Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Doorgeeftikkertje, Hazewinkel, Jachtseizoen, Olifanten roof, Kamelenrace - Week 22

Maandag 27 mei 2024

Maandag is altijd een gezellige dag omdat we het altijd hebben over wat we in het weekend hebben gedaan en wat iedereen heeft meegemaakt. Van bezoekjes bij opa en oma of vrienden en vriendinnen tot voetbalwedstrijden en andere leuke dingen! Iedereen heeft in ieder geval genoeg gedaan, dat is wel duidelijk!

Na genoeg gekletst te hebben, kunnen we er weer tegenaan met de activiteiten. De oudere kinderen hebben een Estafette gedaan. De jongere kinderen hebben Doorgeeftikkertje gespeeld, waarbij we steeds vijf tikkers hebben die de rest proberen te tikken. Ben je getikt, dan krijg jij het lintje en ben jij de nieuwe tikker. Zo wisselt de tikker heel snel en moet je goed in de gaten houden wie de tikker is!

We hebben een fijn begin van de week gehad en gaan ervoor zorgen dat de rest van de week ook zo leuk wordt!

 

Dinsdag 28 mei 2024

De ochtend is rustig omdat een school een studiedag heeft, waardoor een paar kinderen de hele dag bij ons zijn. Maar ondanks dat het rustig is, willen we wel een leuke ochtend hebben, en dat doen we door middel van een kort maar leuk uitstapje! We zijn namelijk naar de Hazewinkel geweest, daar hebben we lekker gespeeld. Maar niet alleen dat we hebben ook een voetbal meegenomen zodat we daar lekker konden voetballen!

's Middags halen we de andere kinderen op. Het is dan ineens het tegenovergestelde van de ochtend en lekker druk! Om al die energie kwijt te kunnen, gaan we twee activiteiten doen. Onze stagiair Joy speelt met de oudere kinderen Jachtseizoen. Er zijn een hoop boeven ontsnapt van de politie en die willen de boeven weer terugvangen! Ze gaan op jacht over het hele terrein met als doel de boeven zo snel mogelijk weer terug in de cel te krijgen, zodat het sportpark weer veilig is!

De jongere kinderen spelen een ander spel in de pannakooi. We spelen namelijk weer Olifantenroof. Normaal doen we dit met een klein groepje kinderen, maar vandaag hebben we een grote groep. Nu is de kooi van de olifanten een stuk groter en hebben we niet één maar twee olifanten die hun eten proberen te beschermen! Het lastige is dat we nu veel meer wolven hebben die het eten willen stelen van de olifanten. Ze zullen dus goed moeten samenwerken om hun eten te beschermen!

Het kwam goed uit dat we snel met de activiteiten waren begonnen, want aan het einde van de middag begon het steeds meer te regenen. Daardoor hebben we de dag lekker droog binnen afgesloten!

 

Woensdag 29 mei 2024

Het is vandaag een lekker rustige dag op de BSO. We beginnen met een lunch. Nadat we de boterhammen hebben gegeten, hadden we een kleine leuke uitdaging voor de kinderen. We deden namelijk een wedstrijdje wie het langst stil kon zijn. Sommige kinderen houden te veel van praten en konden het niet lang volhouden om stil te zijn. Maar een aantal deden het ontzettend goed en het was aan ons om ervoor te zorgen dat ze geluid maakten. Na ruim 20 minuten hadden we uiteindelijk een winnaar!

Nu is het tijd voor het echte spel van vandaag. We hebben Slingertikkertje gespeeld. Er is een tikker die in zijn eentje begint met tikken. Zodra hij iemand anders heeft getikt, sluit diegene aan en beginnen ze aan een slinger. Zijn er eenmaal vier kinderen getikt, dan splitst de slinger in twee slingers van twee kinderen. Het was bij dit spel leuk om te zien hoe goed de kinderen samenwerkten om de andere kinderen te tikken, en het was ook grappig om te zien dat het soms niet goed ging.

We hebben weer een goede middag gehad met veel buitenspelen en hebben genoten van het weer.

 

Donderdag 30 mei 2024

Zodra we alle kinderen hebben opgehaald, gaan we lekker fruit eten. Op donderdag doen we dat altijd in drie groepen. Elke groep heeft dan ook zijn vaste plek om fruit te eten. Zo is er een groep die bij de picknicktafels eet, een groep die altijd bij de witte loungebanken eet, en een groepje dat lekker op het gras hun fruit eet!

Na het fruit eten gaan we in drie groepen de activiteiten doen. De jongste kinderen doen Kleurenverplaatsing, waarbij verschillende groepjes van de ene kleur naar de andere kleur moeten rennen zonder getikt te worden!

Een andere groep kinderen speelt een Geluksestafette, genaamd 'Rol de dobbelsteen'. Het nummer dat je rolt is de pion die je moet omleggen. Wie is snel en heeft geluk om al zijn pionnen om te mogen leggen?

De grootste groep kinderen doet een Kamelenrace waarbij ze de bal steeds op de lat proberen te gooien. Lukt het om de lat te raken, dan mogen ze de pion een hoepel opschuiven. Zodra de pion in de laatste hoepel staat, hebben ze gewonnen!

Het was een fijne middag. De temperatuur was perfect en niet te warm, waardoor we het goed konden volhouden tijdens het sporten en spelen!

 

Vrijdag 31 mei 2024

Een ding is zeker bij onze BSO, en dat is dat voetbal hier de favoriete sport is. Vandaag spelen wij met de activiteit daarop in. We gaan vandaag verschillende Trapvormen oefenen, zoals schieten op de goal van afstand, latje trappen, dribbelen en nog meer!

Met deze voetbalfanaten hebben wij een leuke middag gehad en de week mooi afgesloten.

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach