Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van een fitnesscircuit tot acrogym, veel verschillende activiteiten! – week 45

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Wat boffen we toch met het heerlijke herfstweek. Hier genieten we dus ook vol op van!

Maandag 7 november

Vandaag speelde de groep met jonge kinderen drie verschillende soorten tikspelen. Het eerste tikspel was het spel jagerbal. Twee tikkers probeerde door samen te werken de andere kinderen af te tikken. Dit ging niet zoals bij de meeste tikspellen door met de hand te tikken, maar doormiddel van het gooien van een bal. Wanneer je werd geraakt door de bal zonder dat deze eerst op de grond kwam was je af.

Het tweede tikspel dat werd gespeeld is kat en muis, het wel bekende spel waarbij de kat probeert de staarten (lintjes) van de muizen af te pakken. Het derde en laatste spelletje wat werd gespeeld door de jongste kinderen was het spel schipper mag ik over varen.

De oudste kinderen werden vandaag uitgedaagd met een fitnesscircuit. Zeven verschillende oefeningen werden gedaan in tweetallen.  Hierbij kun je denken aan oefeningen zoals burpees, touwtjespringen en scoren in de goal met een bal, maar ook skippyballen van punt a naar b. Elke oefening moest zo vaak en goed mogelijk worden uitgevoerd binnen de tijd. De eerste van het tweetal startte en de andere zorgde ervoor dat de score werd bijgehouden, na 1,5 minuut werd er gewisseld. De kinderen hebben hard gewerkt aan hun kracht en conditie tijdens de activiteit. Degene die het meest punten had gescoord na alle oefeningen mocht zich de winnaar van de activiteit noemen.

   

Dinsdag 8 november

Vandaag hadden we 1 grote activiteit op het veld en 2 kleine. We waren met een flinke groep dus deze werd door vieren gedeeld. Twee groepen met de oudere kinderen en twee groepen met de jongere kinderen. De jongere groep ging eerst naar de twee kleine activiteiten en de grote naar de grote activiteit.

De kleine activiteiten waren steen, papier, schaar estafette waarbij de kinderen in twee groepen tegen elkaar gaan strijden. Eerst moeten zij een parcourtje door hoepels afleggen voor dat ze bij elkaar aankomen. Er beginnen aan beide kanten twee kinderen tegelijkertijd hieraan. Wanneer ze elkaar tegenkomen moeten zij het spel steen, papier schaar tegen elkaar spelen. De winnaar van deze twee mag door met het parcourtje en de andere mag achteraan in de rij gaan staan. Op dat moment start er weer een nieuwe aan de kant van de ‘verliezers’. En zo ga je door tot er een persoon aan de andere kant is gekomen en heb je dus één punt.

Het tweede spel was penalty schieten. Dat was heel simpel, er lag een bal voor de goal en wanneer je deze er in geschoten kreeg werd jij de keeper. Als je deze bal miste mocht de bal naar de volgende in de rij en mocht jij weer achteraan gaan staan.

Aan de andere kant van het veld gingen we trefballen. De teams werden in tweeën verdeeld, deze teams moesten elkaar af gaan gooien vanuit je eigen veld. Wanneer je iemand af had gegooid moest deze persoon naar de achterkant van het veld van de tegenstander. Als zij vanuit daar weer iemand afgegooid konden krijgen dan mochten zij weer terug en moest de tegenstander die op dat moment af was gegooid naar de andere kant. Zo speelde we door tot een van de twee teams volledig af waren gegooid.

Aan het einde van de dag sloten we gezamenlijk af en hebben we nog met een aantal kinderen het sinterklaas journaal kunnen kijken.

   

Woensdag 9 november

Het is weer woensdag en dat betekent altijd een kleinere groep dan de maandag, dinsdag en donderdag. Vandaag is de groep nog iets kleiner door een aantal afmeldingen. Uiteindelijk zijn we deze dag met 11 kinderen, maar doordat er in de middag ook nog drie kinderen tegelijk hockeytraining hebben zijn we tijdens de activiteit met een hele kleine groep. Dit wil niet zeggen dat we niks kunnen doen, maar we passen de activiteit hier wel op aan.

Het is heerlijk weer, de velden zijn droog en met een kleine groep kinderen zijn dit de ideale omstandigheden om acrogym te doen. We nemen mediakaarten met daarop voorbeelden mee naar buiten en de kinderen kunnen lekker zelf aan de slag. Ze mogen zelf de groepjes samenstellen en de acrovormen uitkiezen. Leuk om te zien dat ze steeds nieuwe en moeilijkere dingen proberen. De kinderen waren super enthousiast en we hebben dan ook echt mooie piramides en combinaties gezien. Bij acrogym gaat het vooral ook om samenwerken en elkaar vertrouwen. Met de duidelijke regel ‘au’ of ‘stop’ is ook echt stoppen, wordt het voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk gemaakt. Tijdens het acrogymmen wordt Stan ook nog goed als klimpaal en als stevige ondergrond gebruikt door de kinderen.

Na de activiteit hebben de kinderen nog even lekker buiten gespeeld, waarna we weer naar binnen zijn gegaan om hier verder te spelen.

   

Donderdag 10 november

Vandaag is weer een mooi voorbeeld dat we nog niet mogen klagen met het herfstweer, want de zon schijnt weer heerlijk deze middag. Dit was voor ons een reden om weer eens de spelenkermis te spelen. Voordat de kinderen komen, zetten we het hele veld klaar met 12 verschillende kleine spelletjes die 1 tegen 1 gespeeld kunnen worden. We hebben spelletjes zoals; touwtje springen, jeu de boules, sprinten, frisbee, mikken en een hockey- en voetbal parcours.

Tijdens de spelenkermis is het de bedoeling dat kinderen elkaar gaan uitdagen voor een spelletje. De regels zijn vooraf verteld, maar er is ruimte voor de kinderen om de regels aan te passen. Zolang dit maar in goed overleg gebeurd en er uiteindelijk geen onduidelijkheden ontstaan. Wanneer de regels duidelijk besproken zijn, kunnen ze starten met het spelletje. De winnaar van het spelletje krijgt een fiche van de ander. Ieder kind start met vier fiches en bij verlies moet je er dus eentje inleveren. Hierna kies je iemand anders voor een ander spelletje en probeer je uiteraard weer een fiche terug te verdienen. Voor veel kinderen is de spelenkermis inmiddels een bekende activiteit, maar des te leuker om te zien dat ze dit zo leuk blijven vinden!

   

Vrijdag 11 november

De laatste dag van de week zijn alle kinderen ontzettend enthousiast doordat sinterklaas morgen weer in het land komt. Toen we compleet waren gingen we met de groep het veld op. Hier hebben we twee spelletjes gespeeld. We zijn begonnen met bevrijdingstikkertje. Bij dit spel hadden we twee tikkers die niet wisten wie er de bevrijders waren. Deze werden namelijk aangetikt zonder dat hun dat mochten zien. Aan het einde van de rondes moesten de tikkers raden wie de stiekeme bevrijders waren.

Het tweede spelletje was geluks estafette. Bij dit spel gingen we met vier teams tegen elkaar een estafette spelen. Elk team had een dobbelsteen en voor hen stonden 6 pionnen recht op. De groepjes moesten alle vier tegelijk dobbelen. Het nummer wat zij gooide, die pion moest om gelegd worden. Het team wat als eerste alle 6 de pionnen om had gegooid won. Als de teams een nummer dobbelde die al geweest was, moesten zij wel naar de pion toe lopen maar konden deze dus niet meer omgooien.

Aan het einde van de dag hadden we nog een traktatie en sloten we daar dus de week gezellig mee af!

   

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches