De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het was weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit en een studiedag – week 22

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 27 mei
Vandaag starten we de week met een gezamenlijke activiteit op het veld. Alle kinderen van jong tot oud spelen samen een piramide toernooi. De namen van alle aanwezige kinderen stonden hierbij op een bord weergegeven in de vorm van een piramide met uiteindelijk één naam bovenaan. Het doel van het toernooi is om bovenaan de piramide te eindigen. Dit ga je doen door kinderen die en rij boven jouw staan uit te dagen voor een spel. Dat betekent dat er verdeeld over het veld 18 verschillende kleine spelletjes uitgezet zijn die de kinderen één tegen één kunnen spelen. Wanneer er wordt gewonnen van een persoon boven je in de piramide dan wisselen jullie namen van plek en ben je dus een rij gestegen. Verlies je van de persoon boven je in de ranking dan blijven de posities gelijk aan hoe ze waren voor de start. Op deze manier proberen alle kinderen zo hoog mogelijk te eindigen. En het leuke aan het toernooi is dat er voor alle kinderen een passende activiteit te kiezen is. Ze kunnen namelijk kiezen uit verschillende soorten spellen. Ga je voor geluk, wie gooit er als eerst zes met de dobbelsteen of wint er een potje steen, papier, schaar. Maar je kunt ook kiezen voor snelheid door bijvoorbeeld een wedstrijdje te sprinten of een parcours af te leggen met een hockeybal aan de stick. Of kies je voor een mikactiviteit en zo de blikken zo snel mogelijk allemaal van de bank proberen te gooien of een spelletje cornhole te spelen. Ook zijn er natuurlijk verschillende balans oefeningetjes, zoals wie kan er het verst over een dik touw lopen of wie staat er het langst op één been. Kortom een geslaagde middag vol sport en spel activiteiten, waarbij hard werd gestreden om een hoge plaats in de piramide.

Op het einde van de dag vierde onze collega Josien haar verjaardag voor de kinderen, gefeliciteerd Josien!

   

Dinsdag 28 mei
Nadat alle kinderen van school waren opgehaald gingen we eerst met zijn alle buiten fruit eten.

Na het fruit eten gingen we aan de middag activiteiten beginnen. We begonnen met een gezamenlijk tikspelletje genaamd stopcontact tikkertje. Als een kind getikt was bij dit spel moesten ze met hun armen in de zij gaan staan. Ze vormden zo een stopcontact. Om bevrijd te worden kon een ander kind zijn armen door de armen van het andere kind steken. Het andere kind is dan een soort steker.

Na het tik spel splitst de groep zich op tussen jong en oud.

De groep van de jonge kinderen speelde samen één spel. Ze speelde kwartet voetbal. Bij kwartet voetbal is de groep opgedeeld in 4 teams van 4 kinderen. Elk team heeft een goal. Achter elk goal liggen er 4 lintjes van dezelfde kleur. Als een team bij een ander in het goal scoort mogen ze een lintje van dat team pakken en naar hun eigen team brengen. Hebben ze van elke kleur een lintje dan hebben ze kwartet.

Na dit spel speelde ze nog een eind spel genaamd tik tak boem. Bij dit spel staan alle kinderen in een cirkel om een kind heen. De kinderen in de cirkel gaan een bal rondgeven aan elkaar. Het kind in het midden heeft zijn ogen dicht en zegt steeds tik tak terwijl de bal rond gaat. Zegt het kind in het midden draaien gaat de bal de andere kant op. Zegt het kind in het midden boem is het kind af die op dat moment de bal vast had.

De groep van de oude kinderen speelde samen één spel. Ze speelde emmer bal. Bij dit spel wordt de groep opgesplitst in twee teams. Team lintjes en team zonder lintjes. Ieder team heeft een emmer die beide aan een zijkant van het veld staan tegenover elkaar. De teams moeten proberen een bal in de emmer van de tegenstander te krijgen. Dit kan alleen door de bal over te gooien naar elkaar. Het andere team mag de bal proberen te onderscheppen of degene met de bal te tikken om de bal te veroveren.

Na dit spel speelde ze nog een eind spel genaamd poortje bal. Iedereen staat in een kring met zij benen open als een soort poortje. Ze gaan nu proberen om met een bal bij iemands poortje te scoren. Bij een scoren mag degene nog maar met een arm verdedigen, dan nog maar met zijn hoofd, dan draait die om en gebeurt hetzelfde.

   

Woensdag 29 mei
Vandaag was het weer woensdag in een even week en dat betekend dat er weer een woensdagmiddag activiteit op de planning stond! Deze week stonden er mini games op het programma. Deze mini games spelen wij op de manier van een spelenkermis.

Aan het begin van deze mini games kreeg iedereen vijf fiches. Hiermee kon iedereen elkaar uitdagen voor een spel. Won je het spel dan kreeg je een fiche van de ander, verloor je dan moest je deze afgeven. Aan het einde van de middag toen iedereen een al flink wat spelletjes hadden gespeeld telde we wie de meeste fiches had verzameld, die persoon had gewonnen.

We speelden onder andere de spelletjes: jeu de boules, ringwerpen, sprinten, kat en muis, touwlopen en nog veel meer.

Na deze activiteit mochten de kinderen nog mooi even met al deze spullen vrij spelen tot het tijd was om het koekje te gaan eten en naar huis te gaan.

   

Donderdag 30 mei
We begonnen de dag natuurlijk met buiten spelen, wat kinderen aan het voetballen, een paar buiten aan het tekenen en laat vader en moedertje niet ontbreken. 

Eerst gingen we fruit eten met z'n alle buiten aan de picknick tafels waarna we naar het hockeyveld zijn gegaan. 

Vandaag stonden de activiteiten in het teken van hockey.

We begonnen de activiteiten met slalom tikkertje, als je af bent moest je slalommen en dan mag je weer meedoen, lekker actief dus. 

De groep werd opgesplitst, jong en oud. 

Voor jong stonden de volgende oefeningen klaar: 

1 Hockey estafette: slalommen en een rondje draaien. 

2 Mik bal: mik de bal tussen de poortjes, ging het goed mag jou pion een stapje naar achter. Word steeds moeilijker...

3 De oversteek: Dobbel met een steen en het aantal ogen staat voor een bepaald diertje. "Stamp als een olifant naar de overkant.

Met de oudere hebben 2 spellen gedaan.

1 Hockey estafette: parkoers rondje op de pion, door de hoepel, slalom en paas naar de volgende. wie als eerst allemaal zijn geweest hebben gewonnen.

2 Belgisch hockey: Hockeytoernooitje 4 tegen 4 met de goals verkeerd om, wat een lagertje.

Wat hebben we weer veel en lekker bewogen!

Nog even vrijspelen, en toen was het alweer tijd voor een koekje. De ouders begonnen alweer lekker binnen te druppelen. 

   

Vrijdag 31 mei
Vandaag begonnen we met een studiedag van basisschool de Ruimte. Met een klein groepje mochten zij naar een speeltuin in Brandevoort genaamd de Speelschuur. Hier hebben zij heel de ochtend vrij mogen spelen.

In de middag kwamen ook de andere scholen er weer bij en aten we eerst gezamenlijk een boterham. Daarna mochten we zoals gewoonlijk weer het veld op.  

Hier speelde we als eerste activiteit Chinese muur. Hier stonden er twee tikkers in het midden van het veld en ging de rest van de groep allemaal tegelijk proberen over te steken. Wanneer je getikt werd moest je in het midden van het speelveld een muur gaan vormen met de rest van de kinderen die ook getikt waren. De buitenste persoon van deze muur mocht ook voorbij komende kinderen proberen te tikken. De muur werd steeds groter en groter tot er een paar lopers overbleven.

De tweede activiteit was reus, reus, hoe laat is het? Hier is een persoon die voor aan op de lijn stond (de reus) en de rest er een aantal meter achter. Zij vroegen aan de reus: reus, reus, hoe laat is het? Waarop de reus een zelf gekozen antwoord zei, dit antwoord kan dan bijvoorbeeld 3 uur zijn. Op dat moment zetten alle kinderen 3 grote stappen naar voren. De reus kiest er op een gegeven moment voor om in plaats van een bepaalde tijd, etenstijd te roepen. Op dat moment gaat de reus rennen en probeert dan alle renners te tikken. Ben je getikt? Dan ben je af!

De laatste activiteit voor vandaag was de hoepeldans. Dit is hetzelfde als stoelendans alleen dan met hoepels.

Na deze activiteiten was het alweer snel tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches