Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel (zelfs eerder ophalen op de laatste schooldag op een andere locatie verder weg is geen probleem!).

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Sanne van Ast Sanne van Ast
5 /5
bij Google reviews

Activiteiten, flyeren en het halen van leuke spullen voor de BSO - week 21

Dinsdag 21 mei

Dinsdag hadden veel scholen in Uden, waaronder ’t Mulderke, een studiedag. Bij Sportstuif zijn kinderen dan welkom van 07:30u tot 18:30u. Na overleg met ouders van kinderen van ’t Mulderke bleek alleen ’s middags opvang nodig te zijn, dus draaiden we een normaal programma met de kinderen. We gingen op bezoek bij onze locatie in Schijndel. Hier werden we goed ontvangen en mochten meteen mee aan tafel schuiven voor een lekker bordje fruit en een bekertje ranja. Na het fruit eten gingen we naar buiten om de activiteiten te gaan doen. We begonnen met ‘schipper mag ik overvaren’, waarbij de kinderen het bekende liedje zongen. Vervolgens mochten de tikkers kiezen of ze wilden rennen of een speciale opdracht uitvoeren, zoals lopen als een kikker of een pinguïn. We wilden aan het volgende spel beginnen, maar helaas begon het heel hard te regenen dus gingen we snel naar binnen. Binnen gingen we verder spelen met de kinderen zoals tafelvoetbal, domino’s en lekker kleuren. Hierna zijn we terug gereden naar onze eigen locatie en hebben we nog lekker wat spelletjes gespeeld en een puzzel gemaakt.

Woensdag 22 mei

Vorige week hadden we onze kast weer netjes opgeruimd en toen zagen we dat we toch nog best wat ruimte in de kast over hadden. Ook kwamen we erachter dat we nog wat spullen mistten. Zo hebben we nog wat extra reserve kleren gehaald, zwembad noodles, grote dobbelstenen, placemats voor het kleuren en nog een jeu de boules set. Hierdoor kunnen we weer leuke nieuwe spelletjes verzinnen voor de kinderen. Ook kunnen ze lekker gaan kleuren en knutselen, zonder een hele kliederboel te maken natuurlijk. In de ochtend zijn we weer gaan flyeren in enkele wijken in Uden. Sommige ouders hebben we op straat kunnen spreken over ons concept!

Donderdag 23 mei

Op donderdag hadden we weer een drukkere dag. Er kwamen 5 kindjes naar de BSO toe. Deze kinderen hebben we met de blauwe Sportstuif auto opgehaald van de scholen. Hierna hebben de kinderen eerst nog even 10 minuten vrij mogen spelen voordat we een bordje met fruit gingen eten. De kinderen hadden super veel honger want ze hadden het fruit echt in no time op. Nu de vitamientjes erin zitten konden we lekker naar buiten. Met het zonnetje dat af en toe tussen de wolken door kwam was het toch mooi weer om buiten te sporten. We hadden een drietal spellen klaarstaan die we gingen doen met de kinderen. We speelden olifanten tikkertje waarbij een kind met een zwembadnoodle (slurf) de anderen moest tikken. Getikte kinderen gingen aan de zijkant staan en mochten weer meedoen zodra een ander kind af was. Na het tikspel speelden we mijnenveld. Onder pionnen hadden we ballen verstopt. Wie een bal vond, bracht deze naar zijn team. Het team met de meeste ballen won. Als laatste spel gingen we nog een commando spel met pionnen doen. Zo moest je bijvoorbeeld eerst je hoofd aanraken, daarna je knieën of bijvoorbeeld je heupen. Wanneer een van ons zei “blauwe pion” moesten de kinderen zo snel mogelijk deze pion proberen te pakken. Ze speelde in tweetallen tegen elkaar, waardoor er natuurlijk een echte strijd was wie de pion kon bemachtigen. Hierna mochten de kinderen nog lekker vrij spelen en werd er veel gebruik gemaakt van de zandbak, de autotjes en werd er een hoop gekleurd. Hierna werden de kinderen opgehaald door de ouders. Na het opruimen van de laatste spullen kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

     



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches