Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol met activiteiten waaronder ook een aantal nieuwe spellen! – week 24

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 10 juni
De middag begon met een hoop regen, maar gelukkig verdween dit toen alle kinderen van school waren gehaald. Er werd nog even fruit gegeten en toen gingen we met zijn alle naar buiten voor de activiteiten.

Eerst werd er met zijn alle een tik spel gedaan genaamd slinger tikkertje. Bij slinger tikkertje zijn er drie tikkers die de rest van de groep gaan tikken. Als er iemand getikt is dan houd die de hand van de tikker vast en gaat die mee tikken. Zo ontstaat een slinger. Zijn er vier kinderen aan de slinger dan splitst het zich op tot twee slingers.

Er na splitst de groep zich op in jong en oud.

De groep met jonge kinderen gingen drie op een rij estafette, spion trefbal en dirigentje spelen. 

Bij drie op een rij estafette wordt de groep in twee gedeeld. De eerste kind van elke groep begint tegelijk door een parcours te lopen met een pittenzakje. Aan het einde kunnen ze met het pittenzakje drie op een rij gaan maken.

Bij spion trefbal wordt er trefbal gespeeld met een twist.  De groep bestaat uit twee teams en van elk team mag er een kind in het vak van het andere team staan in een hoepel. Het kind in de hoepel is de spion en die mag vanuit daar kinderen afgooien. Zelf kan de spion niet worden afgegooid. Maar de spion mag alleen ballen pakken die aangegooid worden door zijn eigen team of in zijn hoepel rollen.

Bij dirigentje staan alle kinderen in een kring. Een kind gaat even uit de kring en mag niet kijken. Daarna wordt iemand in de kring uit gekozen om een dirigent te zijn. Dan mag het kind dat uit de kring was in het midden komen staan. De dirigent gaat muziek maken door bijvoorbeeld te klappen. De rest van de groep doet hem na. De gene in het midden moet raden wie de dirigent is.

De groep met de oude kinderen gingen twee kingen en trefbal met dubbele lijn spelen.

Bij trefbal met dubbele lijn. Is er een trefbal veldje met daarbuiten nog een veldje/lijn. Als een kind van een team af is dan gaan ze staan in het veldje/lijn bij de tegenstander. Daar gaan ze proberen de tegenstander af te gooien. Is dat gelukt mogen ze weer terug in hun eigen veld gaan staan.

Bij kingen is er een vierkant veld met vier vakken. Elk vak heeft een verschillende kleur. De kleur staat voor een letter van king. Sta je in het vak dat de letter K respondeert dan ben je de king. G is de laatste plaats. Er wordt door de king een bal gespeeld in iemands vak. Deze bal wordt nu steeds rondgeslagen. Sla je de bal uit of stuitert die twee keer in je vak dan ben je af. Er komt dan iemand nieuws erin. Die begint altijd in vak G. De rest schuift door als dat nodig is. De bedoeling is om In het K vak te komen en er te blijven en zo de king (of queen) te worden.

Na het spelen gingen we met zijn alle naar binnen wat het was behoorlijk fris geworden buiten. Eenmaal binnen gingen we een verjaardag vieren. Er werd goed en hard mee gezongen en alle kinderen kregen een lekkere traktatie. Daarna was er nog even tijd voor wat vrij spelen voor de kinderen weer werden opgehaald.

   

Dinsdag 11 juni
De kinderen opgehaald van school, even lekker spelen!

Fruitjes binnen gegeten want zo warm was het niet.

Omdat vandaag de laatste dag van Luuk was hebben we ook wat lekkers gekregen.

Nog even plassen en we gaan de spellen spelen!

Het regende niet en af en toe zon, dat doet al een hoop!

Warming-up: iemand is hem niemand is hem, ben je af kom je naar de zijkant. Hier word regelmatig een bal weggetrapt. Heb je de bal teruggebracht dan mag je weer mee doen met het spel. Heb je een vangbal dan mag iedereen weer mee doen.

We hebben de groep in 2 gesplitst met de grote kinderen hebben we  "Stand in de mand en de bal is voor..." Gedaan. Nu word de bal omhoog gegooid en een naam geroepen. En iedereen rent weg. Diegene moet de bal pakken en STOP roepen. De rest stopt draait om en gaat in spreidstand staan. Probeer maar door de benen te rollen. Nu mag diegene gooien.

Leuk fanatiek spel.

En een trefbalvariant: 2 teams tegen elkaar. Gooi elkaar af. Af is naar de zijlijn. Is degene die jou afgooit af heeft af, mag je weer mee doen. Iedereen goed mee gedaan.

Met de kleinere kinderen deden we "zakdoekje leggen"

In een cirkel zitten 1 loper rond de cirkel met een "zakdoekje" zing het liedje met z’n alle. En wanneer de zakdoek achter je ligt moet je opstaan en wegrennen. Ben je eerder op je plek dan de tikker dan ben je vrij maar heeft de tikker jou getikt moet jij in t midden. 

Kleuren loop met een verhaal. Lekker Holle Bolle. Van kleur naar kleur.

Mijn GELE jas, BLAUWE lucht ect.

En Flipperkast, in een rondje staan met de voeten tegen elkaar. De bal mag niet door een je benen komen. Dit mag je tegenhouden met je handen. Komt de bal toch door je benen dan mag 1 hand op je rug. Weer door de benen 2 handen. Weer door de benen is omdraaien, nu mag je wel je handen weer gebruiken.

Na de spellen hebben we nog even buiten kunnen spelen, tot het begon te regenen.

En we sluiten de dag af met 3 verjaardagen! Suus, Matheo en Clim.

   

Woensdag 12 juni
Deze woensdag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Vandaag stond er Nerf op het programma. We begonnen met een gezamenlijk tik spel om een beetje op te warmen. Bij deze tik vorm waren er drie tikkers. Wanneer je werd getikt moest je met je handen voor je gaan staan, je handen in een soort kommetje. Wanneer iemand anders daar een pittenzakje in deed dan was je weer bevrijd en mocht je weer deelnemen aan het spel.

Na deze warming-up werd de groep in tweeën gesplitst, de ene groep ging Nerf spelen en de andere groep mocht gaan acrogymmen. Bij de Nerf battle streden er twee groepen tegenover elkaar met als doel om de pionnen van de tegenstander te raken. Het was dus niet de bedoeling dat je elkaar af schoot maar alleen de pion. Raakte je deze dan had je een punt voor jou team verdient.

Bij de acrogym vorm lagen er allerlei voorbeelden klaar die de kinderen mochten proberen om na te doen. Hierbij moesten ze wel letten op de veiligheid van elkaar. Er werden hele leuke creaties gemaakt!

Na de activiteiten was het alweer tijd voor een koekje omdat er al snel weer kinderen opgehaald werden en het dus ook tijd was om de dag af te sluiten.

   

Donderdag 13 juni
Als beginspel hebben we fitnesstikkertje gedaan. Vier kinderen zijn de tikker en proberen de andere kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan ga je snel naar het opdrachten vak en doe je een aantal fitnessoefeningen. Is dit gelukt, dan mag je weer meedoen!

Na het beginspel is de groep opgesplitst tussen jong en oud. De oudere kinderen hebben samen Vortexbal gespeeld. Twee teams spelen tegen elkaar een variatie op flag football zonder fysiek contact. Het doel van het spel is om meer punten te scoren dan je tegenstander door de vortex naar de eindzone van de tegenstander te brengen.

De jongere kinderen zijn aan de slag gegaan met drie spelletjes. Het eerste spel is Stand in de mand. Bij Stand in de Mand heeft één kind de bal, terwijl de andere kinderen in een kring eromheen staan. Het kind met de bal gooit deze hard omhoog en roept: "Stand in de Mand en de bal is voor Julia." Alle andere kinderen moeten nu zo hard mogelijk wegrennen totdat, in dit geval, Julia de bal heeft gepakt en roept "Stop!". Iedereen moet nu stoppen met rennen en stilstaan. Julia mag nu proberen met de bal iemand uit de groep, meestal de deelnemers die dichtbij staan, af te gooien. Als een kind geraakt is, is diegene af en mag de tikker (Julia) de bal omhoog gooien en een andere speler kiezen door te roepen: "Stand in de Mand en de bal is voor...". Bij het tweede spel stond Vos kom uit je hol op het programma. Eén kind is de vos. Deze staat aan de andere kant van het veld, met zijn rug naar de rest van de groep. De groep nadert de vos langzaam en roept heel hard: "Vos, kom uit je hol!". Deze zin wordt door de hele groep steeds herhaald. De groep benadert de vos zo dicht mogelijk. Als de vos zich omdraait, rent iedereen zo snel mogelijk weer terug naar het beginpunt. Bij het beginpunt zijn de spelers weer veilig. Degenen die door de vos zijn afgetikt, worden ook vossen. Lukt het de vos om alle kinderen te tikken? Het laatste spel is Diamantenroof, een tik spel waarbij de boeven de diamanten uit de kluis proberen te roven en mee te nemen naar hun schuilplaats. De politieagenten proberen dit natuurlijk te voorkomen en de boeven te tikken als zij een diamant hebben geroofd. Een intensief spel voor jong en oud waarbij samenwerken erg belangrijk is!

   

Vrijdag 14 juni
Vandaag begonnen we alweer vroeg bij Sportstuif want de Sonnewijzer had een studiedag. Deze ochtend kwamen er vijf kinderen die heel de ochtend vrij hebben mogen spelen bij Monkeytown!

Later was het tijd om samen te gaan lunchen, dit deden we samen met de kinderen van de Harlekijn. Na de lunch mocht deze groep kinderen nog vrij spelen tot dat de rest van de scholen ook aanwezig waren.

Toen we compleet waren begonnen we de activiteiten met een reactiespelletje. Hoofd, schouders, tenen, pion! Iedereen moest een tweetal vormen en mocht op een rij gaan staan. De andere van het tweetal mocht daar tegenover gaan staan met in het midden een pion. De spel begeleider noemt allerlei verschillende lichaamsdelen die je op dat moment zo snel mogelijk met twee handen aan moet raken. Op een bepaald moment roept ze in plaats van een lichaamsdeel het woord PION, op dat moment moet je zo snel mogelijk de pion vanuit het midden pakken. De persoon die als eerste de pion weet te bemachtigen die wint het spel. De verliezer moest als straf 10 jumping jacks doen.

Na dit reactiespelletje speelden we samen met iedereen spons, water, vuur. Dit is een variatie op het steen, papier, schaar spel en levend stratego. Alle kinderen krijgen een kaartje waar dus een spons, water of vuur op staat. Hier gaan zij mee het veld op lopen. Als je getikt wordt door een andere speler dan moet je je kaartje laten zien, en hiervoor geld deze volgorde:

spons verslaat water (een spons zuigt water op)

water verslaat vuur (water blust vuur)

vuur verslaat spons (vuur verbrandt spons)

Dus wanneer jij getikt wordt en je hebt spons en de ander heeft vuur, dan ben jij af. Als je verliest geef je de kaartje aan de ander. Zo keken we op het einde wie de meeste kaartjes had behaald. Ook kon je nog winnen door de vlag van de tegenstander te vinden. Deze mochten de teams zelf verstoppen maar moest wel nog een beetje zichtbaar zijn. Je had dus twee verschillende manieren waarop je het spel kon winnen.

Na deze leuke activiteiten was het alweer tijd voor weekend!
   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches