Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie, Roeffen mart en Klein Zwitzerland! - Week 18 2024

Maandag 29 april,

De meivakantie is begonnen, wat betekent dat we volledige opvang aanbieden vanaf 07.30 tot 18.30 uur. Vandaag zijn we dan ook gezellig meteen om half 8 begonnen. We begonnen de dag samen met de kinderen door de dagplanning op te hangen. De zon scheen al heerlijk en om 08.30 uur waren alle kinderen op de BSO. We zijn meteen naar buiten gegaan om lekker te spelen en bleven nog even in de Koningsdag-sferen met onze oranje bingo. Op het hele sportpark hingen plaatjes en alle kinderen kregen hun eigen bingokaart waarop ze de plaatjes konden afstrepen nadat ze ze hadden gevonden. Daarna was het alweer tijd om te lunchen. We hadden flinke honger gekregen van al dat rennen en spelen.

Nadat onze buikjes weer vol waren en we genoeg energie hadden voor de middag, begonnen we met veel plezier aan onze middag. We gingen op een uitstapje naar Roeffen Mart, een grote buitenspeeltuin in Grubbenvorst. Hier hebben we de hele middag lekker kunnen spelen. We klommen hoog in de touwen en hadden veel plezier samen. Na al dat spelen hebben we nog een stukje fruit gegeten in de speeltuin en dronken we een bekertje ranja. Daarna was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Toen werden de eerste kindjes alweer opgehaald en zo vloog de eerste dag van de vakantie voorbij!

 

Dinsdag 30 april,

De tweede dag van de vakantie is begonnen en de zon scheen alweer lekker! Dat betekent meteen naar buiten. Rond half 10 namen we even een kleine pauze, waarbij we een lekker stukje fruit hebben gegeten en een bekertje ranja hebben gedronken. Ook hebben we de kinderen meteen even ingesmeerd met zonnebrand. Na het fruit eten hebben we twee leuke activiteiten gedaan. De eerste activiteit was het Dino-ei spel. Bij dit spelletje maakten we met hoepels een 'ei' dat heel goed bewaakt moest worden, want als jouw ei werd omgegooid door de voetbal, ging er een van jouw 3 levens af. De tweede activiteit die vandaag op de planning stond was omgekeerd verstoppertje. Na deze twee leuke activiteiten te hebben gedaan, konden de kinderen nog lekker vrij spelen.

De lunch werd klaargemaakt voor de kinderen en toen het klaar was, zijn we gezellig met alle kinderen gaan lunchen. Na de lunch werd er goed meegeholpen met opruimen en de afwas! Zo konden we ook eerder op ons uitstapje gaan. Vanmiddag gingen we lekker naar het bos. Hier hebben we hoog in de bomen geklommen en met takken gesjouwd. We sloten de dag af in de speeltuin die naast het bos lag. Wat een leuke en gezellige dag hebben we weer bij Sportstuif gehad.

  

Woensdag 1 mei, 

We zitten alweer op de helft van de vakantie en vandaag is het wederom prachtig weer. Vanochtend zijn we dan ook meteen lekker op pad gegaan. We gingen naar de Maas in Steyl. Hier hebben we naar de boten gekeken die voorbij voeren en probeerden we de stenen zo ver mogelijk het water in te gooien. Het was zó'n lekker weertje dat het tijd werd voor een ijsje. Dit ijsje hebben we heerlijk opgegeten bij de Maas, aan het water. Daarna zijn we weer terug gereden naar de BSO en konden de kinderen nog even wat voor zich zelf doen, ondertussen werd de lunch weer klaar gemaakt. Vandaag gingen we optijd boterhammetjes eten want hierna gingen we weer op uitstapje.

Toen alle boterhammetjes op waren was het tijd om onze Sportstuif shirtjes aan te trekken en onze tassen te pakken want we gingen naar Klein Zwitserland! En wat waren de kinderen hier enthousiast over, we gingen samen met Sportstuif Venray SV en Sportstuif Venray MHCV, eenmaal aangekomen was het dan eindelijk tijd om te spelen. We gingen van de steile glijbaan af, de grote wip, de grote schommel en we sloten af met spelen in het water! Tussendoor hebben we veel ranja gedronken en natuurlijk een stukje fruit, maar helaas was het ook tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif. Eenmaal terug, was het tijd voor een koekje en zo was de woensdag alweer voorbij. En wat hadden de kinderen een plezier gehad, wat een leuke dag!

   

Donderdag 2 mei, 

Vandaag was het weer een gezellig druk dagje op de BSO. In de ochtend begonnen we met hoepeldans. We danste er op los en als de muziek stopte moesten we proberen zo snel mogelijk in een hoepel te staan. De te gekste dans moves werden uit de kast getrokken, er werd zelf op handen gedanst en de breakdance moves kwamen naar boven. Wat een talentjes hebben wij hier op Sportstuif Tegelen. We sloten onze dansochtend af met een gezamenlijk dansje, op het koningsspelenlied van kinderen van kinderen. Hierna hebben de kinderen nog lekker vrij kunnen spelen en hebben we nog genoten van een lekker  stukje fruit en bekertje ranja. 
Rond 12 uur was het weer tijd om te lunchen. Hierna gingen we er weer gezellig op uit. Er hing een speurtocht klaar in het dorp. We hadden twee teams gemaakt, jongens tegen de meisjes, en gingen op pad om alle puzzelstukjes te verzamelen zodat we de oplossing van de speurtocht konden ontdekken. Het was erg warm die dag, dus we lasten ook even lekker een rustpauze in, in de schaduw. Vervolgens gingen we weer met volle energie verder om de laatste blaadjes te zoeken en op te lossen. Toen beide teams klaar waren, is Guven nog even snel naar de supermarkt gegaan om wat lekkers te halen voor als we terugkwamen op de BSO. Want we sloten de dag af met een lekker ijsje!

 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Guven Bulut
Guven Bulut
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches