Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol bekende maar ook nieuwe spellen! - Week 28

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Een week vol sport en spel waarbij sommige spelletjes al bekend waren maar ook nieuwe!

 

Maandag 4 juli

Vandaag had de Bloktempel een studiedag dus sommige kinderen waren er gezellig heel de dag! Met dit groepje hebben we zelf een Ganzenbord gemaakt en uiteindelijk ook gespeeld!

Later die ochtend vertrokken we naar speeltuin de Molenwiek om daar ook lekker te spelen. Iedereen vond het zo leuk dat we er lekker lang bleven en zelfs daar gingen lunchen.

In de middag kwamen weer alle kinderen van ook andere basisscholen naar Sportstuif. Het was goed warm dus snel naar buiten en goed insmeren voor de zon. Toen iedereen ingesmeerd was speelde we het leuke spel Levend Kwartet. bij dit spel hadden we 4 teams die elk een hoepel hadden. In deze hoepel lagen verschillende attributen zoals een pittenzakje, een ringetje, een pionnetje en een frisbee. Elk team heeft aanvallers en verdedigers, de aanvallers moeten proberen deze attributen bij andere teams te stelen. Dit lukt niet zomaar want de verdedigers mogen de aanvallers tikken als ze te dicht bij komen. Als je getikt bent moet je terug naar je eigen hoepel en mag er weer meegedaan worden. Als je niet getikt wordt en een van deze attributen te pakken krijgt ren je zo snel mogelijk terug en legt deze in de hoepel van je team. Als je 4 dezelfde attributen weet te bemachtigen en ze liggen in je hoepel heb je kwartet! Het team met de meeste kwartetten wint!




Dinsdag 5 juli

Deze dag speelde we het spelletje Raak en Haal maar dan met waterflessen! Er zijn twee teams die op hun eigen helft die verschillende volle waterflessen hebben staan. Er zijn ook ballen in het spel om die flessen om te gooien van de tegenstander. Wanneer dit lukt mag je de fles aan jou kant neerzetten. Het team die als eerste alle flessen aan hun kant hebben staan wint!

Hiernaast hadden we nog een gaaf tikspel, Sportstuif tikkertje. Bij dit spel hadden we twee tikkers die zoveel mogelijk andere kinderen moesten tikken. Als je getikt was deed je beide armen spreiden. Een ander iemand behalve de tikker mocht een arm naar beneden duwen en dan roep je sport! Een ander iemand duwt de andere arm naar beneden en roept stuif! Als dat gebeurd mag je weer meedoen.

  


Woensdag 6 juli

Vandaag zijn er weer een paar nieuwe kinderen die mee gaan kijken bij onze Sportstuif locatie in Son en Breugel. Natuurlijk hebben we weer nieuwe en gave spellen op het programma staan!

We starten met het spel Knakworst tikkertje, Bij dit spel hadden we twee tikkers die zoveel mogelijk andere kinderen moesten tikken. Als je getikt was deed je beide armen spreiden. Een ander iemand behalve de tikker mocht een arm naar beneden duwen en dan roep je knak! Een ander iemand duwt de andere arm naar beneden en roept worst! Als dat gebeurd mag je weer meedoen.

Hierna speelde we het spelletje Diamantenroof, in het midden liggen allerlei attributen zoals pionnen, balletjes, lintjes, enz. Deze moeten allemaal diamanten voorstellen. Deze diamanten worden bewaakt door twee bewakers. Alle andere spelers hebben een eigen hoepel die een kluisje moet voorstellen. De bedoeling is om alle diamanten te stelen van de bewakers zonder getikt te worden. Lukt dit dan mag je de diamant in je eigen kluis leggen, lukt dit niet dan mag je deze terug leggen en opnieuw proberen. Wie de meeste diamanten in de kluis heeft liggen op het einde wint!

Als laatst spelletje speelde we nog de Leeuwenkooi. Aan de ene kant van het veld stond er een bak met legoblokjes die stukjes voer moesten voorstellen. Aan de andere kant stond een lege bak die gevuld moest worden met die stukjes voer. In het midden stonden twee spelers die de leeuwen moesten voorstellen. De spelers moesten de stukjes “voer” zonder getikt te worden aan de overkant brengen zonder getikt te worden door de leeuwen. Als dit lukte mocht je het in de lege bak leggen. Als je getikt werd moest je deze afgeven aan de leeuw die een eigen bak had. Op het einde keken we wie de meeste stukjes voer in de bak had liggen, de leeuwen of de spelers.

  


Donderdag 7 juli


Op donderdag komen nu de meeste kinderen naar Sportstuif Son en Breugel. In het begin speelde we een groot Tikspel om lekker warm te worden. Later splitsen we de groep weer mooi op in tweeën. Aan de ene kant speelde we Vos kom uit je hol en aan de andere kant stond een klein Voetbal toernooitje klaar.

De bedoeling bij het spelletje Vos kom uit je hol was dat een kindje aan de ene kant van het veld ging staan. De rest van de kinderen stonden aan de andere kant. De groep kinderen moesten naar de “vos” lopen en roepen: vos kom uit je hol! Uiteindelijk draait het ene kindje om en probeert zoveel mogelijk andere kinderen te tikken. Wanneer je getikt bent wacht je even aan de zijkant en begint het spelletje opnieuw. Wie houdt het als langste vol zonder getikt te worden?

  


Vrijdag 8 juli

Vandaag hadden we een iets kleinere groep bij Sportstuif maar dat gaf ons de kans om op pad te gaan! In de middag hebben we de Sportstuif auto naar speeltuin de Molenwiek gepakt! Bij deze speeltuin hebben we ons de gehele middag vermaakt met de schommel en verschillende klim en klauter toestellen.


Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches