Echt een TOP BSO! Goede afwisseling tussen sporten - rustige activiteiten én alles in teamverband. Je leert dus sportief samen te werken in een gezellige omgeving met een jonge, dynamische leiding. En als bonus maken ze met grote regelmaat leuke uitstapjes zoals de bios of een (indoor) speeltuin. Echt gaaf!

Janssen Janssen
5 /5
bij Google reviews

Een Week vol zon en activiteiten bij Sportstuif Uden FC - week 20

Een week vol met mooi weer en activiteiten bij Sportstuif Uden FC

Deze week stond in het thema van het mooie weer. Zo hebben we lekker veel buiten kunnen spelen met de kinderen en hebben we heerlijk genoten van het mooie zonnetje. Hiervoor nemen we als Sportstuif Uden FC natuurlijk ook onze maatregelen. We zorgen ervoor dat er altijd zonnebrand aanwezig is zodat de kinderen zich kunnen insmeren. Lukt dat niet, dan helpen we natuurlijk even een handje! Ook zorgen we ervoor dat de kinderen genoeg drinken door de dag heen. Hiervoor nemen we ook een pauze tijdens onze activiteiten om even heerlijk te drinken. En zorgen we dat er voldoende fruit aanwezig is om ook de vitamientjes goed aan te vullen!

Dinsdag 14 mei:

Op de dinsdag gingen we met onze mooie blauwe Sportstuif auto op pad om twee kinderen op te halen. Zo reden we naar ’t Mulderke toe. Bij de pingpongtafel op het schoolplein stonden we te wachten op de kinderen. Hierna zijn we terug naar de BSO gereden. Waar de kinderen even moesten wachten om fruit te eten. Onze Sportstuif locatie uit Gemert kwam op bezoek bij ons. Hierdoor konden we met een grotere groep lekker gaan spelen. Na twee heerlijke bordjes fruit te hebben gegeten was het tijd om de kinderen even met zonnebrand in te smeren. Toen konden we lekker naar buiten om te gaan beginnen met de activiteiten. Zo startte we met kat en muis. ‘alle kinderen kregen een lintje die zij in hun broek moesten doen als staartje van de muis. Verder was er een kat die geen lintje had. De kat moest alle staartjes van de muizen afpakken. Let op! Want als de muis zijn staart verliest wordt hij ook een kat en moet hij/zij helpen met het afpakken van de staartjes.’ Na dit spel zijn we met de kinderen kort naar binnen gegaan om even te drinken omdat het buiten zo warm was. Eenmaal weer op het veld gingen we nog een potje wie scoort is keeper spelen. ‘de kinderen mochten steeds een penalty nemen om de beurt. Wanneer je scoorde werd je keeper en moest je de ballen uit de goal houden. Totdat iemand anders bij je scoort en je weer penalty’s mag nemen’. Na dit spelletje zijn de kinderen van Gemert weer naar huis gegaan. De kinderen kregen nog een koekje mee voor onderweg! Verder hebben we nog lekker buitengespeelt met onze eigen kinderen in de zandbak.

Woensdag 15 mei:

Op de woensdag gingen we even naar de winkel en gingen we spelletjes kopen voor de kinderen. Binnen Sportstuif vinden we het ook belangrijk dat de kinderen genoeg spellen hebben om mee te spelen. Want tijdens het vrij spelen mogen de kinderen altijd kiezen wat ze graag willen doen. Sommige kinderen spelen dan graag binnen een spelletje en daarvoor moeten we genoeg spellen hebben. Verder zorgde we er ook voor dat onze buitenspullen weer aangevuld werden met nieuwe pionnetjes en pittenzakjes. Zo kunnen we nog meer verschillende activiteiten doen met de kinderen. Verder zijn we op de woensdag bezig geweest met het bedenken van nieuwe woensdag middag activiteiten en zijn we al begonnen met het plannen van de open dag bij Sportstuif Uden FC. Hierover volgt later nogmeer! Maar houd de socials dus goed in de gaten voor wanneer deze activiteiten weer plaats gaan vinden.

Donderdag 16 mei:

Op de donderdag was het weer tijd om de kinderen van school op te halen. Vandaag hadden we ook 4 proefmiddagen. Deze kinderen kwamen een dagje meekijken met hou Sportstuif is en of ze het leuk vinden om bij ons te spelen. Zo hebben we 6 kinderen opgehaald vanuit 3 verschillende scholen. Dit was natuurlijk wel even een uitdagen want met maar één auto is het toch even van school naar school toe rijden. Eenmaal op de BSO aangekomen was het weer tijd voor een lekker bordje fruit. De kinderen hadden blijkbaar heel veel honger want ze hadden het fruit zo op! Na het fruit was het tijd om lekker naar buiten te gaan voor de activiteit. Zo begonnen we met hollandse Leeuwen tikkertje. ‘er is een leeuwentemmer die in het midden staat, de leeuwen staan op de lijn. De leeuwentemmer schreeuwt “Hollandse” en de leeuwen schreeuwen terug “Leeuwen”. Hierna moeten de leeuwen naar de overkant rennen. Wordt er een leeuw getikt wordt deze ook een leeuwentemmer. Het spel gaat door totdat iedereen getikt is. Omdat het nog steeds best benauwd was buiten gingen na het spel even een slokje drinken. Hierna gingen we weer naar buiten voor het volgende spel. We speelde memory estafette. ‘de kinderen moeten een parcours afleggen om naar de memory kaarten te komen. De kinderen draaien twee kaartjes om. Wanneer ze dezelfde hebben gevonden mogen ze die meenemen en bewaren dit telt dan voor een punt. Eenmaal terug tikken ze de volgende aan en dan mag die het parcours afleggen.’ Hierna mochten de kinderen nog lekker vrij spelen en werd er nog vollop gevoetbald buiten. Ook werd er binnen gekleurd en geknutseld evenals dat er met de autotjes en de lego werd gespeeld door de kinderen.

     

Vrijdag 17 mei

Op de vrijdag stond er een schoonmaak dagje op de planning. Zo hadden we al verteld dat er woensdag een hoop spellen bij zijn gekomen. Dit zorgde ervoor dat onze Sportstuif kast wel erg vol kwam te staan en niet meer overzichtelijk was. Dus was het tijd om de kast eens goed op te ruimen. Hierdoor ziet de kast er voor de kinderen ook overzichtelijk uit en weten ze waar ze de spullen ook weer terug moeten zetten na het spelen hiermee. Ook was het tijd om de auto van Sportstuif eens een wasbeurt te geven. Zo zijn we naar de carwash gereden en hebben we de auto even schoon gespoten, stof gezogen en aan de binnenkant ook gepoets. De auto staat er weer blinkend bij en kan er de komende tijd weer tegenaan!

     



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches