Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Beat the card, Levend ganzenbord, Just Dance, Jump Square - week 6

Maandag 5 februari

We zitten alweer in de laatste week voor de carnavalsvakantie, dus we gaan er een toffe week van maken voordat de vakantie begint. En dat doen we vandaag weer met twee hele leuke activiteiten. Een groep gaat vandaag "Iemand is hem, niemand is hem" spelen. Het is eigenlijk een trefbalspel maar dan zonder teams; iedereen speelt dus voor zichzelf en je kunt dus iedereen afgooien. Het lastige hieraan is dat je dus ook door iedereen kan worden afgegooid. Het is een heel leuk en simpel spel dat super goed is gegaan. De andere groep gaat het spel "Kleurenverplaatsing" spelen. Er liggen 4 kleurhoedjes in het veld en bij drie hoedjes gaan kinderen staan, waardoor er een hoedje leeg blijft. De kleur die wordt opgenoemd, is het team dat zo snel mogelijk naar het lege hoedje moet rennen! Het is een leuk maar vermoeiend spel, dus daarna zijn we lekker rustig vrij gaan spelen.

Vandaag was weer een geslaagde maandag die zo voorbij was gevlogen!

Dinsdag 6 februari

Natuurlijk staan er vandaag ook weer twee toffe activiteiten op de planning die we weer gaan doen. Vandaag doet een groep een spel wat we nog nooit eerder hebben gedaan, het heet "Beat the Card". Het is de bedoeling dat iemand van jouw team naar de kaarten rent en er één trekt. Het nummer wat op het kaartje staat is het aantal keer dat je moet overgooien met jouw team. Lukt dat zonder dat de bal valt, dan mag je het kaartje houden. Valt de bal en lukt het dus niet, dan moet het kaartje terug. Welk team heeft aan het eind de meeste kaartjes!? Dit is een leuk spel waar snelheid, coördinatie en ook een beetje geluk bij komt kijken. Het was zeker een succes! De andere groep ging "Ringtikkertje" doen, wat al bekend is bij ons. Er zijn in dit geval twee tikkers die de andere kinderen proberen te tikken. Ben je af, steek je je arm uit en wacht je tot iemand met een van de ringen naar jou komt en die om jouw arm doet, dan mag je weer meedoen en probeer je zelf ook iemand te bevrijden!

De spellen waren leuk en de kinderen gingen weer blij naar huis toe, dus voor ons was het een geslaagde middag!

Woensdag 7 februari

De woensdag is weer een rustige dag met een kleiner clubje kinderen. We doen een activiteit mee, en vandaag is dat "Olifantenverdediging". De olifant heeft een slurf en daarmee probeert hij de pittenzakjes in zijn kooi te verdedigen. Die proberen de andere kinderen namelijk te stelen! Word je geraakt door de slurf, dan probeer je opnieuw een pittenzakje te stelen. Welke olifant kan het langst zijn pittenzakjes verdedigen!

Dit was een kortere dag maar wel met een leuke activiteit die we zeker vaker willen doen!

Donderdag 8 februari

Helaas is het vandaag slecht weer en betekent dat dat we binnen moeten blijven. Dus hebben wij hierop ook de activiteit aangepast. Een groep is levend ganzenbord gaan spelen. Rol de dobbelsteen en het aantal stappen dat je rolt is het aantal stappen dat je vooruit doet. Bij de plek waar je uitkomt staat een opdracht die je moet doen voordat je weer verder mag. Wie haalt het om het bord rond te komen!? De andere groep ging "Just Dance" doen. Op de TV zie je welke danspasjes je moet doen en iedereen probeert mee te dansen!

Ondanks dat we binnen zaten, hebben we wel een leuke dag gehad met toffe aangepaste activiteiten!

Vrijdag 9 februari

Om de vakantie goed af te sluiten hebben we vandaag een super gaaf uitje op de planning staan. We gaan namelijk naar Jump Square in Eindhoven, een enorm groot trampolinepark waar talloze dingen te doen zijn. Van normale trampolines tot klimparcours, en dat voor alle leeftijden! We kunnen gerust zeggen dat wij hier allemaal van hebben genoten en dit de beste manier was om de vakantie af te sluiten. Terug op de BSO hebben we het rustig aan gedaan, want we waren allemaal moe van het springen!

Wij wensen iedereen een fijne carnavalsvakantie en zien jullie tijdens of na de vakantie!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach