Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Afscheid juf Joy en juf Nina, Dino-Show, Slagbal - Week 25

Maandag 17 juni 2024

We beginnen de week lekker rustig en er is niet heel veel te melden. We zitten in de laatste weken van het schooljaar en de kinderen beginnen alles langzaamaan af te ronden op school. Bij ons op de BSO is het ook lekker rustig, de kinderen kijken uit naar de vakantie en wij zijn al bezig met alle voorbereidingen! Wij willen ervoor zorgen dat de kinderen een toffe vakantie hebben bij ons!

Na het fruitmoment en het insmeren gaan we door naar de activiteiten. De grote kinderen doen vandaag "De boer en de haas". De boeren hebben een veld met daarin wortels die aan het groeien zijn. De hazen hebben honger en willen de wortels pakken om ze op te eten. De hazen proberen tussen de boeren door te rennen zonder getikt te worden. Gebeurt dat wel, dan zijn ze gevangen en moeten ze aan de kant gaan zitten!

De kleinere kinderen spelen "Politie en boef". De tikkers, die politieagenten zijn, proberen de boeven te tikken waardoor ze in de cel komen te zitten. Een boef die nog niet af is kan de gevangen boeven bevrijden door hun handboeien weer los te maken en ze te helpen ontsnappen!

We hadden vandaag fantastisch weer en er hing een relaxte sfeer binnen de BSO.

 

Dinsdag 18 juni 2024

In tegenstelling tot gisteren is het weer vandaag heel treurig met ontzettend veel regen. En met dit trieste weer hebben we ook minder goed nieuws. We nemen vandaag afscheid van juf Joy. Ze heeft het hele jaar op dinsdag bij ons stage gelopen en daar zijn wij heel blij mee! Ze heeft altijd superleuk met de kinderen meegespeeld en ons geholpen met van alles en nog wat. Wij willen haar dan ook bedanken voor haar stageperiode en wensen haar veel succes met het afronden van haar studie!

Voor de activiteiten moesten we behoorlijk wat aanpassen. Met de regen kunnen we namelijk niet naar buiten en zullen we binnen de activiteiten moeten doen. De oudste kinderen mochten hun tekenkunsten laten zien tijdens Pictionary. Iemand moest iets tekenen en de rest van het groepje moest raden wat er getekend werd. De kinderen vonden dit superleuk, ook al was het geen sportactiviteit.

De groep middelgrote kinderen was wel wat meer bezig. Zij speelden vandaag Levend Memorie. Een zoeker ging apart in een kamer staan terwijl de rest van de kinderen tweetallen vormden. Elk tweetal bedacht een pose die ze zouden aannemen als ze gekozen werden. Vindt de zoeker wie dezelfde pose als hem heeft, dan zijn jullie gevonden en ga je even apart zitten tot alle tweetallen zijn gevonden.

De allerkleinsten deden een Steen-papier-schaar estafette. Twee teams springen de route af en komen elkaar tegemoet. Je speelt steen-papier-schaar en de winnaar mag doorspringen terwijl de verliezer achteraan moet aansluiten. Wie lukt het om bij de tegenstanders hun beginplek te bereiken?

Gelukkig droogde het aan het einde van de middag een beetje op, waardoor de kinderen toch nog even naar buiten konden om hun energie kwijt te kunnen!

 

Woensdag 19 juni 2024

In tegenstelling tot de afgelopen weken is deze woensdag weer lekker rustig en zijn we er met het vaste clubje kinderen. We lunchen gezellig met elkaar en met dit warme weer gaan we lekker naar buiten.

De middagactiviteit is vandaag "Schipper mag ik overvaren". Er is een tikker die in het midden van het veld staat. De andere kinderen zingen dan het bijpassende liedje van dit spel. Uiteindelijk wordt bepaald hoe de kinderen naar de overkant van het veld moeten komen. Dit kan rennend, springend, hinkelend en nog veel meer zijn. Bij dit spel was het ook superleuk om te zien hoe onze oudere kinderen de kleinere kinderen hielpen met manieren verzinnen om aan de overkant te komen. Dit zorgde voor een fijne samenwerkende sfeer!

Het was een rustige dag vandaag op onze BSO, maar dat vinden we ook niet erg. We hebben lekker genoten van het weer en van elkaars gezelschap.

 

Donderdag 20 juni 2024

De auto’s en taxi’s zitten vol, de fruitbordjes zijn gevuld en de activiteiten staan klaar. Zo kunnen wij vandaag weer vooruit en belooft het een gezellige dag te worden. Wisten jullie al dat wij vaak 10 verschillende soorten fruit of groenten snijden en aan onze kinderen geven? Zo garanderen wij dat er voor ieder kind wel iets lekkers tussen zit en dat we allemaal genoeg vitamines binnenkrijgen!

Met gevulde buikjes en bomvol energie gaan wij vandaag aan de activiteiten beginnen. Onze oudste kinderen gaan slagbal spelen. Wij weten dat de kinderen dit ook tijdens gymlessen doen en ze geven aan dat ze dit leuk vinden! Wij proberen dit soort spellen dan ook tijdens de BSO te spelen. Twee teams spelen tegen elkaar en wisselen af als slagpartij en veldpartij. Als slagpartij probeer je punten te verdienen door de bal te slaan en een rondje te rennen zonder af te gaan. Als veldpartij probeer je te voorkomen dat het andere team punten scoort!

De middelste kinderen spelen jagerbal. De twee jagers proberen de herten af te gooien met de ballen. Hier krijgen ze maar een paar minuten voor, dus ze moeten snel zijn. Als ze niet alle herten kunnen afgooien, hebben de herten gewonnen. Welke jagers lukt het om alle herten af te gooien?

Onze kleinste kinderen doen vandaag het safarispel. Er zijn vier kooien en drie stammen dieren. Deze dieren zijn maar tijdelijk veilig in de kooien en zullen steeds moeten wisselen naar de kooi die leeg is. Terwijl ze van de ene kooi naar de andere rennen, kunnen ze getikt worden door de jager. Net als bij jagerbal is hier de vraag of de jager alle dieren kan tikken om te winnen!

Verder hebben wij vandaag weer afscheid genomen van een van onze stagiairs. We nemen vandaag afscheid van juf Nina. Nina heeft het afgelopen jaar op donderdag bij ons stage gelopen en daar zijn wij heel blij mee geweest! Wij wensen Nina nog heel veel succes met haar studie!

 

Vrijdag 21 juni 2024

Er is vandaag een studiedag en omdat we maar met een paar kinderen zijn en Sportstuif DBS ook kinderen met een studiedag heeft, gaan we gezellig gezamenlijk iets doen. Omdat wij het al eerder hebben gedaan, hebben we DBS overtuigd om mee te gaan naar de Dino-Show bij de Coppelmans in Nuenen. Jullie hebben dit al eerder voorbij zien komen en weten dat het daar ontzettend leuk is. Het wordt een gezellige ochtend met de collega’s en kinderen van Sportstuif DBS!

In de middag halen wij de kinderen op die geen studiedag hebben en gaan wij door met het gewone programma van fruit eten en een activiteit doen. De activiteit hebben we moeten aanpassen want de regen zorgde ervoor dat we niet naar buiten konden. We hebben binnen lekker Just Dance gedaan en alle energie eruit gedanst!

We hebben een toffe dag gehad en zo de week fijn kunnen afsluiten!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach