Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspellen, lasergamen bij de woensdagmiddag activiteit en naar de Splinter – week 28

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 10 juli

Vandaag is de laatste week voor de zomervakantie van start gegaan met verschillende buitenactiviteiten op het veld. Het was heerlijk weer, waardoor twee van de drie activiteiten vandaag met water gespeeld werden. 

Tijdens de activiteiten werd de groep in drieën verdeeld. Alle drie de groepen speelden dezelfde drie spelletjes. Het eerste spel dat gespeeld werd was een waterestafette. De groep werd in twee teams verdeeld. Vervolgens gaf de spelbegeleider een opdracht voor het verzamelen van bepaalde hoeveelheden en kleuren blokjes. Bijvoorbeeld drie rode, twee gele en één groen blokje. Om en om legde de kinderen van beide teams het parcours af om vervolgens een blokje uit het zwembadje te pakken. Het team dat als eerst de juiste blokjes verzameld had won het spel. 

Het tweede spel dat gespeeld werd was een overloopspel. Om en om probeerde de kinderen door een haag van kinderen met waterpistolen, natte sponzen en balletjes naar de overkant te rennen. Wie kan er naar de overkant komen zonder nat te worden? 

Het derde en laatste spel dat vandaag op het programma stond was het chaosdoelenspel. Een voetbalspel waarbij ieder kind een eigen goal heeft. Wordt er bij jou gescoord dan moet je even wisselen met een kindje wat aan de kant te wachten staat.
Het was weer een leuke middag vol (water)pret! 

   

Dinsdag 11 juli

Vandaag is het met 30 graden wederom een warme dag. Gelukkig zijn de kinderen hier inmiddels al aan gewend en hebben veel kinderen ook zwemkleding in hun tas zitten. Dit komt altijd van pas op zomerse dagen bij Sportstuif! Ook voor de kinderen zonder zwemkleding is er uiteraard de mogelijkheid om met water te spelen.  

We starten vandaag met twee gezamenlijke, korte activiteiten. De helft van de groep start met sponzentikkertje. De naam zegt het al: de tikkers hebben een natte spons vast, waarmee ze de andere kinderen proberen te tikken. Ben je getikt? Dan moet je even aan de zijkant in een hoepel gaan staan. Steeds als er een ander kindje bij komt die ook af is, mag je een plekje doorschuiven. Degene die in de groene hoepel staat, aan het einde van de wachtrij, mag weer terug het speelveld in. De kinderen zijn bij dit spelletje actief bezig met toch wat fijne verkoeling!  

De andere helft van de groep start met een buikschuif-estafette. Hierbij is het de bedoeling dat je met een natte spons zo snel mogelijk over de buikschuifbaan glijdt. Aan het einde van de buikschuifbaan staat een rietenstoel met een emmer eronder. Je legt je natte spons op de stoel en knijpt hem uit met je handen, of door er op te gaan zitten. Door de gaten in de zitting loop het water in de emmer onder de stoel. Welk team brengt uiteindelijk het meeste water naar de overkant?  

Na de twee spelletjes mogen de kinderen nog lekker vrij spelen. De meeste kinderen spelen verder op de buikschuifbaan of in het zwembadje.  Andere kinderen kiezen ervoor om in de schaduw rustig te tekenen of te knutselen.  

Voor de ouders die hun kind weer op komt halen is het deze dagen altijd maar de vraag of hij of zij (en de kleding) droog of kletsnat is. Gelukkig maakt dit voor zowel de ouders als de kinderen helemaal niks uit!  

   

Woensdag 12 juli

Deze woensdag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Dit betekend dat alle kinderen uit Son en Breugel mee mogen spelen met de activiteiten van Sportstuif. Deze middagen hebben we ook extra speciale spellen bedacht.

Om te beginnen speelde we het warming-up spel iemand is ‘m niemand is ‘m. Hier staan alle kinderen in het veld, wanneer je een bal kan pakken die in het veld ligt mag je hier iedereen mee afgooien. Ben je afgegooid dan mag je even aan de zijkant van het veld komen staan. wanneer er vier kinderen aan de zijkant staan, mag de eerste er weer in om mee te doen aan het spel.

Na de warming-up hebben we allemaal lacrosse sticks klaar gelegd om hier oefeningen mee te doen. we beginnen met het rollen en opvangen van de bal naar elkaar toe. Daarna gaan we de bal onderhands naar elkaar gooien en vangen. Wanneer dit goed gaat gaan we proberen om bovenhands naar elkaar te gooien en dan ook bovenhands te vangen. Je mag daarna ook proberen om wat verder uit elkaar te gaan staan omdat je dan de bal wat harder kan gooien.

Na deze oefeningen was het tijd om binnen in het donker te lasergamen. Hier hebben we super gave obstakels neer gezet waar je achter kan schuilen. Iedereen kreeg een lasergun om je tegenstanders mee af te schieten. Zijn jou levens op? Dan moet je even je gun inleveren en wachten in de rij tot je weer aan de beurt bent.

   

Donderdag 13 juli

Vandaag was het een benauwd dagje en voor de meeste kinderen de laatste dag bij Sportstuif voorafgaand aan de start van de zomervakantie. Om deze reden hebben we de grote kinderen dan ook aan het eind van de beweegactiviteit laten kiezen wat ze wilde doen. Aan het einde werd er dus lekker gevoetbald en gehockeyd. Maar we begonnen met de hele groep met iemand is hem niemand is hem waarbij de kinderen elkaar af konden gooien met ballen en elkaar weer konden bevrijden door een kleiner balletje door de benen te rollen. Vervolgens gingen we met de kleine kinderen twee leuke spellen doen. We speelden een mikspel met hoepels in de goal waarbij de kinderen balletjes moesten gooien door de hoepels en op deze manier punten konden verdienen. Om het wat lastiger te maken, mochten ze daarna ook proberen om juist met grotere ballen te gooien. Ook speelden we een spelletje waarbij één kind uit de groep even weg moest, genaamd undercover. De andere kinderen verwisselden dan kledingstukken met elkaar en het kind wat weg was moest raden wat er veranderd was aan de groep. De winnaar mocht een beweegopdracht verzinnen voor de anderen. Met de grote kinderen hebben we ook nog een kruiwagenrace gedaan, zak gelopen en nog andere parcoursvormen. Een dag vol activiteiten zodat de kinderen zich de volgende dag weer fit voelde voor de laatste schooldag.

   

Vrijdag 14 juli

De aller laatste dag voor de zomervakantie begint. Een aantal scholen hadden ook een studiedag vandaag waardoor we in de ochtend al naar speeltuin de Splinter kunnen gaan. Hier hebben alle kinderen heerlijk vrij mogen spelen tot we in de middag de rest van de kinderen moeten halen.

Nu alle kinderen van de scholen gehaald zijn gaan we met iedereen samen een boterham eten. Na de lunch mag iedereen nog heel even vrij spelen zodat wij de zomer Sportstuifquiz klaar kunnen maken. Iets later op de dag is het dan ook tijd voor die quiz. Hier hebben we verschillende groepen gemaakt en deze verdeeld over de kantine. Elk groepje heeft een antwoordvel waarop zij de antwoorden van de vragen kunnen schrijven. Tijdens de quiz krijgt ieder groepje een heerlijk fruithapje op tafel. Aan het einde van de quiz kijken we natuurlijk welk groepje de meeste vragen goed heeft beantwoord.

Na deze quiz is het nog tijd om even naar buiten te gaan en daar nog lekker vrij te spelen tot het eindelijk ZOMERVAKANTIE is!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches