Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Dieren schilderen, Lente Speurtocht, Stoelen Dans, Sportstuiftikkertje - Week 30

Maandag 22 juli 2024

Onze week begint met het spel Viesland Lekkerland! Er is een tikker die in het midden van het veld staat en iets van eten opnoemt. Bijvoorbeeld “spruitjes!” Vind je spruitjes lekker, dan ren je naar Lekkerland, vind je het vies, dan ren je naar Viesland. Dit probeer je te doen zonder getikt te worden!

Na een ochtend vol sport en spelplezier, genieten de kinderen van een gezonde lunch. Ze krijgen de tijd om te ontspannen en hun ervaringen te delen.

's Middags gaan we creatief aan de slag. De kinderen gebruiken hun handafdrukken om kleurrijke dieren te schilderen. Bij deze activiteit kunnen ze hun creatieve talenten benutten en mogen ze trots zijn op hun eigen kunstwerken.

Aan het einde van de dag kunnen de kinderen hun kunstwerken aan de papa’s en mama’s laten zien en vol trots naar huis gaan.

 

Dinsdag 23 juli 2024

Dinsdagochtend staat in het teken van vrij spelen. De kinderen hebben de vrijheid om zelf te kiezen wat ze willen doen, of het nu bouwen met blokken, tekenen of rollenspellen is. Zo kan hun creativiteit de ochtend leiden en mag iedereen doen wat hij of zij het liefste doet!

Na een ochtend vol spel en plezier, genieten we van een gezamenlijke lunch. De kinderen horen al wat ze in de middag gaan doen en kijken daar nu al naar uit!

Deze middag gaan we op avontuur tijdens een lentespeurtocht door het park. Ze hebben een lijst vol dingen die ze tijdens de lente in de natuur kunnen tegenkomen en speuren rond om zo alles van hun lijst af te strepen. Ze leren over verschillende dingen terwijl ze actief bezig zijn.

De dag wordt afgesloten met een enorme regenbui waardoor we snel naar binnen moesten. We zijn wat eerder begonnen met het filmmoment van de dag!

 

Woensdag 24 juli 2024

Vandaag zijn we de licht bewolkte dag begonnen met stoelendans, waarbij de muziek door de kinderen zelf werd gekozen, zodat iedereen vol overtuiging meedeed.

Na de lunch brak de zon door en konden we heerlijk genieten van een middag in de zon.

Na het insmeren hebben we "Wolf, wolf, hoe laat is het?" gespeeld, waarbij de wolven de jacht openen tijdens etenstijd.

De dag hebben we daarna afgesloten met de film Baby Boss.

 

Donderdag 25 juli 2024

Het is een stralende dag en hier gaan we zeker goed gebruik van maken! In de ochtend doen we dat met het spelletje Lieveheersbeesttikkertje. Dit spel is geweldig om te leren elkaar te helpen wanneer nodig, een waardevolle eigenschap om op jonge leeftijd te leren!

De middagactiviteit is ook een tikspel, en het is een variant op het bekende Knakworsttikkertje. In plaats van het woord "knakworst" gebruiken we het woord "Sportstuif", om uiteindelijk "Sportstuiftikkertje" te spelen. Helaas was deze activiteit wat aan de korte kant omdat er ineens een grote regenbui kwam en we snel naar binnen moesten om te schuilen.

Ondanks het regenachtige einde hebben we een goede dag gehad met leuke spellen!

 

Vrijdag 26 juli 2024

Vandaag zijn we begonnen met zakdoekje leggen, een leuke activiteit om iedereen lekker in beweging te krijgen.

Na de lunch hebben we sponstikkertje gespeeld vanwege de warmte en we hebben afgesloten met de film Keizer Kuzco.

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach