Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Drie op een Rij, Hazewinkel, Tienbal, Makers en krakers, memorie - Week 21

Maandag 20 mei 2024

Vanwege Tweede Pinksterdag was de BSO vandaag gesloten. Wij hopen dat iedereen een fijne vrije dag heeft gehad!

Dinsdag 21 mei 2024

Na een lang weekend begint de schoolweek op dinsdag, maar niet voor iedereen! Veel kinderen hebben namelijk een studiedag en zijn hier de hele dag. Bij een studiedag hoort ook een ochtendactiviteit. We spelen deze ochtend Drie op een Rij. De kinderen starten bij de pionnen en wachten op het startsignaal. Na het startsignaal rennen ze naar de hoepels en leggen hun kleur hesje neer voordat ze terug rennen en de volgende gaat. Uiteindelijk zal er een winnaar zijn of is het gelijkspel!

's Middags is het tijd voor de lunch en gaan we samen met de kinderen de andere kinderen van school halen. Dit was heel gezellig en leuker dan op de BSO blijven! Nadat alle kinderen compleet waren, aten we fruit en vierden we weer een verjaardag met een lekkere traktatie.

Vol fruit en ranja zijn we klaar voor de activiteit. De jongere kinderen speelden een Steen, Papier, Schaar estafette. Dit spel kennen ze ondertussen heel goed en vinden ze daarom ook superleuk om te doen. De oudere kinderen speelden Drie is te veel tikkertje, maar vandaag met een twist: de tikker had een zwemnoodle om mee te tikken. Zo was het voor de tikker makkelijker en een grotere uitdaging voor de lopers om weg te komen. En om het spel af te sluiten, was de meester de laatste tikker die alle kinderen wist te tikken!

We hebben een super dag gehad en kunnen zeggen dat het een goed begin van de week was!

 

Woensdag 22 mei 2024

Woensdag is altijd onze rustige dag, maar dat betekent niet dat we geen uitstapjes maken. Vandaag gingen we weer naar de speeltuin. We kunnen natuurlijk niet op een lege maag naar de speeltuin, dus aten we eerst onze lunch op de BSO. Daarna was het nog even vrij spelen voordat we fruit aten.

Eindelijk was het tijd om naar de Hazewinkel te gaan, een bekende speeltuin voor onze kinderen. Normaal lopen we ook altijd een rondje over de kinderboerderij, maar omdat we zo lekker in de speeltuin aan het spelen waren, hebben we dat niet eens gehaald.

Kort gezegd, we hebben een super middag gehad met lekker weer.

 

Donderdag 23 mei 2024

Het weekend nadert alweer snel, en de donderdag is altijd een leuke dag met veel kinderen en veel meesters en juffen. Helaas nemen we vandaag wel afscheid van een kind. Wij hopen dat hij een fijne tijd bij ons heeft gehad en wensen hem veel succes!

Dan is het tijd voor de activiteiten, vandaag hebben we er zelfs drie! De oudste kinderen gaan tienbal spelen: zoals de naam al zegt, moeten ze de bal tien keer overgooien om een punt te scoren.

De middelste groep kinderen speelt Makers en Krakers. In de middencirkel van het veld liggen een hoop pionnen en hoedjes. De krakers proberen alle hoedjes en pionnen om te gooien, en de makers proberen die weer recht te zetten.

De allerkleinste kinderen spelen Kat en Muis, waarbij de kat probeert de staartjes van de muizen te stelen en zelf te bewaren. Welke kat kan de meeste staarten stelen?

De dag nadert het eind en de kinderen kunnen lekker vrij spelen.

 

Vrijdag 24 mei 2024

In tegenstelling tot de rest van de week is het vandaag echt slecht weer en zijn we de hele dag binnen bezig met spelletjes, tafelvoetbal en tekenen. Het lukt natuurlijk niet om buiten de activiteit te doen, dus hebben we het moeten verplaatsen naar binnen. Gelukkig kunnen we wel hetzelfde spel binnen spelen.

We spelen namelijk Memorie. We hebben de memorie set uit de kast gehaald zodat we meer kaartjes hebben en het een grotere uitdaging is voor onze kinderen! Het duurde ongeveer 40 minuten, maar we hebben alle setjes gevonden en het spel uitgespeeld!

We sluiten de dag binnen af en ondanks het slechte weer hebben we de week leuk afgesloten!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach