Super leuke BSO met goede en leuke begeleiding

Rik Heijmans Rik Heijmans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buikschuiven, XL games en nerf battle! Week 20 - 2024

Maandag 13 mei

Vandaag was het begin van een speciale week bij Sportstuif Valkenswaard. Sportstuif Valkenswaard is namelijk jarig en bestaat al 4 jaar. Dit moet natuurlijk ook gevierd worden en daarom staan er alleen maar speciale activiteiten op het programma deze week. We waren de dag begonnen met het ophalen van alle kinderen bij de basisscholen in de gemeente Valkenswaard. Eenmaal terug bij Sportstuif, was het tijd voor een lekker fruithapje met wat limonade erbij. Hierna zijn we direct naar buiten gegaan om de eerste activiteit te doen, namelijk: Een nerf battle. In het bos lagen veel nerf guns verstopt. De kinderen hadden allemaal drie levens en moesten tegen elkaar strijden. Iedereen deed erg goed hun best en de kinderen waren dan ook erg enthousiast. Op het einde van de nerf battle begon het te stormen en waren we helaas genoodzaakt om naar binnen te gaan. Binnen werd er nog veel met de LEGO gespeeld, maar werden er ook veel spelletjes met elkaar gespeeld en werd er nog veel gekleurd. Tijdens het vrij spelen werden alle kinderen langzamerhand weer opgehaald door alle ouders en zat de eerste feestdag bij Sportstuif Valkenswaard er weer op.

 

Dinsdag 14 mei

Vandaag was het erg lekker weer en konden we dus lekker veel buiten spelen. Nadat alle kinderen waren opgehaald van de basisscholen in de gemeente Valkenswaard, zijn we de dag begonnen met een lekker fruithapje met wat limonade erbij. Ook waren er vandaag twee kinderen die jarig waren en kregen de kinderen dus twee traktaties. Nadat de kinderen de traktaties op hadden gegeten, zijn we direct naar buiten gegaan om de activiteiten te doen. Ook vandaag stonden er weer speciale activiteiten op het programma. We zijn namelijk voor de eerste keer in het jaar gaan buikschuiven en sponstikkertje gaan spelen. Dit vonden de kinderen erg leuk en de kinderen werden dan ook erg nat. Er waren veel lachende gezichtjes te zien en het was dan ook weer een geslaagde middag. Ook werd er nog veel gevoetbald door de kinderen die niet nat wilden worden. Om 17:00 uur was het nog tijd voor een koekje en hierna werden alle kinderen weer vrij snel opgehaald door alle ouders.

 

Woensdag 15 mei

Vandaag was het weer een langere dag dan normaal bij Sportstuif Valkenswaard. Alle scholen zijn namelijk op woensdag eerder uit. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald bij de basisscholen in de gemeente Valkenswaard, zijn we de dag begonnen met een gezamenlijke lunch. Na de lunch mochten de kinderen nog vrij spelen en werd er veel gevoetbald en met de LEGO gespeeld. Rond 14:00 uur was het tijd voor de eerste activiteit, namelijk: Verstoptikkertje in het bos. Dit wilden de kinderen heel erg graag spelen en dit zijn we dan ook gaan doen. Na de eerste activiteit was het tijd voor een lekker fruithapje met wat limonade erbij. Na het fruithapje mochten de kinderen nog vrij spelen en werden er veel kaartspelletjes gespeeld en werd er buiten veel gevoetbald. Na het vrij spelen hebben we een film opgezet, want de kinderen waren erg moe van al het geren en het spelen. Tijdens het kijken van de film werden alle kinderen alweer opgehaald door alle ouders en zat de lange dag bij Sportstuif Valkenswaard er weer op.

 

Donderdag 16 mei

Vandaag was het een drukke dag bij Sportstuif Valkenswaard. Er waren namelijk meer dan veertig kinderen. We waren de dag begonnen met het ophalen van alle kinderen in de gemeente Valkenswaard. Toen alle kinderen bij Sportstuif gearriveerd waren, zijn we begonnen met een lekker fruithapje met wat limonade erbij. Na het fruithapje was het tijd voor een verjaardag en dus ook een traktatie. Hierna zijn we direct naar buiten gegaan om de speciale activiteiten te spelen. Vandaag stonden namelijk de XL games op het programma. Deze bestond uit verschillende spellen. De spellen die werden gespeeld waren twister, mikado, vier op een rij en jenga. Deze spellen speelden we natuurlijk allemaal in de reuzenvariant. Ook hadden we nog uni-hockey als activiteit op het programma staan. Zo konden de kinderen lekker lang actief bezig zijn. Er werd dan ook weer erg goed meegedaan door alle kinderen en iedereen deed goed zijn best op de spellen te winnen. Na de activiteiten was het tijd voor een lekker koekje en hadden veel kinderen ook nog heel veel dorst. De kinderen mochten vanaf 17:15 nog vrij spelen en tijdens het vrij spelen werden alle kinderen eigenlijk alweer opgehaald door alle ouders.

 

Vrijdag 17 mei

Vandaag was het alweer de laatste feestdag van de week bij Sportstuif Valkenswaard. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald van de basisscholen, zijn we de dag begonnen met een gezamenlijke lunch. Na de lunch zijn we naar buiten gegaan om een aantal activiteiten te doen. De kinderen wilden heel erg graag verstoptikkertje gaan doen. Op vrijdag laten we de activiteiten altijd afhangen van de behoeftes van de kinderen, dus dit zijn we dan ook gaan doen. Na de activiteit was het tijd voor een lekker fruithapje met wat limonade erbij. Na het fruithapje mochten de kinderen lekker vrij spelen en werd er veel gevoetbald. Ook werd er veel met de LEGO gespeeld en werden er nog veel kaartspelletjes gespeeld. Om 17:00 uur was het nog tijd voor een koekje en hierna werden alle kinderen al vrij snel opgehaald door alle ouders. Zo zat de feestweek bij Sportstuif Valkenswaard er weer op en was het tijd voor een welverdiend weekend!



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk

Renée van de Groes
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches