Onze 2 kinderen gaan altijd met heel veel plezier naar de sportstuif.
Er werken allemaal lieve medewerkers die iedere week wel weer wat leuks bedacht hebben om met en voor de kinderen te doen.
Van spelen in de speeltuin - knutselen - spelletjes tot lekker genieten van een ijsje.

De Wit De Wit
5 /5
bij Google reviews

A minute to win it, onze eerste maandag en nog meer toffe activiteiten - week 23

Maandag 3 juni
Op maandag hadden we 3 kinderen vanuit twee verschillende scholen. Toen de kinderen eenmaal op de BSO waren mochten ze nog even vrij spelen voordat we lekker fruit gingen eten. Na het fruit eten was het tijd om buiten te spelen. Met de zon die zo nu en dan door de wolken heen kwam was het echt heerlijk weer voor de activiteiten. We begonnen met een estafettespel om de kinderen elkaar beter te laten leren kennen. Bij veel nieuwe gezichten is het prettig als de kinderen de tijd krijgen om aan elkaar te wennen. Hierna hebben we ouderwets een potje jeu de boules gedaan. Dit om de kinderen uit te kunnen dagen op het gebied van hand oog coördinatie en kracht. De kinderen hadden super fanatiek meegedaan tijdens de spellen waardoor ze een lekker koekje verdiend hadden. Na het koekje mochten de kinderen lekker vrij spelen en was het daarna alweer tijd om lekker naar huis te gaan.

     

Dinsdag 4 juni
In de ochtend zijn we onze tweede Sportstuif auto gaan halen op het kantoor. Deze hebben wij nodig omdat we steeds meer kinderen krijgen en ook kinderen ophalen van steeds meer verschillende scholen. Dit betekent dat we goed moeten kijken welke routes makkelijk zijn om te rijden om toch alle kinderen op te kunnen halen van de scholen. Op dinsdag hadden we 3 kinderen vanuit dezelfde school. Dit was voor het ophalen makkelijk zodat we maar met 1 auto hoefde te gaan rijden. Nadat we op de BSO aankwamen hebben de kinderen eerst even vrij gespeeld. Na het vrij spelen stond er een lekker en vol bordje fruit op ze te wachten. Hierna zijn we met de kinderen naar buiten gegaan voor de sportieve activiteiten. We begonnen met de beweegdobbelsteen. Hierbij mocht een kind met de grote dobbelsteen dobbelen. Als hij bijvoorbeeld op de 5 landde, moesten de kinderen 5x een squat doen, 5x een rondje om een ander kindje heen rennen of nog veel meer andere opdrachten. Zo worden de kinderen natuurlijk ook een beetje sterker en groter. Hierna zijn we aan de gang gegaan met verstoppertje! Omdat de kinderen nog vrij nieuw zijn is dit een goed spel om ook het terrein een beetje te leren kennen. De kinderen mochten zich zowel binnen als buiten verstoppen. Ieder kind was een keer de zoeker en zo mochten de kinderen zich ook vaak verstoppen. Hierna was het alweer tijd voor een lekker koekje. Na het koekje mogen de kinderen vrij spelen waar er vandaag voor de zandbak werd gekozen. Het was alweer snel tijd om lekker naar huis toe te gaan.

Woensdag 5 juni
Op woensdag hadden we alleen een woensdagmiddag activiteit op de planning staan. Deze keer was het thema ‘A minute to win it’. We hadden 6 spellen voorbereid waarin de kinderen 1 minuut de tijd hadden om de opdrachten goed af te ronden. Om het spannend te houden maakten we hier een 1 tegen 1 strijd van. Zo moesten de kinderen proberen twee ballonnen voor 1 minuut lang in de lucht te houden, een stapel met bekers maken en deze weer afbreken, 6 keer 6 gooien met een dobbelsteen of een kaartenspel weer sorteren op kleur. Alle kinderen deden heel fanatiek mee en bij elk spel zorgden we voor nieuwe tweetallen om de uitdaging erin te houden. Als finale spel kreeg iedereen een koekje die ze op hun hoofd moesten leggen en proberen zonder handen op te eten. Maar pas op dat je koekje niet valt want anders heb je straks geen heel koekje meer!

     

Donderdag 6 juni

Op donderdag waren we met 10 kinderen vanuit 4 verschillende scholen. Logistiek een leuke uitdaging maar met hulp van een lieve collega van Sportstuif Son en Breugel hebben we dit toch goed voor elkaar gekregen. Toen alle kinderen op de BSO waren hebben we met z’n alle genoten van 3 heerlijke bordjes met fruit! Zo hadden we komkommer, banaan, paprika, appel en wortels op het menu staan! Hierna zijn we met alle kinderen naar buiten gegaan. Op het veld stond een drietal activiteiten op de kinderen te wachten. Zo begonnen we met tunneltikkertje. 'Wanneer je was getikt moest je met de benen wijd gaan staan. Als er een kind door je benen kroop werd je weer bevrijd en kon je weer meedoen aan het spel.' Het tweede spel dat op de planning stond was hoepeldans. Het lijkt erg op stoelendans, maar in plaats van stoelen gebruiken we hoepels op de grond. De kinderen moesten hier rondjes omheen rennen en wanneer de muziek stopte, moesten ze zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Degene die als laatste overbleef heeft het spel gewonnen. Als laatste spel speelden we kreeftenbal. 'Dit was een variant op voetbal waarin de kinderen alleen op de handen en voeten mochten lopen. En zo moesten ze proberen te scoren bij de tegenstander.' Het was weer een geslaagde dag!

     

 



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches