Bij sportstuif zijn de kinderen heerlijk de hele dag bezig!

Maartje Maartje
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een ontzettend leuke toernooivorm en nog veel meer andere sport en spel activiteiten - week 5

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 29 januari
Vandaag was het feest, we hadden namelijk weer tempraturen in dubbele cijfers. Heerlijk weer om met z'n allen na het fruit eten naar buiten te gaan dus. 
We hebben gezellig met de hele groep een piramide toernooi gespeeld. Alle namen van de kinderen werden op een bord gehangen, met bovenaan één naam, daaronder twee namen, daarna drie namen en zo door tot alle kinderen een plekje hadden gekregen in de piramide. Het doel was om aan het eind van het spel bovenaan de piramide te staan. Door kinderen in de rij boven jezelf uit te dagen én te winnen kon je een plekje omhoogschuiven. Werd je uitgedaagd door iemand in een rij onder je en verloor je dan moest je dus helaas een plekje naar beneden. Aan de persoon die uitgedaagd werd was de keus welke activiteit hij of zij wilde spelen. De keuze was reuze, want er stonden maar liefst zestien kleine spelletjes klaar op het veld. Van een wedstrijdje sprinten tot balanceren over een dik touw, zakspringen en een estafette hockeyen. Verder waren er verschillende mikspelletjes, steen paper schaar en een bottle flip wedstrijdje te spelen, voor ieder wat wils dus.
Het werd een middag vol plezier, enthousiasme en fanatieke kinderen. Met uiteindelijk een winnares die van de onderste laag van de piramide helemaal naar boven is gekrabbeld. Superknap gespeeld dus! 

   

Dinsdag 30 januari
Vandaag hadden we wederom 3 leuke spellen op het programma staan. We zijn begonnen met een nieuwe tikvorm genaamd spiegel tikkertje. Bij deze tikvorm moest je in een gekke pose gaan staan als je getikt werd. Je mocht pas weer meedoen als een ander voor jou ging staan en je nadeed.

Na de warming-up hebben we de groep in tweeën gesplitst. De eerste ging water, vuur, spons spelen, terwijl de andere raap en haal deden.

Water, vuur, spons is een levend stratego vorm waarbij de kinderen op zoek moeten naar de vlag van de tegenstander. Als ze de vlag hebben veroverd, hebben ze gewonnen. Ieder kind krijgt ook een kaartje met een van de drie. Als je getikt werd, moest je je kaartje laten zien. Vuur versloeg spons, spons versloeg water, water versloeg vuur.

Bij de raap en haal hadden we een gebied gemaakt waar verschillende kleine materialen verspreid waren. In dit gebied stonden 3 bewakers met tiknoedels. De bewakers moesten ervoor zorgen dat de lopers de materialen niet konden pakken, terwijl de lopers zonder getikt te worden iets moesten pakken en dit terug moesten brengen naar hun basis.

   

Woensdag 31 januari
Woensdag begonnen we de activiteiten met het spel hollandse leeuwen. Dit is een overloop spel waarbij er in het midden twee tikkers beginnen. Wanneer deze tikkers ‘hollandse leeuwen’ zeggen dan mochten alle kinderen gaan rennen naar de overkant. Als je wordt getikt dan mocht jij ook mee gaan tikken. Na een aantal rondjes met alleen tikken speelden we daarna een variatie met vangen. Wanneer de tikker jou had gevangen dan moest jij ook mee de rest van de kinderen proberen te vangen.

Toen we daar allemaal een beetje warm van waren geworden was het tijd voor de twee andere spellen. De groep werd dus ook in twee groepen verdeeld. De eerste groep ging leeuwenkooi spelen. Hier zijn twee vakken waar verschillende tikkers in staan. de rest van de kinderen begint voor aan het parcours met een dominosteentje in hun hand. Het was de bedoeling dat je dit steentje naar het einde van de vakken wist te krijgen zonder getikt te worden. Lukt dit? Dan mag je je steentje in de groene hoepel leggen. Werd je getikt? Dan moest je steentje in de rode hoepel worden gelegd. Aan het einde van het spel kijken we dus of de lopers de meeste steentjes hadden verzameld of de tikkers.

Het tweede spel wat we speelden was een geluksestafette. We spelen hier met drie teams tegen elkaar. Elk team krijgt één dobbelsteen waar zij mee gaan gooien. Voor ieder team staat een rij van zes pionnen opgesteld. Nu is het de bedoeling dat je de pion om gaat leggen die gekoppeld is aan het nummer wat je dobbelt. Dus gooi je bijvoorbeeld 5 dan ren je naar de 5e pion om deze plat te leggen. gooi je een getal dubbel? Dan hoef je deze pion alleen nog maar aan te tikken. Welk groepje heeft als eerste heel de rij om?

   

Donderdag 1 februari
Om af te trappen met de sportactiviteiten begonnen we vandaag gezamenlijk aan wasstraat-tikkertje. Iedereen reed met zijn auto door het veld, waar ze getikt konden worden door een vogel, die hun auto dan vies maakte. Wanneer dit het geval was, moesten ze natuurlijk met de auto door de wasstraat (lees: een hindernisparcours). Onder het genot van de tunes van de hit "carwash" brachten alle getikte kinderen een bezoekje aan de gezelligste wasstraat van Son en Breugel. Natuurlijk moest er ook betaald worden door een high five te geven, maar de meeste kinderen vonden het maar al te leuk om zonder te betalen door te rijden. Al met al een groot succes! 

Na de warming-up worden de oudere en jongere kinderen van elkaar gescheiden en spelen we met beide groepen verschillende activiteiten. Met de oudere kinderen speelden we doorschuiftrefbal. Hierbij zijn er drie veldjes. Gooi je iemand af in een vak, mag je een vak opschuiven, maar word je afgegooid moet je een vak terug. Als je in het laatste vak weer iemand afgooit, mag je een pion pakken. Deze telt als punt voor je team. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, wint. Iedereen deed fanatiek mee om de overwinning binnen te slepen! 

Met de jongere kinderen speelden we het huizenspel. In het veld liggen allerlei pionnen in een grote cirkel die dienen als huisjes. Ieder kind heeft zijn eigen huisje met een daarbij behorend huisnummer. Er wordt met de dobbelsteen gedobbeld, het cijfer waarop de dobbelsteen terechtkomt is het huisnummer van meerdere kinderen. Wordt jouw huisnummer gedobbeld, moet je een opdracht uitvoeren. Opdrachten zoals: een rondje rennen, een rondje springen, een rondje achteruitlopen etc. Ook bij dit spel deden alle kinderen goed hun best! 

Omdat het nog heerlijk weer was, bleven we nog allemaal even buiten spelen. Heerlijk dat dit weer kan! 

   

Vrijdag 2 februari
Het is alweer vrijdag, de laatste BSO dag van de week. We begonnen deze dag met een studiedag van de Bloktempel. Heel de ochtend hebben de kinderen vrij  mogen spelen. Tekenen, steppen, hutten bouwen en knutselen daar hielden ze zich mee bezig deze morgen.

Ook hebben op vrijdag een aantal scholen een korte dag waardoor we dus eerst nog wat kinderen gingen ophalen voordat we boterhammen gingen eten. Toen we compleet waren hebben we gezellig met een volle tafel kinderen gegeten. Na de lunch mochten we nog even spelen tot alle kinderen uit school waren, hierna zijn we met iedereen samen het veld op gegaan.

Op het veld begonnen we met stopcontact tikkertje. Er waren drie tikkers die alle kinderen moesten gaan tikken. Wanneer je werd getikt moest je met je armen in je zij gaan staan net zoals een stopcontact. Iemand anders kon jou dan weer bevrijden door de stekker in het stopcontact te doen. Dus twee armen door de armen van de ander heen te doen.

Na dit warming-up spel werd de groep in tweeën verdeeld. De ene groep ging levend korfbal spelen. Bij dit spel speel je in twee teams tegen elkaar. Elk team heeft een eigen goal, dit is iemand die een hoepel vast houdt aan de zijkant van het veld. De bedoeling is dus ook dat alleen jou team in deze hoepel mag scoren.

Het andere spel wat we speelden was een raak en haal in een trefbal vorm. Er ligt een trefbalveld klaar met daar in een aantal pionnen. Het doel is dat je zo veel mogelijk pionnen in jou vak hebt staan. Als je een pion van de tegenstander omgooit dan mag je die pion pakken en in jou eigen vak zetten. Maar je kunt dus ook afgegooid worden omdat het een trefbalvorm is. Er mag worden afgeweerd met de handen en hoofd telt niet. Wanneer je dus meer tegenstanders af gooit dan heb je meer kansen om pionnen om te gooien. Een mooie combinatie dus van trefbal en raak en haal.

      

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches