Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van zomerse temperaturen tot binnen spelletjes spelen, een wisselvallige week dus! – week 20

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 13 mei
Vandaag startte we de week helaas met een nat pak. Tijdens het ophalen van de kinderen van school begon het erg hard te regenen. Gelukkig kwam daarna de zon weer door en konden we lekker naar buiten om onszelf op te laten drogen en spelletjes te spelen op het veld.
 Als warming-up speelden we met z'n allen tik tik wie ben ik tikkertje. Ben je getikt door de tikker sluit je je ogen. Eén van de lopers kan je bevrijden door tik tik wie ben ik te zeggen en op je rug te tikken. Raad je de juiste persoon dan mag je weer meedoen. Verkeerd gegokt dan blijf je nog even staan totdat er iemand langskomt waarvan je de stem wel herkent. 
Na de warming-up werd de groep in tweeën verdeeld. De jongere kinderen speelden drie verschillende spelletjes. Zij startte met politie en boefje. Een tikspel waarbij de kinderen één tegen één strijden. De boef probeert een diamant te pakken, op het moment dat hij of zij de diamant in handen heeft gaat de politie erachteraan. Gelukt om aan de overkant te komen zonder getikt te worden dan heeft de boef een punt. Lukt het de politie om de boef op tijd te pakken dan heeft de politie een punt. Wie verzamelt de meeste punten?  Ook speelde zij het spel ontwijkbal. Hierbij vormt de groep een kring en twee van de kinderen staan in het midden van de kring. De kinderen in de kring proberen met verschillende zachte ballen de kinderen in het midden af te gooien. Wanneer dit lukt wisselen zij van plek.  Om af te sluiten speelden zij reus, reus, hoe laat is het

De oudste kinderen speelden het spel rawhide. Er zijn hierbij twee tikkers, de één loopt in het veld en de andere zit op de bank (deze vormt de middenlijn van het veld). De tikkers mogen beide maar aan één kant van het veld komen. Op het moment dat de ene tikker op de bank gaat zitten moet de andere opstaan en gaan tikken. Zo kan er toch aan beide kanten van het veld worden getikt. De lopers mogen namelijk wel wisselen van kant. Het is dus aan de tikkers de taak goed samen te werken om zo de kinderen te kunnen tikken.  Vervolgens werd er een voetbal kwartet gespeeld. Het was weer een geslaagde middag! 

   

Dinsdag 14 mei
Heerlijk weer om naar buiten te gaan en lekker actief bezig te zijn!

Na het insmeren en buiten fruit eten zijn we snel naar het hockeyveld gegaan om te beginnen met de beweegactiviteiten. Als beginspel hebben alle kinderen samen de klassieker "Iemand is hem, niemand is hem" gespeeld. Wie een bal kan pakken, is op dat moment de tikker en probeert iemand af te gooien. Als iemand anders de bal pakt, is diegene de tikker.

Na het beginspel is de groep opgesplitst in twee verschillende groepen en zijn we aan de slag gegaan met de twee grote spellen.

Als eerste spel stond buikschuiven op het programma. De naam van het spel zegt het eigenlijk al! Buikschuiven over een groot en nat zeil en kijken of je in één keer naar de overkant kunt komen. Een ideaal spel met het warme weer, en de kinderen vonden dit ook erg leuk!

Het tweede spel was diamantenroof, een tik-spel waarbij de boeven de diamanten uit de kluis proberen te roven en mee te nemen naar hun schuilplaats. De politieagenten proberen dit natuurlijk te voorkomen en de boeven te tikken als zij een diamant hebben geroofd. Een intensief spel voor jong en oud waarbij samenwerken erg belangrijk is!

Een middag met leuke activiteiten, lekker weer en lachende kinderen.

   

Woensdag 15 mei
Helaas was het een regenachtige dag waardoor we onze activiteiten vandaag moesten verplaatsen naar binnen. Het was vandaag wel weer de eerste woensdagmiddag activiteit van na de vakantie. Als extra activiteit hadden we archery tag geregeld.

Binnen hadden we drie activiteiten neer gezet zodat het uur toch flink gevuld werd. Deze drie groepen werden onderverdeeld in jong, middel en oud.

Het eerste spel was een steen, papier, schaar estafette. Bij dit spel lagen er 8 hoepels in een rij achter elkaar op de grond. Aan beide uiteinden stond een groepje kinderen. De voorste twee van beide rijen begonnen met springen naar elkaar toe. Wanneer je elkaar tegenkwam moest je het spel steen, papier, schaar spelen. De winnaar mocht door met springen en de verliezer moest zo snel mogelijk aan de kant zodat daar een nieuwe uit hun rij kon starten. Op deze manier kom je elke keer iemand tegen tot je bij de laatste hoepel uit komt, dan heb je een punt verdient.

Het tweede spel was gooien en vangen. De groep werd onderverdeeld in allemaal tweetallen. Ieder tweetal ging tegenover elkaar staan met een pion ondersteboven in hun handen. Eén van de twee had ook een pittenzakje in zijn of haar hand. Dit pittenzakje moest je over gaan gooien naar de ander. Was deze raak? Dan mocht je steeds verder uit elkaar gaan staan. Op deze manier werd het spel telkens wat moeilijker. Ook kon je verschillende gooi technieken uitproberen zoals bovenhands of onderhands. Je kon jezelf dus op verschillende manier uit blijven dagen.

Het laatste en het meest speciale spel voor deze woensdagmiddag activiteit was dus archery tag. Dit is schieten met een pijl en boog alleen zit er op de pijl een zacht kussentje waardoor je elkaar ook kan raken. Wij gingen alleen vanaf een bepaalde afstand pionnen van een muurtje af schieten. De jonge kinderen moesten we nog ondersteunen maar de oudere kinderen konden het al ontzettend goed zelf. Er waren veel pionnen geraakt en de kinderen vinden dit altijd een super gaaf onderdeel!

   

Donderdag 16 mei
Deze dag was heerlijk zonnige geweest ook al waren de voorspellingen minder goed. We hebben maar een klein buitje gehad en dat was toen we aan het fruit eten gingen.

Daarna scheen de wisselend de zon en zijn de middag activiteiten begonnen. We begonnen met een gezamenlijk spel van schipper mag ik over varen. Hierbij stonden er drie tikkers in het midden van een vak. De andere kinderen stonden op een lijn. Ze moesten toen schipper mag ik over varen ja of nee? En moet ik dan een tol betalen ja of nee? Als de tikkers dan ja zeiden moesten ze nog vragen hoe. De tikkers bepaalde dan hoe ze naar de overkant moesten komen (bijv. springend, hinkelend, enz.).

Na het tik spel werd de groep verdeeld tussen jong en oud.

De jonge kinderen speelde de spelletjes poortje rollen en doorgeef estafette. Bij poortje rollen staan de kinderen in een kring met de voeten tegen elkaar en maken ze een poortje met hun benen. Er komt dan een bal in het veld en de kinderen moeten proberen met hun handen de bal door iemand zijn poortje te rollen.

Bij doorgeef estafette staan twee groepen in een rij achter elkaar en moeten ze een pittenzakje tussen de benen doorgeven naar achter. Heeft de achterste de pittenzakje moet die naar vooraan de rij rennen en weer het pittenzakje door naar achter geven. Dit gaat door tot de eerste weer vooraan staat.

Op het eind hebben ze nog het eindspel tik tik wie ben ik gedaan.

De oude kinderen speelde drie op een rij en levend kwartet.

Bij drie op een rij waren er twee groepen die moesten proberen drie op een rij te maken in hoepels die wat verder van ze liggen. Ze moeten om de beurt heen en weer rennen en een pittenzakje neerleggen. Nog geen drie op een rij naar drie keer neerleggen mag de volgende een pittenzakje verplaatsen.

Bij levend memorie zijn er vier groepjes van 2 a 3 kinderen die kwartet moeten gaan maken. Iedereen heeft een vak met 4 verschillende voorwerpen en ze moeten van een voorwerp dezelfde krijgen. Ze moeten die bij andere groepen afpakken.

Als eind spel deden ze nog fopbal.

Na de activiteiten is er nog even tijd voor vrijspelen voor dat iedereen weer wordt opgehaald.

   

Vrijdag 17 mei
Einde van de week ondanks de regen veel activiteiten kunnen doen.

Vandaag was alles even anders. De parkeerplaats was een veranderd in een zwembad dus alle kinderen hebben een auto ritje kunnen maken.

De leuke spelletjes die we vandaag hadden bedacht hebben we helaas niet kunnen spelen maar in de plaats hiervoor hebben we met de hele groep samen kring spellen gedaan. Er waren verschillende "moordenaaren" in ons midden die verschillende kinderen hebben "vermoord"... Wat een bloedbad was dat.

En ra ra wie ben ik. Een jonge of een meisje, blond of bruin, jurk of broek, laarsjes of sneakers? Met al deze vragen blijft er 1 iemand over.

De middag is voorbij gevlogen. Nu op naar een lang weekend! 

FIJN PINKSTER WEEKEND!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches