Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie, kinderboerderij en pizza tikkertje! - Week 19 2024

Maandag 6 mei,

De tweede week van de meivakantie is aangebroken en we begonnen de dag lekker met vrij spelen. Er werd weer fanatiek gevoetbald en er werden veel gezelschapsspelletjes gespeeld. Al snel was het tijd voor ons eerste fruitmoment; gezellig met z’n allen aan tafel aten we van de bordjes fruit. Toen het fruit op was, gingen we naar het grote veld voor de eerste activiteit van de dag. We speelden verschillende tikspelletjes zoals pizza-tikkertje, wc-tikkertje, slinger-tikkertje en sloten af met inktvis-tikkertje. Daarna gingen we lekker verder met buiten spelen.

Ondertussen werd de lunch klaargemaakt en met hulp van de kinderen werd de tafel gedekt. Alle buikjes werden goed gevuld met lekkere boterhammen en groenten. Vervolgens gingen we er weer op uit. In de middag liepen we naar het parkje tegenover de BSO. Hier konden we naar de dieren kijken en gaven we het paardje gras. We vonden ook veel blaasbloemen en deden talloze wensen. Aan het einde van het parkje kwamen we bij de eendjes en er kwam zelfs een mooie zwaan naar ons toe! 

Toen moesten we weer terug naar Sportstuif, waar we nog even vrij konden spelen en een lekker koekje kregen. Zo vloog de eerste dag van de tweede week van de meivakantie alweer voorbij!

 

Dinsdag 7 mei, 

De dag begon weer lekker op tijd bij Sportstuif. Het zonnetje scheen al heerlijk, dus toen de eerste kinderen binnenkwamen, gingen we meteen lekker naar buiten. Hier hebben we gevoetbald, gevolleybald met de nieuwe foam ballen en speelden we allemaal samen steen-papier-schaar estafette. Vervolgens speelden we als eindspel het kleuren spel, waarbij je goed moest luisteren naar welke kleuren je moest rennen.

's Middags zijn we weer op een heel leuk uitstapje geweest. We gingen naar de grote buitenspeeltuin in Grubbenvorst, 'Roeffen Mart'. Hier hebben we heerlijk met water gespeeld, heel hoog geklommen in de touwen en bouwden we met takken van de bomen een hele coole hut.

 

Woensdag 8 mei

Vandaag waren we met een klein maar fijn groepje kinderen. De ochtend begonnen we rustig en maakten we verschillende teken/knutselcreaties. Nadat we samen een beker ranja en wat groente en fruit hadden gegeten starten we met het sport- en spel progromma. Omdat er drie kindjes waren heb ik hen zelf laten kiezen welk spel zij graag wilden spelen. Hier waren ze dan ook al snel over uit. Het werd verstoppertje. Na een flink aantal rondes mochten de kinderen nog even lekker vrijspelen. In de tussentijd kon ik dan ook alvast rustig de lunch voorbereiden. Toen iedereen de lunch op had, besloten we om nog even lekker naar buiten te gaan. Het was ten slotte ook zo’n mooi weer. Hier hebben we heerlijk gevoetbald in het zonnetje. Om 14:30 uur werd het eerste kindje alweer opgehaald, maar omdat het zo’n heerlijk weer was konden we het niet laten om nog even op uitstapje te gaan naar kinderboerderij hagerhof. Hier hebben we veel verschillende diertjes mogen aaien, voeren en daarnaast hebben we ook nog lekker gespeeld in de speeltuin. Ook aten we op de kinderboerderij nog een lekker stukje fruit. Eenmaal terug aangekomen op de BSO werden de kindjes al snel weer opgehaald. Het was een goed geslaagde dag!

Donderdag 9 mei,

Gesloten inverband met hemelvaartsdag. 

Vrijdag 10 mei, 

Op de laatste dag van de vakantie begonnen we vroeg, met mooi weer, buiten te spelen. Toen de activiteit klaar stond, speelden we een tikspel genaamd EHBO tikkertje, waarbij er veel getikt werd. Bij dit spel moest je het aangeraakte deel van je lichaam blijven aanraken totdat je iemand anders had getikt. Daarna gingen we lekker eten en drinken. We begonnen iets eerder met eten, omdat we vandaag naar de speeltuin zouden gaan om met de kinderen te spelen en een potje voetbal te spelen. Na ongeveer 2 à 3 uur gingen we al snel terug, omdat de ouders ook wat eerder zouden komen. Eenmaal terug kregen de kinderen nog een koekje en konden ze vrij spelen, zowel binnen als buiten. De kinderen werden één voor één opgehaald en zo verliep onze laatste dag.

 

 

 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Guven Bulut
Guven Bulut
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches