel speelde we Lekkerland-Viesland. Het veld bestaat uit een lekkerland aan de ene kant van het veld en een viesland aan de andere kant van het veld. In het midden begint iemand als tikker, de overige spelers beginnen aan de lekkerland kant. De speler in het midden roept iets van eten of drinken. Vindt je dit lekker blijf je staan maar als je dit vies vindt moet je gaan rennen naar viesland. De speler in het midden mag jou proberen te tikken, wanneer dit gebeurd ben je af. Wie blijft als laatste speler over?

Als laatste spel speelde we Raad de pion. Er liggen 5 verschillende kleuren pionnen op het veld. Een speler staat bij de spelleider en mag niet kijken wat de rest van de spelers doen. Binnen 5 seconden moeten de spelers een van deze pionnen kiezen. Als iedereen bij een pion staat roept de speler die niet mag kijken een kleur. Iedereen die dan bij deze kleur pion staat zijn af. Zo gaan we een aantal keer door. De speler die het langste volhoudt wint!

  


Dinsdag 21 juni

Ook vandaag een grote groep met nieuwe kinderen die proeflopen bij Sportstuif Son en Breugel. We starten vandaag met het spelletje Verlostikkertje, dit spel heeft 2 tikkers die zoveel mogelijk andere kindjes moeten tikken. Als je getikt bent moet je in de kleermakerszit op de grond zitten. Er is ook een pittenzakje in het spel die aan de kinderen gegeven kan worden die op de grond zitten. Als dit gebeurd mag je weer meedoen en iemand anders daar weer mee helpen. Hierna speelde we meteen een nieuwe variant Geheim Verlostikkertje, kun jij er voor zorgen dat je iemand verlost met het pittenzakje zonder de tikker dit ziet?

Alle kinderen hadden al lang geen Annemaria-Koekoek gedaan en vroegen om dit te spelen. Natuurlijk kunnen wij hierop aanpassen en speelde we met heel de groep het spel. Bij dit spel staat aan de ene kant van het veld een speler en de andere kant de rest van de spelers. Die ene speler roept heel hard Annemaria-Koekoek en draait dan om. In die tussentijd moet de rest van de spelers zo snel en ver mogelijk komen naar de andere kant. Als je beweegt wanneer hij of zij kijkt moet je weer opnieuw beginnen. Degene die als eerst over de streep komt zonder gepakt te worden wint!

  


Woensdag 22 juni

Vandaag was het tropisch weer en hadden we een uitje naar Sportstuif Best. Daar stonden we met kinderen van wel 3 locaties! We gingen met z’n alle supergave wateractiviteiten spelen op het veld.

We starten met het spel Waterspuit tikkertje, bij dit spel waren er twee spelers met grote waterspuiten die de tikkers waren. Hiermee moesten zij andere kinderen proberen nat te spuiten, als dit lukte waren die kinderen af. Natuurlijk moesten de tikkers wel oppassen hoeveel water ze telkens gebruikten want deze waterspuiten waren zo op! Op die manier moesten ze weer gevuld worden en konden andere kinderen wegkomen. Bij Waterbal tikkertje was de bedoeling hetzelfde alleen gebruikten de tikkers nu balletjes gevuld met water. Hiermee moesten ze andere kinderen afgooien.

Als laatste activiteit speelde we Watertrefbal met alle kinderen. Er waren twee teams die elk een goal in het veld hadden staan. De bedoeling was om met de balletjes gevuld met water in de goal van de tegenstander te gooien. Natuurlijk probeerde het verdedigde team deze balletjes te stoppen waardoor nat worden onvermijdelijk was! Wie kan de meeste balletjes scoren in de goal van de tegenstander

  


Donderdag 23 juni

Vandaag was een dag van tropisch weer tot ernstige regenbuien laat in de middag. Gelukkig hebben wij bij Sportstuif vooral te maken gehad met het tropische weer dus opnieuw tijd voor verschillende waterspelletjes! In het begin speelde we met alle kinderen Waterflessen voetbal/handbal. Bij dit spelletje maakte iedereen tweetallen waarbij iedereen een volle fles kreeg met water. Ieder tweetal ging tegenover elkaar staan met de waterfles op de grond. Je mocht proberen de waterfles om te gooien of schieten met de bal van je tegenstander. Als dit lukte moest de tegenstander eerst de bal pakken en daarna pas de fles weer normaal neerzetten. De speler die als eerste de waterfles met de bal van de tegenstander leeg had gespeeld won!

Hierna was het vrij spelen met water en kwamen alle sponsen, waterpistooltjes, waterspuiten, enz op het veld. Het was dan ook iedereen gelukt om binnen een uur goed nat te krijgen die nat wilde worden!

  


Vrijdag 24 juni


Het is alweer bijna weekend maar niet voordat we de dag weer gezellig hebben afgesloten bij Sportstuif! Vandaag hadden we twee super leuke activiteiten op het programma staan, 4 op een rij estafette en het spelletje Raak & Haal. Bij raak & haal zijn er twee teams met beide evenveel pionnen aan de start die op hun eigen veld staan. Er zijn meerdere ballen waarmee gespeeld kan worden door beide teams. Met die ballen probeer je de pion van de tegenstander om te gooien. Als dat lukt mag je de pion pakken en in het vak van jouw team zetten. Welk team lukt het om alle pionnen in het eigen vak te zetten ?

Hiernaast speelde we ook het spelletje 4 op een rij estafette. Er waren twee teams die elk in een rij achter elkaar stonden. Degene vooraan in de rij mocht met de dobbelsteen gooien, als er 4 of 6 werd gegooid mocht je zo snel mogelijk met een fiche naar het 4 op een rij spel lopen. Daar deed je het fiche in en het team dat als eerst vier dezelfde kleur fiches op een rij had won het spelletje!

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches