Kids staan te springen om te gaan. Gezelligheid, leuke en professionele begeleiding. altijd originele activiteiten en bezigheden. En gewoon, lekker toegankelijk en open. Ik hou ervan.

Eline Smit Eline Smit
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zeskamp, hoepeldans en tropical party! Week 24 - 2024

Maandag 10 juni

De week begon met een drukte van jewelste. De kinderen kwamen enthousiast aan bij de BSO. Hoewel ze van alles wilden vertellen, was het spelen toch echt veel leuker. Na een vrij spelmoment kregen ze een lekker bordje vol met verschillende soorten fruit, en toen was het tijd voor de activiteiten. De dag begon met stopcontact tikkertje, een spel dat de kinderen meteen in beweging bracht. Ze renden van het ene stopcontact naar het andere, terwijl ze als stekkers elkaar probeerden te bevrijden. Het was een geweldige manier om de dag te beginnen, vol lachen en energie. Daarna was het tijd voor Hoepeldans. De kinderen bewogen zich op het ritme van de muziek door de hoepels die op het gras lagen. Elke keer als de muziek stopte, probeerden ze snel een plekje in een hoepel te vinden. Het was een leuke uitdaging die zorgde voor veel gelach en plezier. Rond 17:00 uur was het nog tijd voor een lekker koekje met wat limonade erbij en hierna werden alle kinderen alweer vrij snel opgehaald door alle ouders.

 

Dinsdag 11 juni

Dinsdag was een relaxte dag. De kinderen begonnen heerlijk met buitenspelen en fruit eten. Vervolgens speelden we WC Tikkertje, een leuk spel waarbij de getikte kinderen "bevroren" staan als een wc, totdat iemand anders hen "doorspoelt" door een denkbeeldige spoelknop in te drukken. Het was een energieke activiteit die de kinderen volop liet lachen en bewegen. Later speelden we Vies-land Lekker-land. Dit spel werd goed ontvangen, waarbij de kinderen moesten rennen tussen "vies" en "lekker" land, afhankelijk van wat werd geroepen. Het was een spannende en leuke manier om te zien wie snel en alert kon reageren. Na de activiteiten mochten de kinderen nog vrij spelen. Tijdens het vrij spelen werden alle kinderen weer opgehaald door alle ouders.

 

Woensdag 12 juni

Op woensdag hebben we de kinderen opgehaald van school en zijn we de dag begonnen met een gezamenlijke lunch. De rest van de dag stond in het teken van de RKVVO Buitenspeeldag Zeskamp. Deze dag was gevuld met verschillende sportieve activiteiten en uitdagingen die de kinderen zowel individueel als in teamverband moesten aangaan. Van estafettes tot skilatlopen en touwtrekken, de zeskamp bracht een gezonde dosis competitie en veel plezier. De samenwerking en het teamgevoel werden hierbij echt versterkt. De kinderen hadden het erg naar hun zin en kregen aan het einde een medaille en iets lekkers. Rond 16:30 was het weer tijd om terug te rijden richting sportstuif Bergeijk en Valkenswaard, want de eerste ouders stonden alweer klaar om hun kinderen op te halen.

 

Donderdag 13 juni

Donderdag begonnen we met het ophalen van de kinderen bij alle basisscholen in de gemeente Valkenswaard, waarna ze even lekker vrij konden spelen voordat we fruit gingen eten. Na het fruit eten begonnen we met de activiteiten. De dag begon met octopus tikkertje. In dit spel renden de kinderen door het veld terwijl de "octopussen" hen probeerden te tikken met hun lange tentakels (linten). Het was een uitdagend en leuk spel dat de kinderen snel op de been hield. Later speelden we vies-land lekker-land, omdat het de favoriet van de week was. De kinderen genoten ervan om weer te rennen en de spanning te voelen van het snel kiezen tussen vies en lekker land. De laatste activiteit van de dag was hoepelpong, een creatieve variant op het klassieke pingpongspel. De kinderen probeerden de bal in de hoepels van hun tegenstanders te laten landen, wat zorgde voor veel gelach en een beetje gezonde competitie. De kinderen konden hun energie weer kwijt tijdens de activiteiten, hierom was het ook tijd voor een rustmomentje. We zijn dan ook even lekker een koekje gaan eten met wat limonade erbij. Hierna mochten de kinderen nog vrij spelen. Tijdens het vrij spelen werden alle kinderen alweer opgehaald door alle ouders.

 

 

Vrijdag 14 juni

Op vrijdag werden alle kinderen weer opgehaald van school, waar we hen altijd opwachten in onze herkenbare blauwe jassen. Hoewel het weer wisselvallig was, zat de sfeer er goed in toen we gezellig samen zaten aan de ronde tafel voor de lunch. De week eindigde op een hoogtepunt met een tropical party. De sfeer was al feestelijk bij het fruit eten, waarbij we tropisch fruit serveerden. Daarna barstte de feestvreugde los met tropische muziek, kleurrijke decoraties en zomerse spelletjes. De kinderen dansten, zongen en genoten van activiteiten zoals limbodansen, stopdans, en vakantiekiekjes maken. Het weer werkte helaas niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Naderhand kregen de kinderen een welverdiend ijsje, waar ze van genoten. Eén voor één kwamen de ouders de kinderen weer ophalen of werden de kinderen richting Valkenswaard gebracht. Het was dus weer tijd voor een welverdiend weekend!

 



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk

Renée van de Groes
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches