Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

De Splinter, Allesbal, Superbal, Dino Show, Geenhoven, Jeu de Boules - Week 23

Maandag 3 juni 2024

Vandaag is de start van een drukke week hier op de BSO. Aangezien er een school is met een studie week en de kinderen de hele week vrij zijn, zijn wij elke dag de hele dag aanwezig op de BSO.

Dat betekent dat we ook extra veel activiteiten doen deze week. In deze blog ga je lezen welke activiteiten dat allemaal zijn! Op deze ochtend zijn we naar De Splinter gegaan. Na een tijd gesloten te zijn geweest, is De Splinter weer open. Nou, dan weten wij wel waar we naartoe gaan! Samen met Sportstuif Strijp zijn we naar de speeltuin gegaan. Na een ochtend spelen, klimmen en klauteren en lekker lunchen, gaan wij weer terug naar de BSO.

In de middag gaan we alle kinderen ophalen en zijn we compleet voor de middag. Na het fruitmoment gaan we richting de middagactiviteiten.

In de middag splitsen we de kinderen in twee groepen voor twee verschillende activiteiten. De grote kinderen zijn lekker Blokjesvoetbal gaan doen. Veel van onze kinderen houden natuurlijk van voetbal, en hier konden ze het mooi tegen elkaar opnemen in een leuk potje blokjesvoetbal. De kleine kinderen gaan Bevrijdingstikkertje spelen. Er zijn twee tikkers die alle andere kinderen moeten tikken. Ben je getikt, dan ga je in kleermakerszit op de grond zitten en als iemand de ring op jouw schoot legt, mag je weer meedoen!

Het was een goede start van de week, waar veel kinderen al op tijd bij ons waren en de rest die later aansloten!

 

Dinsdag 4 juni 2024

We zijn vandaag de hele dag op de BSO te vinden. Sommige dagen hebben wij een lekker uitstapje, maar soms vinden we het ook fijn om de dag op de BSO door te brengen. Zo hebben wij daar vandaag ook voor gekozen!

Wij hebben in de ochtend twee activiteiten gedaan. We zijn begonnen met Alles-bal. Waar kinderen vaak in een sport goed zijn, is het bij deze activiteit belangrijk om in meerdere sporten goed te zijn. Je neemt het namelijk tegen het andere team op met verschillende sporten. Je zult dus al je sportkwaliteiten moeten laten zien! De andere activiteit was Stoelendans, dit is natuurlijk een bekend concept. Staat de muziek aan, dan lekker rondlopen, en gaat de muziek uit, dan moet je zo snel mogelijk gaan zitten. Is er geen stoel meer over? Dan ben je helaas af.

De balspellen zetten we in de middag door, en dit keer doen we spellen met veel meer kinderen. Die hebben we immers allemaal opgehaald. De kleinere kinderen gaan Inhaalbal doen. De kinderen gaan in een grote kring om en om van team zitten. Dus steeds iemand van team 1 en dan 2 enzovoort. Het is de bedoeling dat je de bal steeds naar de volgende van jouw team doet rollen. Dit doen de tegenstanders ook en heb je dus twee ballen die rond gaan. Nou is het de opdracht om door de bal snel door te geven de bal van het andere team in te halen. Dit was ook best een uitdaging voor de kinderen, maar dat vonden ze wel leuk!

De grote kinderen hebben Superbal gespeeld. Iedereen probeert elkaar in dit spel af te gooien, je hebt dus geen teams en mag zeker niet samenwerken met de andere kinderen! Word je afgegooid, dan moet je aan de kant gaan staan en goed onthouden wie jou had afgegooid. Gaat die namelijk af, dan mag je weer meespelen!

We hebben weer een succesvolle dag gehad die toch zo snel voorbij vloog!

 

Woensdag 5 juni 2024

De ochtend is ontzettend rustig met maar twee kinderen. Nou is de vraag wat deze kinderen leuk vinden om te doen en waar ze van houden? Een ding wat veel kinderen leuk vinden, zijn dinosaurussen. Nu is er bij de Coppelmans in Nuenen een Dino Show waar de kinderen allemaal verschillende dino’s kunnen zien. Van een T-rex tot Triceratops, ja je moet ze maar kennen! Bij dit horen natuurlijk ook accessoires en hebben de kinderen een Dino-masker en een verrassing gekregen!

Helaas hadden we niet heel veel tijd en moesten we al op tijd terug naar de BSO om daar kinderen op te halen en te gaan lunchen. Een ochtend als deze is moeilijk te overtreffen, maar een sportactiviteit klinkt de kinderen ook niet verkeerd!

De sport die we vandaag gaan doen is Jeu de Boules. We hebben vier teams die allemaal een eigen kleur bal hebben. Welk team kan zijn bal het dichtst bij de but gooien? Het team dat zijn bal het dichtstbij kan gooien, krijgt één punt. Heb je vijf punten, dan ben je de winnaar!

Uitstapjes naar dingen zoals een Dino Show proberen wij bij Sportstuif zo vaak mogelijk te doen, met als doel de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen!

 

Donderdag 6 juni 2024

Ja hoor! Het kan vandaag ook weer, wij gaan weer lekker eropuit in de ochtend. Dit keer naar een onbekende plek voor ons: wij gaan namelijk naar Geenhoven in Valkenswaard. De Geenhoven is een toffe buitenspeeltuin waar genoeg ruimte en mogelijkheden zijn om te spelen en te ontdekken. Trampolines, klimtoestellen, schommels, ze hebben daar genoeg! En omdat we in de ochtend gaan, is het er niet zo druk. Dat is nou ook nog eens fijn! Uiteindelijk komt aan alles een eind en dus ook aan dit bezoekje. We moeten namelijk terug naar de BSO want we moeten weer klaar staan om kinderen te gaan ophalen en opvangen!

Eenmaal compleet bij de BSO en klaar met het fruitmoment moeten we eerst nog even een verjaardag vieren! Een van onze kindjes is jarig en wilde ook graag trakteren! Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Na de traktatie gaan we door met de planning. Er staan wel drie activiteiten op de planning: grote kinderen spelen weer Superbal. Dit ging dinsdag heel goed en dat wilden ze vaker doen. Nou, dan doen we dat vandaag gewoon weer met deze groep. We hebben twee groepen met kleinere kinderen. Die doen twee verschillende spellen. Een groep doet Anne-Maria-Koekoek en de andere groep speelt Knakworsttikkertje. Bij dit spel moet je, wanneer je af bent, beide armen omhoog halen en dan moeten twee kinderen allebei een arm omlaag halen. Bij de ene arm zeg je dan “knak”, en bij de andere arm “worst”! Heb je dit gedaan, dan mag je weer meedoen.

De speeltuin was heel leuk en daar gaan we zeker nog een keer naar terug!

 

Vrijdag 7 juni 2024

Vandaag ziet er heel anders uit dan de andere dagen. We kunnen vandaag niet terecht bij onze BSO bij RKVVO. Dus gaan wij naar onze lieve collega’s aan de andere kant van Veldhoven en zijn we dus te vinden bij Basko!

In de ochtend hebben we Tikspelletjes gespeeld. WC-tikkertje en Sportstuif-tikkertje waren de twee favorieten van de kinderen. Ze zijn hier ondertussen ook behoorlijk goed in geworden.

Net voordat we gaan lunchen, halen we twee kinderen op zodat ze met ons kunnen mee-eten. Na de lunch kunnen de kinderen zelf spelen en gaan we uiteindelijk door om de laatste kinderen voor vandaag en deze week op te halen.

We hebben nog tijd voor een laatste activiteit. En dat is weer een tikspel. Dat we veel dierenliefhebbers hebben een ding dat zeker is. En ze weten er ook al veel vanaf, zo ook dat katten op muizen doen jagen. Ja en ra ra welk spel we gaan spelen. Kat en muis tikkertje natuurlijk! De kat probeert de staarten van de muizen te spelen en de muizen willen die natuurlijk beschermen.

Zo sluiten wij de week met goede zin af en weten wij dat de kinderen weer een fijne tijd bij ons hebben gehad!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach