Een leuke BSO waar elke dag leuke en sportieve activiteiten zijn.

Sjoerd Fijneman Sjoerd Fijneman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chinees voetbal, levend stratego en pico0! Week 38-2023

Maandag 18 september

De eerste dag van de nieuwe week, waar we niet twee, maar drie super leuke activiteiten hebben gedaan met de kinderen. We hebben eerst alle kinderen opgehaald van de scholen, waarna we een lekker stukje fruit met zijn alle hebben gegeten. Na het fruit eten hebben we de kinderen in twee groepen verdeeld. De ene groep begon met chinees voetbal en de andere groep begon met het kat en muisspel. De kinderen waren erg enthousiast tijdens de activiteiten. Nadat beide groepen het kat en muisspel en chinees voetbal hadden gedaan, zijn we nog met zijn allen verstoppertje gaan spelen. Na de drie activiteiten was het koekjestijd en werden de kinderen al snel opgehaald door de ouders.

 

Dinsdag 19 september

Vandaag hebben we een activiteit gedaan, wat de kinderen zelf heel graag wilden spelen, namelijk: Levend stratego. Hierom gingen we na het fruit eten al snel naar buiten. De groep werd verdeeld in twee groepen. Allebei de groepen moesten hun eigen vlag zo goed mogelijk verstoppen in het bos. Iedereen kreeg hierna een kaartje met een dier erop. Zo konden de kinderen elkaar tikken en kijken welk dier sterker was. Nadat het blauwe team maar liefst drie keer de rode vlag had gevonden, was het koekjestijd en vrij spelen. Tijdens het vrij spelen werden de meeste kinderen al opgehaald door de ouders.

 

Woensdag 20 september

Vandaag was het een lange dag bij Sportstuif, want de scholen zijn eerder uit op woensdag. Na het ophalen van alle kinderen hebben we eerst gezamenlijk geluncht. Na het lunchen zijn we al snel naar buiten gegaan. De kinderen hebben veel gevoetbald en we hebben ook nog een leuk spel gedaan, namelijk: Levend museum. Hierbij was er een bewaker en de rest van de groep waren de standbeelden. Zodra de bewaker de standbeelden ging controleren, moesten de standbeelden zo stil mogelijk blijven staan. Wanneer de bewaker zag dat er een standbeeld bewoog, was ‘het standbeeld’ af. Het standbeeld dat als laatste overbleef, werd de nieuwe bewaker. Na het levend museum was het tijd voor wat ranja en mochten de kinderen vrij spelen. Zo is de dag snel voorbijgegaan en werden de kinderen opgehaald tijdens het vrij spelen.

 

Donderdag 21 september

Nadat alle kinderen in Waalre, Dommelen, Riethoven en Valkenswaard waren opgehaald, hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten en ranja gedronken. Na het fruit eten mocht iedereen kiezen voor een vrije invulling, want het was erg slecht weer buiten. Ondanks het slechte weer, gingen sommige kinderen toch buiten voetballen. De rest van de groep bleef binnen en was vooral bezig met LEGO en tekenen. Ook werd er binnen door een groepje een spel gespeeld, namelijk: Weerwolven. Voor we het wisten was de middag alweer voorbij gevolgen en stonden de ouders weer klaar om de kinderen op te halen.

 

Vrijdag 22 september

Vandaag was het weer een lange dag bij Sportstuif Valkenswaard, want veel scholen zijn op vrijdag eerder uit. Nadat de kinderen waren opgehaald, hebben we gezamenlijk geluncht. Na het lunchen was de helft van de groep buiten gaan voetballen en de andere helft was binnen aan het knutselen en aan het spelen met LEGO. Na het fruithapje in de middag was het tijd voor een speciale activiteit, namelijk picoo. Hierbij kwamen twee externe verschillende spelletjes spelen met de kinderen. De kinderen waren erg enthousiast tijdens deze spelletjes en picoo is dus zeker voor herhaling vatbaar! Na picoo was het koekjestijd en hierna werden de kinderen alweer snel opgehaald door alle ouders.



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk

Renée van de Groes
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches