Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van vuurwerk tikkertje tot een zomerbingo, we speelde weer onwijs veel activiteiten – week 26

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 26 juni

Na een aantal hele warme weken bij Sportstuif, was het deze week weer beter uit te houden tijdens de activiteiten. Met de grote kinderen waren we begonnen met kreeftentikkertje, waarbij de kinderen op hun handen en voeten met de buik naar boven moesten bewegen. Het was uitdagend voor ze om zich zo voort te bewegen en ook nog andere kinderen te moeten tikken. Vervolgens speelden we een spel waarbij het reactievermogen van de kinderen werd getest, genaamd hoofd schouders knie en teen. Als samenwerkingsspel moesten de kinderen vervolgens de bal overgeven terwijl ze in een cirkel aan elkaar gebonden zaten. Maar niet met de handen, nee ze moesten de bal met de voeten doorgeven. Dit was heel lastig en het geduld raakte gauw op waardoor het juist vaker fout ging. Ten slotte hebben we korfbal gespeeld in twee teams, maar we gebruikten emmers in plaats van korven om het wat gemakkelijker te maken voor de kinderen. De kinderen speelden goed samen, maar om te scoren bleek nog niet zo makkelijk te zijn.

De groep met de jonge kinderen startte vandaag met een gezamenlijke warming-up. Zij speelden met z'n allen een potje vuurwerk tikkertje. Een tikspel waarbij je als je getikt bent door één van de twee tikkers met je armen en benen wijd gaat staan. Alle lopers die nog niet getikt zijn kunnen je bevrijden door voor je te gaan staan en een hand op je schouder te leggen. Op dat moment spring je samen in de lucht en maak je met je armen een grote boog en maak je een knallend vuurwerk geluid. Nu mag je beide weer mee rennen. 

Na de warming-up werd de groep verdeeld in kleine groepjes van twee en vier kinderen. In deze groepjes speelden ze vijf verschillende mik activiteiten. Zo werden er tennisballen gegooid en gevangen in een omgekeerde pion. Daarnaast probeerde de kinderen te scoren met een frisbee in hoepels die opgehangen waren in de goals. Ook werd er gevoetbald, elke keer dat er werd gescoord in een goaltje mocht de pion waar vandaan geschoten werd een stuk naar achter worden gezet. Zo werd het steeds lastiger om te scoren. De vierde activiteit die werd gepeeld was een mikspel waarbij de kinderen hoepels om een pion heen moesten gooien. Wanneer dit gelukt was mochten ze in plaats van grote hoepels proberen kleine ringetjes om de pion heen te werpen. De vijfde en laatste activiteit die de kinderen vanmiddag hebben gespeeld was een spel waarbij zij pionnen van een bank probeerde af te gooien met een bal. Aan beide kanten van de bank stonden twee kinderen. Welk team weet de meeste pionnen aan de kant van de tegenstander op de grond te krijgen? Het was weer een leuke middag vol met verschillende kleine spelletjes. 

   

Dinsdag 27 juni

Vandaag zijn we, zoals iedere dinsdag, weer met een grote groep kinderen. Met deze hele groep spelen we de zomerbingo. We delen de groep op in groepjes van drie of vier kinderen die samen een team vormen. Over het hele hockeyterrein zijn er plaatjes verstopt met daarop een plaatje dat te maken heeft met het thema zomer. Op al deze plaatjes staat ook een nummertje. Wanneer we de activiteit hebben uitgelegd, geven we het startsignaal en gaan alle kinderen op zoek naar de plaatjes. Als je een plaatje hebt gevonden, onthoud je wat er op het plaatje staat en wat voor cijfer erop staat. Je rent terug naar de tafel en zegt wat je hebt gevonden, bijvoorbeeld: vliegtuig, nummer 9. Als dit klopt dan kruisen we het plaatje aan op de bingokaart. De kinderen moeten zowel het plaatje als het nummer onthouden, zodat we zeker weten dat ze het plaatje ook echt gezien hebben. Voor de allerkleinste ook een extra goede oefening om de cijfers te lezen en om deze te onthouden in combinatie met het plaatje.  

Alle groepjes zijn bijna een uur op zoek, maar nog niemand heeft de hele bingokaart vol. We roepen iedereen bij elkaar om de activiteit af te sluiten. Ook al gaat het niet om het winnen, vertellen we toch even welke groepjes de meeste kaartjes hebben gevonden. Er waren maar liefst vier groepjes die vijftien van de twintig plaatjes hebben gevonden! Alle andere groepjes zaten ook dicht in de buurt met 13 of 14 plaatjes.  

Ook vandaag hebben we bij Sportstuif weer een jarige die graag wil trakteren. Na het zingen van ‘lang zal ze leven’ krijgen alle kinderen een lekker zakje popcorn. Die lust iedereen wel na een middag vol beweging!  

   

Woensdag 28 juni

Vandaag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Dit betekend dat er ook andere kinderen buiten Sportstuif om ook aan mogen sluiten bij onze activiteit.

We spelen vandaag een deel van de zomerbingo van gisteren gemengd met sportactiviteiten waar je ook bingo kaartjes mee kan verdienen. Van de 20 cijfers die er gezocht moeten worden lagen er 11 verstopt over het terrein. De andere 9 kon je dus verdienen door spellen op het veld te spelen.

We hebben een voetbal en hockey parcours uit gezet waar je moet scoren om een cijfer te verdienen. Ook stonden er 3 verschillende fitness oefeningen. Bij deze oefeningen moest je buikspieroefeningen, over touw heen springen en burpees. Ook kunnen ze door een rondje om het veld heen te rennen een cijfer verdienen. De laatste drie spellen waren hoepelwerpen, zaklopen en een parcours lopen met een bal op een slagbetje.

Alle kinderen hebben onwijs goed de spellen mee gedaan en de kaartjes gezocht. De meest gevonden cijfers waren en maar liefst 18.

   

Donderdag 29 juni

Vandaag was het een redelijk warme dag, maar in de lucht leken buien te hangen. Gelukkig voor onze activiteiten was dit niet het geval. We speelden als warming-up wie ben ik tikkertje en het leuke aan dit tikspel is dat iedereen wel minimaal één keer de tikker wordt. Met de kleinere kinderen zijn we vervolgens doorgegaan met twee verschillende activiteiten genaamd ‘’piraterij’’ en ‘’minitrefbal’’. Bij piraterij staan twee kinderen op het piratenschip en de andere kinderen verdeeld over de twee zijdes van het piratenschip. Ze moesten dan de bal naar de andere kant van het piratenschip krijgen zonder dat de piraten de bal onderschepte, een soort lummelspel. Minitrefbal was een vorm van trefbal maar dan makkelijker gemaakt zodat het speelbaar was voor de kleinere kinderen. Het leuke was dat de kinderen nog mee konden doen als ze af waren. Ze moesten dan namelijk op de grond in het veld gaan zitten en konden dan nog steeds andere kinderen afgooien. Met de grote kinderen hebben we na de warming-up de hele tijd een mikspel gedaan met hoepels op de goal. In drie verschillende rijen streden de kinderen in teams tegen elkaar om zoveel mogelijk punten op de hoepels te scoren. Door te scoren met een slagbetje en tennisbal, een frisbee, of door te schieten of te gooien met een voetbal richtte ze hun vizier af om de hoepels te raken. Wederom een leuke dag bij Sportstuif met veel beweging!

   

Vrijdag 30 juni

Het is alweer vrijdag, wat gaan de weken toch snel. Over twee weekjes is het al weer zomervakantie. Je merkt aan alle kinderen dat ze er onwijs veel zin in hebben. We beginnen de dag dan ook met een studiedag van de Bloktempel. In de ochtend waren we gezellig met iedereen naar speeltuin de molenwiek geweest. Hier hebben we allemaal heel de ochtend vrij mogen spelen.

In de middag spelen we drie verschillende spellen, om te beginnen spelen we dierentuin tikkertje als warming up. Hier liggen in het tikveld verschillende hoepels met daarin één persoon. Deze persoon/dier moet in deze hoepel blijven staan, deze hoepel is namelijk een dierenhok. Vanuit de verschillende dierenhokken moeten de dieren de voorbij komende bezoekers tikken. Wanneer er een bezoeker getikt is dan moet deze even buiten het tikveld wachten.

Daarna speelde we leeuwenkooi. Hier liggen twee grote vierkanten op de grond, dit is het speelveld met twee tikkers (leeuwen) daarin. Als je start als renner heb je een dominosteentje in je hand. Je moet proberen om aan de overkant van dit veld te komen zonder getikt te worden. Ben je wel getikt? Dan moet je je dominosteentje aan de tikkers geven. Kom je aan de overkant zonder getikt te worden? Dan mag je het steentje daar neerleggen. Aan het einde kijken we welk team de meeste dominosteentjes heeft verzameld.

Het laatste spelletje wat we spelen was een alfabet spel. Bij elke pion ligt een letter van het alfabet. Bij deze letter mag iedereen iets zoeken wat met deze letter begint. Ze mogen alles pakken van binnen en buiten. Dus bijvoorbeeld bij de A ligt er een appel. Aan het einde ligt er bijna bij elke letten wel een attribuut!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches