Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nog een hele warme nazomer week met ontzettend hoge temperaturen! – week 36

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 4 september

Het weekend is weer voorbij, en deze week belooft het een zomerse week te worden met hoge temperaturen. We houden hier rekening mee bij de activiteiten en smeren de kinderen na school allemaal goed in.  

We starten vandaag met het gezamenlijke warming-up spel: ‘knuffel / high five tikkertje. Wanneer je getikt bent, kies je ervoor om met je armen gespreid te gaan staan of om een arm in de lucht te doen. Wanneer je je armen gespreid hebt, wil je verlost worden door een knuffel. Houd je een arm in de lucht, kun je verlost worden door een high-five.  

Na het warming-up spel splitsen we de groep op. We hebben een groep met oudere kinderen en een groep jongere kinderen. Met de oudere kinderen spelen we het spel ‘hakobal’. Dit is een mix tussen handbal en korfbal. Het spel wordt gespeeld in twee teams, en beide teams zijn opgesplitst in een aanvallend en een verdedigend team, net zoals bij korfbal. Er wordt goed samengespeeld en er worden veel doelpunten gemaakt!  

Met de kleinere kinderen spelen we twee verschillende spelletjes in twee groepen. Het ene spelletje is het inmiddels bekende olifantentikkertje. Hierbij staan er twee olifanten in een vak met materialen die de andere kinderen proberen te pakken. Als ze getikt door de slurf van de olifant, moeten ze het gepakte materiaal terugleggen. Wanneer het je lukt om iets te pakken zonder getikt te worden, mag je het in je eigen hoepel leggen.  

Het andere spelletje is het kleurengeluk spel. Er zijn verschillende kleuren pionnen in een hoek van het speelveld. Een kind staat met zijn ogen dicht en met zijn rug naar het speelveld toe. De andere kinderen gaan bij een kleur pion staan. Als iedereen een plekje heeft, roept het kind dat de ogen dicht had een kleur. Iedereen die bij die kleur staat, is helaas af en moet even aan de kant wachten. Wie kiest er telkens voor de juiste kleur en blijft als laatste over?  

   

Dinsdag 5 september

Vandaag was het een zonnige dag met leuke activiteiten om de kinderen af te kunnen koelen. Er stonden namelijk een aantal wateractiviteiten op het programma zodat er toch lekker bewogen kon worden tijdens het warme weer.

We begonnen met een gezamenlijk watertikspel waarbij de kinderen elkaar af konden gooien met sponsen en waterballetjes. Vervolgens deelden we de kinderen in drie verschillende groepen en begonnen we met de hoofdactiviteiten. Zo hebben we flessenvoetbal gespeeld, een estafette door de stormbaan met een verfrissende afsluiter en het spel tikkende tijdbom. Bij het spel tikkende tijdbom was het de bedoeling dat de skippybal niet langer dan drie seconden stil mocht liggen in het vak. De kinderen speelden in vier verschillende teams en probeerde zo snel mogelijk de skippybal uit hun vak te halen en in een ander vak te spelen. Als de tikkende tijdbom afging, verloor het team een punt waarbij de skippybal op dat moment lag.

   

Woensdag 6 september

Vandaag is het voor het eerst na de zomervakantie weer tijd voor een woensdagmiddag activiteit. Er zijn een paar aanmeldingen waardoor we in totaal met 30 kinderen zijn. Hier gaan we drie verschillende spellen mee spelen.

Het eerste spel wat we spelen is met een springkussen. Er zijn twee teams die tegen elkaar spelen. De voorste van de rij mag de bovenste kaart van de stapel omdraaien. Is dit een rode kaart dan mag je een ronde rennen over het springkussen. Is het een zwarte kaart dan moet je helaas weer achteraan in de rij aansluiten. Iedereen komt vaak genoeg aan de beurt zodat je altijd wel een keer over het springkussen mag rennen.

Omdat het vandaag zo warm is spelen we natuurlijk ook een waterspel. Dit is vandaag een sponzen estafette. Er staan twee emmers aan het begin van het parcours en twee aan het einde. De voorste twee emmers zijn gevuld met water en één spons. Het is de bedoeling dat je de spons zo veel mogelijk vult met water en aan het einde van het parcours uit wringt waardoor de laatste emmer ook gevuld wordt met water. Het team wat als eerste de achterste emmer vol heeft wint.

Het laatste spel wat we spelen is boogschieten met water. Er staat een bankje met daarop verschillende bekers en flessen gevuld met water. Je moet van achter de lijn proberen deze spullen van het bankje af te schieten met de pijl en boog die je vast hebt. Na elke keer dat je schiet of het nou raak of mis is wissel je door.

Aan het einde drinken we allemaal samen nog wat ranja om het gezamenlijk samen af te sluiten!

   

Donderdag 7 september

Het is vandaag weer erg heet en daarom besluiten we om niet al te fanatieke sportactiviteiten te geven. Na het fruit eten vinden we het wel belangrijk om gezamenlijk iets te doen. We spelen met de gehele groep een tikspelletje met water. Alle tikkers hebben een waterpistooltje vast en het is heel simpel. Word je geraakt door de straal van de waterpistool? Dan ben je helaas af en ga je op de grond zitten. Je kunt dan weer verlost worden door iemand die een natte spons op je lichaam drukt. Je mag weer meedoen en het is ook nog eens lekker verkoelend! We spelen verschillende rondes totdat de grote sproeiers van het hockeyveld aangaan. De kinderen rennen enthousiast die kant op en in een korte tijd zijn ze allemaal van top tot teen doorweekt.  

We hebben ook de buikschuifbaan weer klaarstaan waar de kinderen de rest van de middag gebruik van kunnen maken. Willen ze liever iets anders doen, kunnen ze ook ergens binnen of in de schaduw een verkoelender plekje vinden. Zo proberen we het met deze temperaturen voor iedereen zo fijn mogelijk te maken. We sluiten de middag af met een heerlijk waterijsje!  

   

Vrijdag 8 september

Ook de laatste werkdag van de week was een ontzettend warme dag. Hierdoor hebben we vandaag gekozen voor een ‘hitte plan’.

Dat betekend dat de kinderen zelf mogen kiezen wat zij gaan doen. Ze mogen vanwege de warmte ook binnen blijven. Buiten hebben we de buikschuifbaan klaar gezet met de sproeier daarop. Ook daar mochten de kinderen van genieten. Maar heel veel meer qua activiteiten hebben we vandaag niet gedaan omdat dit echt te warm was voor iedereen.

Hierna was het alweer tijd voor het weekend!

   

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches