Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol met regen en zonneschijn - week 9

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 26 februari
Vandaag stond er voor één van de scholen in Son een studiedag op het programma. Een ideaal moment om op deze regenachtige dag gezellig een ochtendje naar Monkey town te gaan! Samen met Sportstuif Schijndel hebben we hier heerlijk binnen gespeeld. Na een aantal uurtjes was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te gaan halen op school.

Na het fruit eten was het weer helaas nog niet veel verbeterd, het kwam met bakken uit de lucht. Voor vandaag is er dus gekozen om met z´n allen binnen activiteiten te gaan spelen. Voor de jonge kinderen betekende dit dat zij drie verschillende spelletjes speelden. Het eerste spel dat er gespeeld werd was Fopbal. Eén van de kinderen staat hierbij in het midden van de kring. Hij of zij mag de bal gooien naar één van de kinderen die in de kring staat met de handen op de rug. Wanneer de bal wordt gegooid moet deze worden gevangen. Maar pas op, degene in het midden mag je ook foppen door de bal net alsof te gooien. Wanneer je je handen op dit moment van je rug afhaalt ben je af. Let dus goed op of de bal wel of niet echt gegooid wordt. Het tweede spel was Poortbal, hierbij proberen alle kinderen met hun handen de bal in een poortje (wijde benen) van één van de andere kinderen te scoren. Het derde en laatste spel wat gespeeld werd was een potje volleybal met een ballon. De kleedkamer werd verdeeld in twee velden met daartussen een net. Twee teams streden tegen elkaar door te proberen de ballon op de grond bij de tegenstander te krijgen. 
Voor de oudere kinderen stond er vandaag een beweegalfabet op het programma. Elke letter van het alfabet stond gelijk aan een beweging/danspasje. Zo was de a bijvoorbeeld spring twee keer in de lucht, de b doe twee stappen vooruit en ga zo maar door. Door de verschillende bewegingen achter elkaar te doen konden zij woorden en zinnen vormen. Per groepje van drie kinderen werd er hard geoefend om een kort zinnetje te vormen. Na het in elkaar zetten van de dansjes werden deze gepresenteerd aan de rest van de kinderen. Zij mochten proberen te raden door de bewegingen aan de letters te koppelen welke woorden e/of zinnen zij hadden bedacht. Het was een leuke activiteit waarbij de kinderen erg creatief waren met het bedenken van zinnen en woorden. Zinnetjes zoals "wij zijn vriendinnen'', "Ik koop een puppy" en "zondag frietdag" werden bedacht. Ondanks het slechte weer werd het een gezellige sportieve middag bij Sportstuif! 

   

Dinsdag 27 februari
Vandaag zijn we begonnen met het oude vertrouwde Sportstuiftikkertje. Na de warming-up hebben we de groep in twee groepen gesplitst: jongere en oudere kinderen. De oudere kinderen hebben een softbalvariant gespeeld met de vortex, een ludiek en nieuw materiaal. De slagman moest de vortex zo ver mogelijk werpen en daarna zo snel mogelijk langs alle honken sprinten voordat ze veilig aankwamen bij het thuis honk. De veldpartij moest ervoor zorgen dat de vortex zo snel mogelijk bij de brander kwam zodat ze de vortex in de band konden branden.

De jongere kinderen hebben twee spellen gespeeld. Het eerste onderdeel was een werpoefening met vortexen en ballen in teamverband. De teams moesten op verschillende doelen mikken om punten te scoren. Als laatste spel hebben we mastermind estafette gespeeld. De kinderen moesten eerst over een hindernisparcours met gekleurde hoedjes. Na de hindernissen moesten ze samen de code kraken.

   

Woensdag 28 februari
Het midden van de week is weer aangebroken en dit betekent zoals iedere week een korte dag voor een aantal kinderen. We hebben gezellig samen geluncht en gespeeld totdat de andere kinderen uit school kwamen. 

Nadat we met zijn alle fruit hebben gegeten zijn we naar veld twee gegaan voor de activiteiten. We begonnen met eilandtikkertje. Bij dit tikspel ben je vrij als je op een eiland staat, maar let op: op een eiland is maar plek voor één iemand. Dus komt er iemand bij je op een eiland staan, moet degene die er het langs staat naar een ander eiland rennen. Tussen de eilanden door kun je wel getikt worden. Als dit gebeurt, ga je met je benen wijd staan en kan iemand door je benen kruipen om je te bevrijden. 

Na het tikspel deelden we de groep op in twee kleinere groepjes. Het ene groepje begon bij een gooi en vang spel in tweetallen. Eén van de twee gooit een pittenzakje, de ander vangt deze op met een pion. Lukt dit? Dan mag je een stapje naar achteren zetten. Hoe vaker je vangt, hoe moeilijker het wordt voor jezelf. Zo kan iedereen zichzelf goed uitdagen! De kinderen vonden dit erg leuk om te doen. 

Het andere groepje begon bij de memory-estafette. Dit is eigenlijk heel simpel. Er zijn twee teams en de eerste in de rij legt het parcours af. Aan het eind van het parcours ligt een memory-spel. Je probeert een setje om te draaien. Als dit lukt mag je het setje meenemen, lukt het niet moet je de kaartjes weer omdraaien en een je met lege handen terug. Het team dat uiteindelijk de meeste setjes heeft wint. 

Na de activiteit was het weer tijd om naar binnen te gaan. Hier vierden we nog een verjaardag met een lekkere traktatie. Het was weer een geslaagde dag! 

   

Donderdag 29 februari
Het was vandaag een regenachtige dag maar gelukkig kwam het niet met bakken uit de hemel waardoor we wel even het veld op konden.

Deze dag stond er een dierenbingo op het programma. We spelen bijna nooit een bingo op donderdag dus ook voor sommige kinderen was dit een nieuw spel. Er werden groepjes van 3 of 4 kinderen gemaakt. Met deze groepjes moest je dus zo snel mogelijk alle kaartjes hebben gevonden. Over heel het sportpark hadden we 24 kaartjes met dieren en cijfers daarop verstopt. Als je een kaartje hebt gevonden moet je onthouden welk dier er op het kaartje staat en ook het cijfer wat daarbij hoort. Wanneer je zeker wist wat er op het kaartje stond dan rende je terug naar een begeleider die jou bingokaart had, hier mocht je het dier en het cijfer doorgeven. Als dat de juiste combinatie was dan werd dit plaatje afgestreept. Het team wat als eerste heel de kaart vol had won!

   

Vrijdag 1 maart
Het is weer bijna tijd voor weekend, maar eerst stond er nog een middag bij Sportstuif voor de deur. 

Net zoals woensdag zijn er een aantal kinderen vroeg uit die bij Sportstuif lunchen, andere kinderen sloten pas later in de middag aan. Voor de middagactiviteiten werd er door de kinderen al lekker binnen en buiten gespeeld. Zeker in het begin van de middag scheen de zon heerlijk, hier hebben we dan ook extra van genoten. 

Later in de middag was het weer tijd om naar buiten te gaan voor de gezamenlijke activiteiten. We begonnen met slingertikkertje om even warm te worden. Hierna splitste we de groep op in drie groepen. We speelden onder andere het tikspel leeuwenkooi en deden een voetbaloefening waarbij we op goal gingen schieten. Ook speelden we het iets minder bekende spel Gaga-bal. Hierbij probeer je een bal die op de grond ligt, tegen iemand anders zijn onderbenen aan te slaan. Komt de bal tegen je onderbeen? Dan ben je af en moet je even langs de kant gaan staan. Staan er twee kinderen langs de kant en komt de derde erbij, mag de eerste weer meedoen. Het gaat bij dit spel dus om het ontwijken van de bal, en tegelijkertijd de aanval zoeken om iemand anders af te krijgen. 

Na de activiteiten hebben de kinderen nog fijn zelfstandig gespeeld. Eén voor één werd iedereen weer opgehaald voor het weekend. Tot volgende week allemaal! 

    

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches