Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wat een heerlijke temperaturen! – week 26

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 24 juni
Vandaag was het eindelijk weer lekker weer! Na dat we buiten het fruit op hebben gegeten zijn we allemaal leuke waterspellen gaan spelen.

We hadden olifanten tikkertje, hier moesten de kinderen uit een vak spullen pakken zonder getikt te worden. De tikkers konden de kinderen tikken met waterpistolen.

Ook hadden we een balans spel. Hier moesten de kinderen een parcours afleggen met een dienblad, op het dienblad stonden bekers met water.

En als laatst hadden we de buikschuifbaan uitgelegd! Na al de leuke spellen gespeeld te hebben, hebben we nog wat vrij gespeeld. Het was een erg geslaagde dag!

   

Dinsdag 25 juni
Na een gezamenlijk moment van fruit eten, drinken en insmeren, is het tijd om te spelen. Vanwege de tropische temperaturen Hebben we geen intensieve sportactiviteiten. De kinderen kunnen zelf kiezen of ze buiten op het veld willen spelen. Op het veld werk volop genoten van de buikschuifbaan. In de schaduw en binnen werden prachtige tekeningen gemaakt, spelletjes gespeeld en indrukwekkende lego kunstwerken gebouwd! Een leuke dag op Sportstuif.

   

Woensdag 26 juni
Ook vandaag hadden we weer het hitteplan uit de kast getrokken. De temperaturen stegen zelfs tot 30 graden. Dus ook al was het tijd voor de woensdagmiddag activiteit, mochten de kinderen zelf kiezen wat ze deden. Toen de eerste kinderen uit school waren konden zij meteen genieten van onze XXL buikschuifbaan, we hadden er namelijk twee aan elkaar gelegd!

Toen iedereen aanwezig was aten we eerst zoals gewoonlijk lekker allemaal samen fruit. Na het fruit eten hebben we iedereen nog eens goed ingesmeerd en daarna konden we weer lekker met het water aan de gang. Ook hadden we voor deze dag een springkussen geregeld, hier mochten de kinderen ook zelf vrij op spelen. Maar natuurlijk mocht er ook voor gekozen worden om lekker in de schaduw een spelletje te gaan doen of een mooie tekening te maken.

Aan het einde van de dag was het dan natuurlijk ook tijd voor een lekker ijsje als afsluiting

   

Donderdag 27 juni
Vandaag was het weer een mooie zomerse dag en daarom hadden we de buikschuifbaan weer klaarliggen! De eerste kinderen die van school waren gehaald hadden nog even tijd om ervan af te gaan voor het fruit eten.

Omdat het af en toe wat bewolkt was en wat waaide was de temperatuur goed genoeg om wat actieve spellen te spelen. We hebben met alle kinderen sponzen estafette gedaan.

Hierbij werd de groep in vier teams verdeeld. De eerste in de rij van het team gaat met een spons over de buikschuifbaan en gaat de spons zo nat mogelijk maken. De tweede in de baan mag gaan als de eerste van de baan is. Aan het einde knijpen ze de spons uit boven een emmer. Na zeven minuten hebben we een tussenstand gedaan en naar nog zeven minuten is er een winnaar uitgekomen. Na deze activiteit mocht iedereen vrij spelen.

Na heerlijk vrijgespeeld te hebben hadden we nog een verjaardag te vieren. De traktatie was een ijsje, dat was wel lekker met dit weer.  Nadat de ijsjes op waren kwamen de meeste ouders al om de kinderen op te halen en was de dag alweer voorbij.

   

Vrijdag 28 juni
Yes! Na een paar hete dagen zat er vandaag was het vandaag rond de 20 graden en ideaal weer om buiten weer wat actievere spellen te spelen.

Na schooltijd hadden we samen geluncht, waarna iedereen lekker buiten ging spelen. Sommige kinderen speelden op het veld en anderen kozen ervoor om buiten creatief aan de slag te gaan. Nadat de andere kinderen ook uit school waren hebben we genoten van wat lekkere bordjes fruit.  Hierna gingen de kinderen allemaal wat drinken en konden we starten met de activiteiten. Als warming-up speelden we bevrijdingstikkertje. Als je getikt was moest je van je handen een kommetje maken. Andere kinderen konden hen dan bevrijden door hier een natte spons in te leggen.

Na de warming-up verdeelden we de groep op in drie groepjes die elk drie spellen speelden. Bij  alle spellen deden we wat met water om toch nog lekker verkoeling te zoeken. We speelden het bekende flessenvoetbal en een waterestafette. Naast deze twee spellen speelden we ook nog dubbel-likker tikkertje. Hierbij zitten twee tikkers aan elkaar vast en proberen de andere kinderen te tikken. Als je af was moest je een spons in een emmer mikken. Als dit gelukt was, mocht je weer meedoen.

Na de spellen hebben we buiten nog kunnen genieten van een heerlijk koekje. Op naar de laatste schoolweek voor de zomervakantie. Fijn weekend en tot volgende week!

  

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches