Een sfeervolle BSO waar sport en spel volop aan bod komen. Veel activiteiten maar ook een plek waar onze dochter tot rust kan komen na een dag school. Enthousiaste medewerkers die betrokken zijn bij de kinderen en op een fijne laagdrempelige manier te werk gaan

Elke Elke
5 /5
bij Google reviews

veel verschillende activiteiten met zon en regen! - week 24

Maandag 10 juni
Op maandag hadden we drie kinderen die vanuit één school naar de BSO kwamen. Toen we de kinderen van school hadden opgehaald, mochten ze eerst nog even kort vrijspelen, waarna we gezellig met z'n allen wat fruit gingen eten. Helaas begon het tijdens het fruit eten buiten te regenen. Dat betekende dat we de sportactiviteit binnen moesten doen. We gingen met de kinderen "A Minute to Win It" games doen. Zo moesten de kinderen een Kapla-toren bouwen, zoveel mogelijk bekers van de tafel afblazen en zoveel mogelijk balletjes in de bekers gooien. Soms maakten we hier een onderlinge strijd van en de andere keer probeerden de kinderen juist de juf of meester te verslaan! Na veel zenuwslopende potjes en spelletjes klaarde ondertussen buiten de lucht op. De kinderen kwamen met een idee: "Wij willen buiten lekker gaan voetballen!" Dus hup, de jas aan, bal uit het hok pakken en het veld op! Er zijn veel mooie goals gemaakt en de kinderen hebben hun skills kunnen verbeteren. Na het lekkere potje voetbal was het alweer tijd voor een koekje. De kinderen zijn daarna toch nog lekker buiten gaan voetballen en werden toen opgehaald. Al met al een leuke dag!

     

Dinsdag 11 juni
Op dinsdag hadden we op de BSO acht kinderen! We hebben de kinderen verspreid over drie scholen opgehaald. Eenmaal op de BSO stonden er natuurlijk weer twee heerlijke bordjes met fruit klaar. De bordjes waren heel snel op. Met de vitamientjes weer in het lichaam konden we lekker naar buiten voor de activiteiten. We startten buiten met diamanttikkertje. Hierbij was één kind de tikker, twee andere kinderen hadden een balletje vast (de diamant) en één kind was de verlosser. Het doel van de tikker was om de kinderen te tikken met de diamant. Want wanneer je getikt was, moest je je handen laten zien. Bij het vinden van de diamant mocht de tikker deze houden en op zoek gaan naar de volgende diamant. Na het tikspelletje stond er pionnen trefbal op de planning. Elk team mocht in zijn vak acht pionnetjes neerzetten. Vervolgens hadden we vier ballen in het spel. Met de bal moest je een pionnetje van het andere team proberen om te gooien. Was je dat gelukt, mocht je het pionnetje pakken en in je eigen vak neerzetten. We speelden dit spel tot de tijd voorbij was, aangezien het zo spannend bleef tot het einde. Er was één team dat met twee pionnen verschil won! Als laatste spel deden we kamelenrace. De kinderen hadden allemaal een hoepel met hun eigen pittenzakje. Elke keer als je het pittenzakje in de hoepel gooide, mocht je een stap vooruit. Wanneer je dit zes keer was gelukt en je als eerste bij het einde was, had je gewonnen! Omdat de kinderen zo fanatiek waren, hebben we dit spel wel acht keer gespeeld. Hierdoor hadden de kinderen echt een lekker koekje verdiend! Uiteindelijk werd er daarna veel gekleurd en in de zandbak gespeeld, dus dat was top om te zien. Hierna werden de kinderen opgehaald en konden we spreken van een geslaagde dag.

     

Woensdag 12 juni
Op woensdag hadden we één kind. We hebben haar opgehaald van school en hebben toen lekker op de BSO geluncht. Na de lunch was het voor ons tijd om op bezoek te gaan bij Sportstuif Nijnsel. Zij hadden namelijk een open dag! We waren heel benieuwd hoe het er daar uit zou gaan zien, dus hup in de auto en onderweg naar Nijnsel. Na ongeveer 20 minuten gereden te hebben, kwamen we daar aan. Ze hadden al een mooi springkussen klaarstaan en nog andere leuke spellen zoals blikwerpen, kat-en-muis-tikkertje en skippybal-bowlen. We hebben met de kinderen die langskwamen op de open dag de activiteiten gedaan die er waren en er een hele leuke middag van gemaakt. Het springkussen was natuurlijk ook helemaal goedgekeurd door de kinderen, want deze werd volop gebruikt! Uiteindelijk was het voor ons tijd om weer terug te gaan naar Uden. Hier hebben we buiten nog een paar spelletjes gedaan zoals drie-op-een-rij met opdrachten en jeu de boules. De dag werd afgesloten met een lekker koekje!

Donderdag 13 juni
Op donderdag kwamen er zes kindjes naar Sportstuif toe. De kinderen kwamen vanuit twee scholen in Uden. Toen alle kinderen op de BSO waren, mochten ze nog even lekker buitenspelen. We hadden nieuwe speeltjes voor in de zandbak gekocht. Die moesten natuurlijk door de kinderen meteen uitgetest worden! Nadat de kinderen alle zandkorrels van zich af hadden geklopt en hun handjes weer gewassen hadden, konden we beginnen met het fruit eten. Na het fruit eten zijn we lekker met alle kinderen naar buiten gegaan. Ook hier stond weer een leuk programma op de planning. Zo zijn we begonnen met kat-en-muis-tikkertje. Hierbij hadden alle muizen een staartje in hun broek zitten en moest de kat deze pakken. Gepakte muizen werden ook een kat, dus het was goed opletten wie de katten waren en snel wegrennen! Hierna speelden we rond de tafel. We hadden twee rijtjes om het vak staan. De voorste moest de bal in het vak gooien en het volgende kind moest de bal vangen en weer laten stuiteren. Werd de bal niet gevangen, dan was je af en moest je even aan de zijkant zitten. Dit deden we tot er twee kinderen overbleven en toen speelden we een finalespelletje tot drie punten om de echte winnaar te bepalen! Als laatste was het tijd voor een heel leuk spelletje: omgekeerd verstoppertje. Een kind mocht zich gaan verstoppen. De andere kinderen moesten tellen tot dertig. Hierna begon de grote zoektocht. Want waar heeft dat ene kindje zich nu verstopt? Heb je hem gevonden? Dan mag je erbij gaan zitten totdat iedereen er is. Zo kon iedereen zich een keer gaan verstoppen en moest de rest gaan zoeken. Na de leuke activiteiten hebben we nog een koekje gegeten en voor de rest nog even lekker vrij gespeeld of gekleurd.

     



Ons team

Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Carlijn van Ingen Vestigingsmanager
Don van de Wiel
Don van de Wiel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches