Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Studiedag, waterpret en spelen in monkeytown! - Week 20 2024

Maandag 13 mei,

We begonnen deze week met een studiedag voor basisschool De KOM.MIJN, waardoor er al vroeg een paar kinderen aanwezig waren. We begonnen de dag lekker met vrij spelen en al snel gingen we wat eten, want later op de dag gingen we naar de speeltuin in Grubbenvorst. Toen we daar aankwamen, hebben we heerlijk buiten gespeeld en ontmoetten we meer kinderen van De KOM.MIJN. Na een paar uurtjes gingen we terug naar de BSO, waar we gezellig met z'n allen hebben geluncht.

Daarna mochten de kinderen mee om de andere kinderen van school op te halen. Eenmaal terug op de BSO, hebben we een lekker bordje fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken. Dit konden we lekker buiten in het zonnetje doen. Nadat het fruit op was, hebben we de kinderen meteen goed ingesmeerd tegen de zon.

Toen was het tijd voor de activiteit: het ABC-renspel stond vandaag op het programma. Hierbij moesten de kinderen in hun hoofd het alfabet opnoemen en wanneer er 'stop' werd geroepen, moesten ze een woord met die letter bedenken. Wist je op dat moment geen woord te bedenken, dan moest je blijven staan op de witte lijn. Er stond een tikker in het midden. Wanneer je wel een woord wist, mocht je naar de overkant lopen. Wist je er geen, dan moest je naar de overkant rennen en proberen niet getikt te worden.

Rond 16:45 kregen de kinderen nog snel een lekker koekje en toen was de eerste dag van de week alweer voorbij.

 

Dinsdag 14 mei,

Vandaag staat er weer een gezellige warme middag op het programma. We halen alle kinderen weer op van school. Aangekomen op onze buitenschoolse opvang, spelen we lekker buiten totdat iedereen gearriveerd is. Toen iedereen er was, hebben we de schaduw opgezocht voor het fruit- en groentemoment en drinken we ranja of water. Nadat alles lekker was opgesmikkeld, hebben we de kinderen goed ingesmeerd tegen de zon. Ook hier bij de BSO hebben wij zonnebrand staan en smeren wij de kinderen regelmatig in als de zon schijnt.

Vandaag gebruikten we voor de allereerste keer onze nieuwe buikschuifbaan. De buikschuifbaan viel goed in de smaak. We hebben ons de hele middag hier goed op vermaakt en het was een lekkere verkoeling tegen de hitte. We hadden er veel zeepsop op gegooid, wat ervoor zorgde dat we heel hard van de buikschuifbaan af konden glijden. De tijd vloog voorbij en de eerste kinderen werden alweer opgehaald. Nog snel een koekje, en toen was onze zonnige dinsdag alweer voorbij!

   

Woensdag 15 mei,

Zoals altijd op de korte schooldagen van de kinderen, lunchen wij hier gezamenlijk op de BSO. Vandaag is het echter net wat anders dan normaal. Sportclub Irene organiseert namelijk een schoolvoetbaltoernooi, wat betekent dat er maar liefst 200 kinderen straks hier binnenkomen. Daarom gingen wij vandaag op uitstapje naar een binnenspeeltuin, wat door het slechte weer zeker geen straf was.

De kinderen hebben heerlijk bij Monkey Town kunnen spelen. Na al het spelen kregen we dorst, dus dronken we snel een bekertje ranja en gingen weer verder spelen. Rond half vijf gingen we terug naar de BSO, omdat sommige kinderen al vroeg werden opgehaald in verband met de Avondvierdaagse. We wensen alle kinderen heel veel plezier met wandelen en tot morgen!

 

Donderdag 16 mei,

Vandaag hadden we weer een lekker volle dag. Met veel zin gingen we de kinderen ophalen. Het fruit was al gesneden en stond klaar voor de kinderen, samen met hun bekertjes, die op ieder zijn of haar eigen viltje klaarstonden. Toen iedereen er was, hebben we lekker buiten het fruit kunnen opsmikkelen.

Er werd slecht weer voorspeld voor de middag, maar het bleef nog even droog, hoewel de lucht er erg donker uitzag. Dus nadat het fruit op was, zijn we meteen begonnen met de activiteit voordat we naar binnen moesten vanwege het weer. Gelukkig konden we onze activiteit nog buiten op het grote veld doen. Vandaag deden we een kruiwagenrace, waarbij onze spierballen goed getraind werden.

Daarna moesten we snel naar binnen, want toen barstte het los. Binnen werd er nog hard geknutseld en gevoetbald aan de voetbaltafel.

Vrijdag 17 mei,

De laatste dag van de week is aangebroken. Vandaag hadden we weer een studiedag op het programma staan. Alle kinderen van het Maasveld hadden vandaag een studiedag. We begonnen de dag creatief: we maakten van een kartonnen doos een mooie nieuwe ideeënbox. Maar deze doos moest natuurlijk eerst geverfd worden. Daarvoor gingen we samen naar de Action en kochten we leuke spullen om de doos te versieren, en natuurlijk verf.

Toen we weer terug waren van de Action, aten we eerst een lekker stukje fruit en gingen daarna snel aan de slag. De doos werd prachtig versierd. Deze ideeënbox is bedoeld om de kinderen zelf allemaal leuke ideeën in te laten stoppen voor activiteiten. Hierna gingen we nog even lekker naar buiten en speelden we vrij.

Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen van school op te halen. Rond 13:00 was iedereen weer terug op onze BSO en genoten we van onze boterhammetjes. Het regende zo hard dat we de activiteit van vandaag naar binnen hebben verplaatst. Vandaag speelden we dobbelsteenestafette. Hierbij moest je dobbelen en naar het pionnetje rennen dat overeenkwam met het gegooide getal. Op dat pionnetje stond een kegel en wanneer jij alle kegels om had gegooid, had je gewonnen.

We bleven de hele middag lekker binnen spelen vanwege het slechte weer. Nog snel een lekker koekje en toen waren de papa’s en mama’s er alweer. Fijn weekend allemaal!



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Guven Bulut
Guven Bulut
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches