Een plek waar de kinderen ook na school actief bezig worden gehouden door enthousiaste medewerkers met een sportieve achtergrond!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Een week vol activiteiten bij sportstuif Uden FC - week 48

Deze week stond in het thema van onze eerste activiteiten als Sportstuif Uden FC. Op woensdag hadden we een sportactiviteit en op vrijdag hadden we onze pietenpret! Voordat het zover was hebben we ook nog een hoop andere dingen gedaan. Zo stond het bij de andere Sportstuif locaties ook de hele week in het teken van Sinterklaas. Zo kwam op maandag de rommelpiet langs op locatie Heeze. Nadat we met alle kinderen de rommel van de piet hadden opgeruimd was het aan de kinderen om de zak met cadeautjes te gaan zoeken! In de zak zaten allemaal cadeautjes voor de Sportstuif locaties! Vooral veel leuke spelletjes waar de kinderen weer mee kunnen gaan spelen!

Op dinsdag kwamen de pieten langs in Schijndel! Hier hadden de pieten juist voor alle kinderen een klein cadeautje verstopt. Toen we alle kinderen van school hadden gehaald mochten zij buiten gaan zoeken naar de cadeautjes. Sommige waren wel lastig te vinden! Nadat iedereen zijn cadeautje had gevonden gingen we fruit eten en mochten de kinderen daarna vrij spelen.

Woensdag stond in het thema van onze eerste activiteit. We hadden onze Woensdagmiddagactiviteit gepland staan. Hierin gingen we met Nerfguns en knotshockey aan de gang. Uiteindelijk hadden we 5 deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. Samen hebben we er een super leuke middag van gemaakt. Waarin we ook tijdens de pauze lekker fruit hebben gegeten en ranja hebben gedronken die Rinie onze ranjakabouter aan de kinderen gaf. Voor de activiteit hadden we de hele kantine verbouwd als een battlefield. Waarin de tafels op zijn kant lagen en de plantenbakken verschoven waren, om de juiste sfeer te krijgen voor onze Nerf activiteit. Eerst gingen we de kinderen leren mikken op bepaalde ‘targets’. Na dit onderdeel gingen we een battle doen, hierbij hadden we 2 teams gemaakt en kregen alle kinderen 3 levens. Zodra alle 3 de levens op waren, mochten de kinderen niet meer meedoen tot de volgende ronde.

     

Na de pauze gingen we naar buiten toe en gingen we een partijtje knothockey spelen. Hierin hadden we weer 2 teams gemaakt en deden we zelf ook mee om te laten zien hoe het moest natuurlijk! Dit deden we in het mooie pannakooitje die op het terrein stond. Maar natuurlijk stond er ook een leuk muziekje tijdens het spel. Voordat we het wisten was het alweer half 5 en moesten de kinderen alweer naar huis toe en hebben we de kantine weer even opgeruimd en netjes achtergelaten voor de voetbalclub in de avond.

Vrijdag stond onze Pietenpret op het programma. Samen met de kids hebben we een schoentje ingekleurd toen ze binnen kwamen. Deze hebben we helemaal in elkaar gezet en uiteindelijk klaar gezet, want wie weet, komt toch de Sint of de piet stiekem langs! Tijdens het knutselen hebben we ook fruit gegeten en ranja gedronken. Toen was het tijd om naar buiten te gaan, hier stond een pietenparcours op de kinderen te wachten. Hier hadden we twee verschillende parcours, waarbij het doel was om de pakketjes in de schoorsteen te bezorgen. In het eerste parcours moest de kinderen door de lezerstralen heen om zo langs en over de schoorstenen te gaan en het pakketje te kunnen bezorgen bij de schoorsteen. In het tweede parcours gingen de kinderen met een skippybal en mochten ze hierna de pakketjes afleveren. Na de parcours gingen we nog even snel naar binnen om wat te drinken. Maar tot grote verbazing van de kinderen, was spion-piet langs gekomen en heeft hij pepernoten en een cadeutje in de schoentjes gedaan! Moe, maar voldaan gingen de kinderen naar huis toe net zoals wij! Voor ons was het een geslaagde week op Sportstuif Uden. Tot volgende week!

    



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches