Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kruisje bolletje, laatste les peutergym en open dag Sportstuif Horst! - Week 21 2024

Maandag 20 mei, 

Vandaag waren wij gesloten i.v.m 2de pinksterdag 

Dinsdag 21 mei,

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij BSO Sportstuif Tegelen. De kinderen worden opgehaald van school door de pedagogische medewerkers. Zodra iedereen gearriveerd is bij de BSO, is het tijd voor het fruit- en groentemoment en kletsen we gezellig over het lange weekend dat we hebben gehad. Dan is het tijd voor de activiteit.

Omdat het regende en onweerde, hebben we de activiteit naar binnen verplaatst. De groep werd in tweeën verdeeld: de ene groep begon met steen-papier-schaar estafette en de andere groep speelde kruisje-bolletje. Na een tijdje wisselden we van activiteit, zodat iedereen alsnog twee leuke activiteiten kon doen.

Daarna was het tijd om vrij te spelen en er werd van alles gedaan. Zo speelden de kinderen 10 tellen in de rimboe, tekenden ze, speelden ze memory en werkten ze hard aan onze nieuwe ideeën doos. We sloten de middag af met een lekker koekje. Tot morgen!

 

Woensdag 22 mei, 

Vandaag hadden we een kleine maar gezellige groep. We kwamen op de BSO aan en begonnen eerst met het opeten van de boterhammen die we van thuis hadden meegebracht. Daarna gingen we, met het mooie weer, buiten spelen totdat het tijd was voor het spel ballenbingo.

Voor ballenbingo werden de ballen verstopt, elk met een nummer erop. Iedereen had zijn eigen nummer en nadat de ballen goed verstopt waren, mochten de zoekers op pad gaan. Dit ging soms wat lastig, maar uiteindelijk kwamen we er samen uit. Tijdens het zoeken hebben we zelfs een kleine vriend gemaakt, een kikkertje, die we vonden en daarna weer teruglegden.

Na het spel gingen we weer lekker vrij spelen en voordat we het wisten, was de dag voorbij.

 

Donderdag 23 mei, 

Het was alweer tijd om onze kinderen op te halen. Zodra de kinderen bij de BSO aankwamen, gingen we meteen lekker buiten spelen. Toen iedereen gearriveerd was, hadden we ons fruitmomentje, dit keer lekker buiten in het zonnetje. We kletsten samen over de schooldag en dronken een beker ranja of water. Na dit rustmomentje gingen we weer lekker verder met buiten spelen.

Daarna was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we superbal. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kinderen af te gooien. Iedereen speelt voor zichzelf en probeert zoveel mogelijk andere kinderen af te gooien. Als je wordt afgegooid, moet je goed onthouden wie jou heeft afgegooid; zodra degene die jou afgooide ook wordt afgegooid, ben jij weer vrij! Alle kinderen moesten dus goed opletten en alles in de gaten houden.

Na de spellen hadden we nog tijd om vrij te spelen. Er werd gevoetbald, tikspelletjes gedaan en leuke rollenspellen gespeeld. Zo hadden we vandaag kinderen die met het sportmateriaal een McDonald's hadden gemaakt. Mmmhh. Het was weer een hele gezellige middag.

  

Vrijdag 24 mei, 

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Samen met de kinderen smulden we van onze boterhammen. Vanmiddag hadden we iets heel leuks op het programma staan: een bezoek aan de opendag van Sportstuif Horst. Hier stonden allerlei leuke activiteiten klaar, zoals de XXL games en we konden zelfs lasergamen.

Helaas regende het vandaag, maar bij Sportstuif Horst hebben ze een fijne overkapping. Deze overkapping hebben we omgetoverd tot een lasergamebaan en binnen hebben we de XXL games klaargezet, zoals Jenga, 4 op een rij en Mikado. Na lekker te hebben gelasergamed, getekend en gespeeld, was het tijd voor een waterijsje! Dat was uiteraard een feest voor iedereen.

Daarna was het tijd om terug te rijden naar de BSO, waar de kinderen alweer werden opgehaald door hun ouders. We wensen iedereen een heel fijn weekend toe en zien jullie maandag weer!


 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Guven Bulut
Guven Bulut
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches