Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wisselvallig weer deze week maar wel een heel goed vooruitzicht op volgende week! – week 25

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 17 juni
Vandaag hadden de bloktempel en stokland studiedag. Er wel veel getekend maar ook veel buiten gespeeld in het mooie weer. Iedereen was gezellig aan het spelen en voor we het wisten was het al middag en tijd voor de lunch. Na de lunch werd er nog even vrij gespeelt voordat de andere kinderen van school gehaald werden. En toen iedereen er was is er fruit gegeten buiten in het zonnetje.

Na het fruit eten gingen we met zijn alle de middag activiteiten doen. We begonnen met een tik spel genaamd frisbee tikkertje.  Bij dit spel zijn er vijf tikkers die de andere moeten aftikken. Ben je getikt moet je proberen om een frisbee over een lijn te gooien en dan mag je weer mee doen met het tik spel.

Na het tik spel splitst de groep zich op tussen jong en oud.

De groep van jonge kinderen gingen de spellen reactie spel en dino ei spel.

Bij het reactie spel worden er bepaalde commando’s gezegd door de leiding die de kinderen dan gaan doen. Bijvoorbeeld tik de grond aan of spring in de lucht. Tussendoor komen er commando’s zoals ga naar rood, geel, groen of blauw. Dit zijn gekleurde hoedjes in elke hoek van het veld. De kinderen die het laatst aankomen zijn af. Dit gaat door tot er een winnaar is.

Bij het dino spel is er een veldje uitgezet met een middenlijn. Aan beide liggen twee hoepels met daarin met blikken en blokjes een bouwwerk (het dino ei). In elk veldje komt een team te staan die gaat proberen om de eieren van de tegenstander om te gooien. Lukt dat dan mogen ze een pittenzakje pakken bij de tegenstander en naar hun kant brengen. Als een team 10 pittenzakjes heeft dan wint dat team. Het beschermen van het ei mocht alleen met de voeten/benen dus dat was best lastig.

De groep van de oudere kinderen gingen de spellen blind volleybal en mastermind spelen.

Bij blind volleybal gingen de kinderen volleybal spelen zonder dat ze het andere team zagen. Om het iets makkelijker te maken mogen ze de bal wel vangen en hoeven ze het niet gelijk door te slaan. Er wordt een punt gescoord als de bal bij de tegenstander in het veld op de grond komt of als de tegenstander de bal uitgooit.

Bij mastermind gaan de kinderen in twee teams tegen elkaar strijden. Ze gaan een voor een door een parcours heen met een gekleurd pittenzakje. Elk team heeft er vier in de kleuren geel, groen, blauw en rood. Aan het einde van het parcours leggen ze hun pittenzakje neer op een bank. Achter de bank liggen van de zelfde kleuren hoedjes in een bepaalde volgorde, maar allen het kind achter de bank weet deze code. Wordt het pittenzakje op de juiste plaats gezet wordt er een oranje pion voor gezet. Het doel is voor het andere team de code te kraken. Wie wordt de echte mastermind!

Na deze activiteiten gingen de kinderen vrij spelen. Ze bleven allemaal buiten nog genieten van het mooie weer. Later gingen we koekje eten en duurde het niet lang meer voor iedereen weer werd opgehaald.

   

Dinsdag 18 juni
Wat was het vandaag een ontzettende regenachtige dag. Door dit weer konden we helaas niet naar buiten toe en besloten we dus om binnen een aantal spelletjes te gaan spelen.

Met de oudere kinderen speelden we weerwolven. Dit is een soort rollenspel waarbij iedereen een eigen rol krijgt en het doel van dit kaartje te bereiken. De weerwolven moeten ervoor zorgen dat alle burgers uitgeschakeld worden en alle burgers moeten er juist voor zorgen dat de weerwolven het einde van het spel niet redden. Elke ‘nacht’ worden er mensen om het leven gebracht door de weerwolven en overdag mogen de burgers er ook iemand uit stemmen. Goed opletten dus!

Met de jonge kinderen speelden we een Kahoot quiz en ballonvolleybal. Bij de Kahoot quiz kreeg iedereen 4 kleuren kaartjes, dit waren de antwoorden die zij konden geven. Telkens kwam er een vraag in beeld en daarna moest iedereen met het juiste kleur kaartje antwoord geven.

Bij ballonvolleybal was er een veldje klaar gezet met in het midden een bankje. De ballon moest over dit bankje terecht komen bij de tegenstanders in het veld. Wanneer je de ballon bij de tegenstanders op de vloer kreeg dan had je 1 punt behaald. Welk team had op het einde de meeste punten?

Ook na deze spellen bleef het helaas regenen en bleven de kinderen dus ook nog binnen spelen tot zij werden opgehaald.

   

Woensdag 19 juni
Na een regenachtige dinsdag was het weer vandaag tegenovergesteld. De zon scheen de hele middag, en de temperatuur was heerlijk. De perfecte ingrediënten om lekker buiten te spelen! 

Na de lunch speelden iedereen buiten. De één ging buiten fietsen, steppen of skateboarden en de ander koos ervoor om onder de parasol creatief aan de slag te gaan. Ondertussen werden ook de andere kinderen opgehaald en konden we, toen de groep compleet was, buiten fruit eten. Hierna gingen we allemaal naar het veld om te starten met de activiteiten. 

Alle spellen stonden vandaag in het teken van mikken. We begonnen gezamenlijk met een estafette. Iedereen moest een parcours afleggen en aan het eind van dit parcours een pittenzakje in een cornhole gooien. Het team dat als eerste vijf zakjes raak had gegooid won. Na de warming-up splitsten we de groep op in drie groepen. We speelden drijfbal, hoepel-op en het wagonspel. Bij alle spellen lag de focus op mikken en paste goed bij het niveau van de kinderen. Oud of jong, iedereen kon bij de spellen zijn of haar eigen uitdaging kiezen. 

Na de spellen sloten we de dag nog af met een verjaardag. De jarige had voor iedereen een lekkere traktatie meegenomen. Een lekkere afsluiting van een topdag! 

   

Donderdag 20 juni
Als beginspel hebben we Poorttikkertje gedaan. Vier kinderen zijn de tikker en proberen de andere kinderen te tikken. Ben je getikt? Dan maak je een poort met je benen. Kruipt er iemand doorheen, dan mag je weer meedoen!

Na het beginspel is de groep opgesplitst tussen jong en oud. De oudere kinderen hebben samen catwalktrefbal gespeeld. Twee teams spelen tegen elkaar trefbal. Je probeert samen met je team de tegenstander af te gooien en er mag niet gelopen worden met de bal. Maar er is een uitzondering: de catwalk! Via de catwalk mag je met de bal het vak van de tegenstander inlopen.

De jongere kinderen zijn verdeeld in drie kleine groepjes voor drie verschillende spelletjes. Het eerste spel is steen, papier, schaar estafette. Er worden twee rijen gemaakt tegenover elkaar. De eerste uit beide rijen springen met twee voeten naast elkaar van hoepel naar hoepel. Als de twee kinderen elkaar tegenkomen, spelen ze steen/papier/schaar. Als je wint, mag je verder springen in de richting van de tegenpartij. Het tweede spel was de geheime danser. Eén speler is de detective en gaat met gesloten ogen tegen het hek aan staan. De rest van de groep kiest een kind uit als "geheime danser". De geheime danser moet een dansbeweging kiezen en iedereen begint deze te kopiëren. Als iedereen aan het dansen is, wordt de detective teruggeroepen en moet hij/zij drie keer raden wie de originele danser is. Het laatste spel was de mat op! De groep wordt verdeeld in tweetallen of drietallen. De spelbegeleider roept een opdracht, bijvoorbeeld "8 vingers, 1 voet en 1 rug!". De groepjes moeten ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk alle genoemde lichaamsdelen op de mat leggen. Is dit gelukt, krijgen ze een punt en roept de spelbegeleider weer een nieuwe opdracht.

Een middag vol leuke activiteiten en veel glimlachen.

   

Vrijdag 21 juni
Na het boterhammen eten gingen we even vrij spelen met de kinderen. Helaas regende het. Toen hebben we volop gepuzzeld en spelletjes gespeeld.

Gelukkig stopte het even met regenen en gingen we snel naar buiten. Hier hebben we verschillende tik spellen gedaan zoals iedereen tikkertje en Annemaria koekoek.

Na het fruit eten moesten we helaas binnen blijven, maar gelukkig bederft dat de pret niet.

We hebben allerlei spelletjes gedaan en mooie tekeningen gemaakt, ook stond het EK op dus konden we even voetbal kijken. Na een lange dag volop fanatieke spellen gespeeld te hebben konden we beginnen aan het weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Guusje verwijst

Clim Smits

Kirby Spanjers

Juul den Tuinders

Pedagogisch coaches