Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

We hebben weer heel veel leuke en verschillende activiteiten mogen doen deze week! – week 13

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 27 maart

Van regen naar zon tot hagel, vandaag deed het weer van alles wat. We begonnen aan een nieuwe week met nieuwe leuke activiteiten voor de kinderen. Met de kleine kinderen waren we gestart met een tikspel als warming-up genaamd broodroostertikkertje. Wanneer je getikt werd moest je blijven staan op je plaats en kon je bevrijd worden door twee andere kinderen. Het ene kind moest dan voor je staan en het andere kind achter je, waardoor je een tosti kreeg. Als je een tosti was, mocht je weer lekker verder rennen in het veld tot je weer getikt werd. Vervolgens verdeelde we de groep in twee waarbij beide groepen ieder een apart spel speelden. We wisselden na de helft van de tijd om, zodat alle kinderen alle spellen hadden gespeeld. Eén van de spellen was jagers in de dierentuin waarbij er verschillende ‘’kooien’’ waren waar groepjes met kinderen in stonden. De kinderen kregen verschillende dieren toegewezen die zij waren. In elke kooi zat één diersoort en er was ook een kooi die leeg was. In het midden van het veld stonden twee jagers die de dieren moesten tikken wanneer zij naar een andere kooi verplaatsten. De begeleider begon een verhaal te vertellen en de kinderen moesten goed opletten, want als hun dier in het verhaal werd genoemd, moesten ze verplaatsen naar de andere kooi zonder getikt te worden. Als ze wel werden getikt, werden ze een jager en mochten ze de andere jagers helpen met de overgebleven dieren te vangen. Het andere spel wat de kinderen speelde was overlooptrefbal. De kinderen moesten proberen om naar de overkant van het speelveld te rennen, terwijl andere kinderen vanaf de zijkanten probeerde om de rennende kinderen af te gooien met een bal. Waar sommige kinderen afwachtend keken of het een juist moment was om te rennen, gingen andere kinderen gelijk naar de overkant. Hieruit bleek dat snel zijn niet altijd een voordeel hoeft te zijn, want de ballen worden dan natuurlijk als eerst op jou gericht.

Als warming-up speelde de oudste groep vandaag het spelletje ontwijk bal. Een spel waarbij er telkens een ander tweetal in het midden van een kring gevormd door de rest van de kinderen stond. De kinderen eromheen probeerde met zachte ballen de kinderen in de kring af te gooien. Het spel werd op tijd gespeeld, het tweetal die het langst in het midden heen en weer kon bewegen zonder geraakt te worden door een bal won het spel.

Na de warming-up is de groep in tweeën gesplitst en speelde beide twee verschillende spelletjes. Het eerste spel die gespeeld werd was Kingen. Een spel waarbij het speelveld in vier gelijke vakken wordt verdeeld, met in ieder vak één persoon. De bedoeling is om in het vak met de hoogste waarde te belanden. Dan ben je namelijk de ‘King’! De speler die in dit vak start, mag met zijn of haar handen de bal slaan naar een van de andere vakken. De speler die nu de bal in zijn of haar vak krijgt, speelt de bal weer naar een ander vak. Natuurlijk zijn er nog een paar spelregels bij Kingen. Zo mag de bal nooit twee keer in je eigen vak stuiteren of buiten je vak belanden. Ook mag je de bal niet vangen en vasthouden, maar moet je direct doorslaan. Toch een foutje gemaakt? Dan zal jij je eigen vak moeten verlaten en komt er een wisselspeler in het eerste vak bij. De rest van de spelers schuiven indien nodig een plek door. Zo maakt iedereen kans om op de plek van de koning te komen. Daarnaast speelden de kinderen vandaag het spelletje wie scoort is keep. Slalommen om de pionnen met de bal aan de stick rende de kinderen om en om naar de goal. Bij de goal aangekomen probeerde ze te scoren. Gelukt? Dan word jij de nieuwe keeper. Niet gelukt? Dan ga je via het parcourtje met hinkelpad en de spring onderdelen terug naar de rij en probeer je het daarna gewoon opnieuw. Na het scoren met de hockeystick probeerde de kinderen het ook nog met de voetbal.

   

Dinsdag 28 maart

Vandaag hadden we een iets kleinere groep op dinsdag dan normaal. Hierdoor konden we een keer gezellig met de hele groep een warming-up spel doen. Het spel wat we speelde was iemand is hem niemand is hem. Hier staan alle kinderen in het veld, wanneer je een bal kan pakken die in het veld ligt mag je hier iedereen mee afgooien. Ben je afgegooid dan ben je af en mag je even aan de zijkant van het veld komen staan.

Hierna stonden er drie kleinere spellen klaar om te gaan spelen. De groep mocht zich eerst van groot naar klein op de witte lijn opstellen. Door middel van deze rij konden we de groepen verdelen. De eerst groep ging een pionnen spel spelen. Iedereen krijgt één pion die hij of zij ergens in het veld neer mocht leggen. Daarnaast staan er nog twee tikkers in dat veld. Deze spelers hebben ook geen pion in het veld gelegd. Op een teken van de begeleider zocht iedere veldspeler een nieuwe pion. Dat moesten zij doen zonder getikt te worden. Was je wel getikt? Dan mocht je een pion mee naar de zijkant van het veld nemen en daar even wachten tot de volgende spelronde.

Het tweede spelletje wat we speelde was boeren en koeien. Aan de zijkant van het veld staan een aantal boeren te wachten. Elke speler die over is staat in het speelveld en is een koe. De eerste boer komt in het veld en roept daarbij ‘ik ben de boer’. De boer moet op dat moment een koe gaan tikken, is dit gelukt dan word de boer een koe en de koe een boer. Als dit is gebeurd dan is de volgende boer aan de beurt en gaat het spel weer verder!

Het laatste spelletje wat we speelde was een estafettevorm met hoepels. Er waren twee teams met voor elk team een tennisbal en een rij hoepels. De eerste speler gaat rennen en legt de tennisbal in de eerste hoepel. Hierna komt de tweede speler en die legt de tennisbal van de eerste naar de tweede hoepel. Zo gaan we door tot de tennisbal in de laatste hoepel ligt, het team wat dat als eerste voor elkaar krijgt heeft gewonnen.

   

Woensdag 29 maart

Vandaag was het een rustige dag bij Sportstuif. We beginnen de dag zoals gebruikelijk met lunchen, vrij spelen en fruit eten. Na het fruit eten is het tijd om naar veld 2 te gaan voor de sportactiviteiten.  

Vandaag beginnen we met een estafette. Het is de bedoeling dat je met je team in een rij achter elkaar in de plankhouding gaat staan. De achterste persoon rolt dan een bal onder iedereen door. De voorste persoon stopt de bal, degene die de bal rolde sluit vooraan en zo kom je steeds dichter bij de overkant.  

Na dit warming-up spelletje spelen we mijnenveld. Er is een veld met hoepels die in drie rijen van vier liggen. Bij iedere ronde is er een bepaalde manier om naar het einde van het veld te lopen, zonder dat je op een bom stapt. Als je op een bom stapt ben je af. Degene die in de rij aan het wachten zijn moeten goed opletten, want als degene voor hun de goede route loopt of op een bom stapt kunnen ze deze info gebruiken voor als zij aan de beurt zijn. Er zijn verschillende routes, dus we kunnen dit spel lekker lang spelen.  

Als laatst spelen we nog levend kwartet. We hebben vier teams met in ieder team twee kinderen. Een van hen is de politie en de ander de boef. Bij ieder team ligt een hoepel met materialen hierin. De boef gaat materialen bij een ander team stelen en de politie beschermt de materialen bij de eigen hoepel door boeven te tikken die iets gepakt hebben. Als je getikt bent, moet je het gestolen materiaal terugleggen. Word je niet getikt totdat je bij je eigen hoepel bent, dan mag je het houden. Als je vier dezelfde materialen hebt, dan heb je een kwartet en mag je deze veiligstellen. Het team met de meeste kwartetten wint.  

Na de drie spelletjes spelen we nog even buiten totdat we binnen een koekje gaan eten. Hierna wordt er vooral binnen nog vrij gespeeld totdat iedereen weer wordt opgehaald.  

   

Donderdag 30 maart

Vandaag moesten we rekening houden met een flinke piek regen, maar deze piek was van korte duur. Na even geschuild te hebben in de dug-out konden we gewoon weer leuk verder met de activiteiten die op het programma stonden. Met de kleine kinderen begonnen we met gevangenistikkertje. Bij dit tikspel zijn er twee politieagenten die de andere boeven proberen te tikken. Wanneer de boeven getikt waren, moesten zij de ‘’gevangenis’’ in. Wanneer de gevangenis voor de helft gevuld was, stopte het spel even waarbij alle kinderen hun ogen dicht moesten doen. Wanneer de kinderen hun ogen dicht hadden, werden er allemaal kleine balletjes in het speelveld gelegd. Op één van deze balletjes zat een sleutel vast die de kinderen in het speelveld moesten gaan zoeken. Wanneer zij de sleutel hadden gevonden en deze naar de begeleider brachten, was iedereen uit de gevangenis vrij. Ze moesten natuurlijk wel opletten dat ze tijdens het zoeken van de sleutel niet toch getikt werden door de politieagenten. Volgengs gingen we door met ren je rot. Bij deze quizvorm werden er vragen gesteld aan de kinderen aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Elke vraag had drie antwoorden die ieder een eigen kleur hadden toegediend. Het ene antwoord was rood, de ander blauw en de laatste groen. Als de kinderen de vraag en de antwoorden hoorde, moesten ze naar het vak rennen die dezelfde kleur had als het antwoord op de vraag waarvan zij dachten dat het goed was. Het was niet makkelijk en de kinderen moesten goed nadenken voordat ze begonnen met rennen, maar leuk was het zeker. We sloten de dag voor de kleine kinderen af met kleine piraterij. Er waren verschillende piratenschepen gebouwd van hoepels waar per ronde twee kinderen op mochten staan. Deze twee piraten moesten proberen om de bal te onderscheppen van de andere kinderen maar mochten niet van het piratenschip af. De andere kinderen stonden aan beide kanten van het schip om de bal over het schip te rollen of te gooien zonder dat de piraten bij de bal konden. De bal moest wel over het piratenschip gaan zodat de piraten wel een kans hadden om de ballen te onderscheppen. Werd de bal onderschept door de piraten, mochten de piraten omwisselen met de andere kinderen in het veld.

Met de grote kinderen stond klopjacht op het programma. Dit was een nieuw tikspel waarbij iedereen iemand anders kreeg aangewezen om te tikken. Ieder kind kon maar één iemand tikken en door maar één ander iemand getikt worden. Waar je goed moest opletten waar degene was die je wilde tikken, moest je nog beter opletten in de ooghoeken dat je niet getikt werd door iemand anders. Als je getikt werd, moest je naar de zijkant van het speelveld om tien keer touwtje te springen. Als ze dit hadden gedaan, mochten ze weer in het speelveld om door te gaan met tikken. Als de kinderen in totaal drie keer werden getikt door hun aangewezen tikker, waren ze af. De tikker die als laatst overbleef, was de koning van de klopjacht. Daarna gingen we door met iemand is hem niemand is hem. Hierbij probeerde de kinderen elkaar af te gooien met ballen zonder dat ze zelf geraakt moesten worden. De kinderen mochten niet lopen met de bal en moesten proberen om zelf ook niet afgegooid te worden. Als afsluiting hebben we de kinderen een vrije keuze laten maken in of ze wilde hockeyen of wilde voetballen. Er stond een voetbalveld uitgezet met daarnaast een hockeyveld en beide velden werden goed

   

Vrijdag 31 maart

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en deze beginnen we met veel regen en een studiedag van één kindje. We bakken samen koekjes en terwijl deze in de oven zitten kijken we nog een film. Als de middag aanbreekt en de andere kinderen zijn ook één voor één uit, is het weer gelukkig wat beter. Dit betekent dat we in de middag gewoon naar buiten kunnen voor de activiteiten.  

We beginnen met gevangenistikkertje en dit spelen we met de gehele groep. Wanneer je getikt bent moet je naar de gevangenis. In deze gevangenis liggen twee sleutels (ballen). Als je de sleutel naar een kind gooit dat nog vrijloopt, hij/zij gooit hem weer terug en je vangt hem dan ben je weer vrij.  

Na de warming-up splitsen we de groep op in twee groepen. De ene groep start met steen, papier, schaar estafette. Hierbij liggen er een aantal hoepels achter elkaar. Aan beide uiteinde staat een team. De eerste twee van de teams springen met beide voeten in de hoepels naar elkaar toe. Wanneer ze bij elkaar zijn spelen ze steen, papier, schaar. De winnaar mag doorspringen en de verliezer moet uit de hoepel stappen en achteraan sluiten. Ondertussen is de volgende van zijn of haar team beginnen met springen. Totdat hij/zij de tegenstander weer tegenkomt en weer steen, papier, schaar spelen. Wanneer een van de teams het einde heeft gehaald en bij het andere team is gekomen, hebben zij een punt verdiend.  

De andere groep start met pionnenchaos. Ook bij dit team zijn er twee teams die het tegen elkaar opnemen. Beide teams staan in een helft van het veld tegenover elkaar. Ieder team heeft vijf pionnen achter in het vak staan. Het is de bedoeling dat je de pionnen van het andere team omschiet of omgooit. De grote ballen zijn om te schieten en de kleine ballen gebruiken we om te gooien. Naast het aanvallen is het ook belangrijk dat je je eigen pionnen verdedigt om te zorgen dat deze niet omvallen. Het team dat als eerste alle pionnen van het andere team om heeft gegooid of geschopt, wint het spelletje.  

Na een tijdje wisselen de twee groepen van spel. We hebben gelukkig nog een klein uurtje buiten kunnen spelen, want het einde begint het toch weer wat harder te regenen en is het tijd om de activiteit af te sluiten. We gaan naar binnen, hier eten we nog een koekje en spelen we nog wat totdat iedereen weer wordt opgehaald voor het weekend! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches