Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chaos bal, het safari spel en kinderboerderij! - Week 23 2024

Maandag 3 juni, 

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. De kinderen worden opgehaald van school door de pedagogisch medewerkers. Als iedereen gearriveerd is bij de BSO, is het tijd voor het fruit- en groentemoment en kletsen we gezellig over het afgelopen weekend. Daarna is het tijd voor de activiteit. Vandaag stond chaosbal op het programma. Bij dit spel strijden twee teams tegen elkaar om de grote bal, die in het midden van het veld ligt, over de lijn van de tegenstander te krijgen door de kleine ballen ertegenaan te gooien.

Chaosbal is zeker een goede benaming voor dit spel, want een chaos was het zeker. Maar wat een plezier hebben wij met dit spel gehad! De kinderen kregen er maar geen genoeg van. Toen het tijd was om vrij te spelen, ging dit spel gewoon nog even door. Rond kwart voor vijf was het weer tijd voor een lekker koekje. En zo vloog de eerste dag van de week weer om.

 

Dinsdag 4 juni, 

Alle kinderen kwamen vandaag weer met veel plezier naar de BSO. We begonnen met een lekker stukje fruit en een bekertje ranja of water. Vandaag speelden we het safarispel, waarbij één kind de jager is. In drie hoeken staan drie groepen kinderen, de dieren. Eén groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een andere groep de olifanten en de laatste groep de giraffen. De jager noemt een van deze dieren, en de kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Als ze getikt worden, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. Het was een leuk spel en iedereen deed enthousiast mee.

Na het safarispel was het tijd om nog even lekker vrij te spelen. Het was warm vandaag, dus er werd na de activiteit nog goed water gedronken. Al snel was het alweer tijd voor een lekker koekje. Vervolgens kwamen de papa's en mama's langzamerhand binnenlopen om hun kinderen weer op te halen.

Woensdag 5 juni,

Vandaag was het een lekker rustig dagje. We hadden maar vier kinderen op de BSO. We begonnen de middag met het eten van onze boterhammetjes. Tijdens de lunch overlegden we samen met de kinderen wat ze graag wilden doen vandaag. Omdat we niet zoveel kinderen hadden, konden we ook een leuk uitstapje plannen. Dit vonden de kinderen een geweldig idee, maar ze wilden eerst nog graag buiten voetballen.

Dus, nadat de boterhammen op waren, gingen we meteen lekker het voetbalveld op. Na een halfuurtje voetballen was het tijd om op pad te gaan. We gingen naar de kinderboerderij in Venlo. Hier hebben we veel verschillende dieren mogen aaien en voeren, en daarnaast hebben we ook nog lekker gespeeld in de speeltuin.

Op de kinderboerderij aten we ook nog een lekker stukje fruit. Toen was het jammer genoeg alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Kort daarna werden de eerste kinderen alweer opgehaald.

 

Donderdag 6 juni,

Wat boffen wij weer met het weertje van vandaag. Alle kinderen zijn opgehaald van school en waren weer gezellig met z'n allen aan het spelen op onze buitenschoolse sportieve opvang. Het was tijd om lekker een stukje fruit te eten met een bekertje ranja of water. Tijdens het fruitmoment werd al gespeculeerd over wat de activiteit van vandaag zou worden. We hebben samen met de kinderen de activiteit bedacht. Dit vinden de kinderen superleuk omdat ze dan zelf mogen aangeven wat ze leuk vinden om te doen.

Samen kwamen we uit op levend memory. Dit spel ging als volgt: twee kinderen gingen naar binnen, en de overgebleven kinderen mochten zelf tweetallen maken en een leuk dansje bedenken. Wanneer dit gebeurd was, mochten de kinderen die binnen hadden gewacht om de beurt raden wie bij wie hoorde. Dit spelletje is zeker voor herhaling vatbaar, want er werd ontzettend leuk meegedaan!

  

Vrijdag 7 juni,  

Wat een heerlijk weer om de week mee af te sluiten! We haalden alle kindjes van school op en aten gezellig onze eigen boterhammetjes. Daarna gingen we lekker naar buiten en hebben we heerlijk vrij kunnen spelen in de zon. Sinds kort hebben wij ook een zandbak, waar wij lekker in kunnen spellen. Rond half drie was het tijd om de kindjes van het Maasveld op te halen. Ondertussen werd het fruit klaargemaakt en de kannen ranja gevuld. Toen we compleet waren, hebben we lekker een stukje fruit gegeten en genoten van ons bekertje ranja.

Vandaag vroegen we aan de kinderen of ze het leuk vonden om een uitstapje te maken. Hierop werd volmondig "jaaa!" gereageerd. Dus nadat alles lekker was opgesmikkeld, gingen we op pad. We bezochten de speeltuin en wat een plezier hebben wij hier weer met z'n allen gehad. Het was heerlijk om zo onze week af te kunnen sluiten. Fijn weekend allemaal!

 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Guven Bulut
Guven Bulut
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches